Polen

Winters Polen

Natuur & Actief

Polen is een relatief onbekend vakantieland. Waarom is ons een raadsel, zo merk je al snel als je het land bezoekt. Van de hoge pieken van het Tatra-gebergte tot de besneeuwde boomtoppen van Bieszczady Nationaal Park. Van het aangrijpende Auschwitz tot de zoutmijnen bij Krakau. Zowel qua natuur als cultuur heeft Polen alles te bieden. We verkennen twee gebieden in het zuiden van Polen en deze reis krijgt een winters karakter: met sneeuwschoenwandelingen, een langlauftocht en zelfs de mogelijkheid om te skiën!  

Photos

BESCHRIJVING

EDELHERTEN

De eerste paar dagen bewonderen we het Tatra-gebergte met zijn hoge pieken en heldere meren. We maken een uitstapje naar Krakau, een stad die je absoluut gezien moet hebben. Wandel door het voormalige Joodse getto en bezoek het grootste middeleeuwse plein van Europa. Wie wil kan een bezoek brengen aan het concentratiekamp Auschwitz; een indrukwekkende ervaring! Of bewonder een van de oudste zoutmijnen ter wereld. Onze volgende bestemming is het Nationaal Park Bieszczady, in het zuidoostelijke puntje van Polen. Dit is het leefgebied van edelherten, wilde zwijnen, wolven en zelfs een enkele beer. Na een paar dagen in deze besneeuwde wereld gaan we weer terug richting het Tatra-gebergte.

SNEEUWSCHOENWANDELING

We genieten naast de prachtige natuur van de plaatselijke cultuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke (en betaalbare) eten! Deze winterse reis in de ruige natuur is ideaal voor sneeuwschoenwandelingen en langlauftochten. Of zelfs een dagje skiën. Bereid je dus voor op een actieve reis! Onderweg van de ene naar de andere bestemming bewonderen we het schitterende gebergte. Tijdens deze reis overnachten we in drie verschillende accommodaties. Die vormen een mooie uitvalsbasis voor diverse uitstapjes.

REISDETAILS

INBEGREPEN

 • overnachting in verschillende accommodaties
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie per huurauto
 • reisleiding

NIET INBEGREPEN

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • CO2-compensatie vluchten
 • boekingskosten €23,-

REISKAART

TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

Je vliegt van Nederland naar Polen v.v. Ter plaatse maken we gebruik van huurauto’s. Ben je als deelnemer bereid om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

VERBLIJF

We verblijven tijdens deze reizen in verschillende accommodaties, zoals hotels en appartementen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.