Duitsland

Wandelen langs de Moezel

Natuur & Actief

Als een glinsterend lint slingert de Moezel door het Duitse Landschap. Eromheen liggen wijngaarden, steile hellingen en groene heuvels. Een prachtige plek voor een heerlijke vakantie! Ben je een fanatieke wandelaar of wandel je liever niet iedere dag? Houd je meer van Duitse vakwerkstadjes of geef je toch liever de voorkeur aan een wat grotere stad zoals Koblenz en Trier? Op deze reis is alles mogelijk. Mooie herfstkleuren en de prachtige, steile wijnhellingen (met een beetje geluk maken we de wijnoogst nog mee). Herfst in optima forma. Reis deze herfst mee naar het schilderachtige dal van de rivier de Moezel.

Photos

BESCHRIJVING

Romeinse stadspoort

Bij Cochem waakt de burcht over het charmante wijnstadje met de bekende vakwerkhuizen. We wandelen via nauwe, slingerende steegjes naar het altijd gezellige marktplein. Het immer gezellige Trier is ook absoluut een bezoek waard. Deze stad werd in het jaar 15 voor Christus gesticht door keizer Augustus. Historische panden omringen het mooie stadsplein en even verderop vind je de Dom van Trier, één van de oudste  kerken van Duitsland. Maar het hoogtepunt van deze stad is toch wel de imposante Porta Nigra. Deze Romeinse stadspoort staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We laten ons verrassen door deze sfeervolle stad en maken ons bezoek compleet met een koffie en apfelstrudel op een terrasje.

Moezel Camino

De vakantie begint al op het station Utrecht Centraal als we daar op trein stappen richting onze accommodatie. In de Gasthof in Bengel waar we verblijven beschikt iedereen over een eigen slaapkamer. Iedere dag is er de mogelijkheid tot een mooie wandeling (ca 15km) op de Moezel Camino; een Jacobswandelweg tussen Koblenz en Trier met als einddoel Santiago de Compostela in Spanje! Daarnaast zijn er nog diverse andere wandelroutes uitgezet zoals de Moeselsteig. Doordat we iedere dag wel wat klimmen (denk aan zo’n 500 stijgingsmeters per dag) worden we beloond met prachtige en steeds weer verschillende uitzichten over het Moezeldal. Alle wandelingen hebben een begin- en eindpunt dat per openbaar vervoer bereikbaar is. Dat geeft ons alle flexibiliteit. Daarom is deze reis ook uitstekend geschikt om je zelf uit te testen of een wandelvakantie iets voor je is!

REISDETAILS

Treinreis – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-pers. kamers
  • retour treinticket
  • lokaal openbaar vervoer
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-