Duitsland

Wandelen langs de Moezel

Natuur & Actief

Als een glinsterend lint slingert de Moezel door het Duitse Landschap. Eromheen liggen wijngaarden, steile hellingen en groene heuvels. Een prachtige plek voor een heerlijke vakantie! Ben je een fanatieke wandelaar of wandel je liever niet iedere dag? Houd je meer van Duitse vakwerkstadjes of geef je toch liever de voorkeur aan een wat grotere stad zoals Koblenz en Trier? Op deze reis is alles mogelijk. Mooie herfstkleuren en de prachtige, steile wijnhellingen (met een beetje geluk maken we de wijnoogst nog mee). Herfst in optima forma. Reis deze herfst mee naar het schilderachtige dal van de rivier de Moezel.

Photos

BESCHRIJVING

Romeinse stadspoort

Bij Cochem waakt de burcht over het charmante wijnstadje met de bekende vakwerkhuizen. We wandelen via nauwe, slingerende steegjes naar het altijd gezellige marktplein. Het immer gezellige Trier is ook absoluut een bezoek waard. Deze stad werd in het jaar 15 voor Christus gesticht door keizer Augustus. Historische panden omringen het mooie stadsplein en even verderop vind je de Dom van Trier, één van de oudste  kerken van Duitsland. Maar het hoogtepunt van deze stad is toch wel de imposante Porta Nigra. Deze Romeinse stadspoort staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We laten ons verrassen door deze sfeervolle stad en maken ons bezoek compleet met een koffie en apfelstrudel op een terrasje.

Moezel Camino

De vakantie begint al op het station Utrecht Centraal als we daar op trein stappen richting onze accommodatie. In de Gasthof in Bengel waar we verblijven beschikt iedereen over een eigen slaapkamer. Iedere dag is er de mogelijkheid tot een mooie wandeling (ca 15km) op de Moezel Camino; een Jacobswandelweg tussen Koblenz en Trier met als einddoel Santiago de Compostela in Spanje! Daarnaast zijn er nog diverse andere wandelroutes uitgezet zoals de Moeselsteig. Doordat we iedere dag wel wat klimmen (denk aan zo’n 500 stijgingsmeters per dag) worden we beloond met prachtige en steeds weer verschillende uitzichten over het Moezeldal. Alle wandelingen hebben een begin- en eindpunt dat per openbaar vervoer bereikbaar is. Dat geeft ons alle flexibiliteit. Daarom is deze reis ook uitstekend geschikt om je zelf uit te testen of een wandelvakantie iets voor je is!

REISDETAILS

Treinreis – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-pers. kamers
  • retour treinticket
  • lokaal openbaar vervoer
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleiders Henk en Caroline stellen zich voor:

Wij zijn Henk (52) en Caroline (51) Juffer en we hopen dit seizoen deze mooie reis te leiden. In de loop van de jaren hebben we al heel wat mooie Amarant reizen mee mogen maken.

In het dagelijks leven is Henk parttime werkzaam als controller/financiële man voor een vastgoed bedrijf en werkt Caroline parttime voor Stichting Present. In onze vrije tijd zijn we graag actief bezig: wandelen, fietsen en tennissen. We vinden het leuk reizen te maken waarbij we onze gaven en talenten in kunnen zetten. Daarnaast zijn we actief als vrijwilligers op diverse vlakken.

Een reis met Amarant is geslaagd wanneer de deelnemers mooie en inspirerende ervaringen opdoen. Dat zit meestal niet alleen in de natuur of materiële zaken maar vooral in relaties in de breedste zin van het woord. Samen de bijbel open, luisteren naar elkaar hoe jij dingen beleeft/voelt. Vooral van elkaar leren omdat je vaak uit verschillende tradities komt. Ook dit seizoen kijken wij hier naar uit!  En ook om samen te genieten van de natuur en nieuwe ervaringen op te doen. Ga je mee?