Finland

Winters Lapland

Natuur & Actief

In het meest noordelijke puntje van Scandinavië ligt een witte, ongerepte wereld. Hier maken we een actieve rondreis, dwars door Fins en Noors Lapland. Tijdens heldere nachten gaan we op zoek naar het noorderlicht. En overdag? Dan gaan we op de Lapse manier op pad: met een sneeuwscooter, huskyslee of met de sneeuwschoenen aan. Actieve dagen in de natuur wisselen we af met schitterende autoritten en een winterse duik in de cultuur van Lapland.

Photos

BESCHRIJVING

FINSE TAIGA EN NOORSE FJORDEN

Deze rondreis begint ver boven de poolcirkel, en brengt ons langs diverse hoogtepunten van Fins en Noors Lapland. Zo maken we de start mee van de befaamde hondenhuskyrace in Alta en ontmoeten we de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Als het weer meezit kunnen we zelfs de Noordkaap bezoeken! Het ene moment wandel je door de besneeuwde Finse taiga, het volgende moment ontdek je de Noorse fjorden met zijn authentieke vissersdorpjes. We rijden door glooiend heuvelland, doorsneden door rivieren en bebost met naaldwoud en Arctische berken. Hoe noordelijker we komen, hoe uitgestrekter en witter het landschap wordt.

SNEEUWSCOOTER

Bereid je voor op een actieve reis met – even een greep uit het programma – een hondensleetour, sneeuwscooterrit en langlauftochten. Of we gaan op rendiersafari. Onderweg overnachten we in verschillende hotels en pensions, en misschien zelfs in een sneeuwhotel. Ook kunnen we een cruise maken en overnachten op de Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude veerdienst die langs de hele Noorse kust vaart! Met name de (sneeuwschoen)wandelingen zijn relatief pittig, daarvoor heb je een goede conditie en wandelervaring nodig. Heb je daarbij een flexibele instelling en zin in een winters avontuur, dan wordt dit een reis om niet meer te vergeten!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • overnachting in verschillende hotels en pensions
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie per huurauto
 • reisleiding

NIET INBEGREPEN:

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden (ca. €400,00)
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • CO2-compensatie vluchten €11,50 p.p. (optioneel)
 • boekingskosten €23,-
 • lokaal te huren thermokledingpakket (aan te raden)

REISKAART

TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

Je vliegt vanuit Nederland naar een Noorse of Finse luchthaven. Ter plaatse wordt gebruik gemaakt van huurauto’s. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

VERBLIJF

We verblijven in verschillende hotels en pensions, en misschien zelfs in een sneeuwhotel. In principe slaap je in twee- en/of driepersoonskamers.

REISVERSLAG

De reis wordt geleid door Rikko Bulten. Rikko is een geboren Zeeuw, opgegroeid in wereldstad Rotterdam. Samen met enkele vrienden runt hij parttime een B&B in Rotterdam-Delfshaven, aan de oude haven waar ooit de pelgrimvaders koers zetten richting Amerika.

Enkele jaren geleden heeft hij zijn werkzame leven verlegd naar zijn passie: reizen. Als professioneel reisleider ontwikkelt en begeleidt hij actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld voor o.a. Amarant Reizen. Er is een prettige en intensieve samenwerking ontstaan die nu het vierde seizoen ingaat. Rikko vindt het geweldig om er fietsend of wandelend op uit te trekken; zo beleef je een land immers op zijn best! Hij geniet er erg van om deelnemers mee op reis te nemen, samen (nieuwe) streken te ontdekken en de Ander/ander te ontmoeten!