Duitsland

Langlaufen en Winterwandelen Thüringen

Natuur & Actief

Welkom in het winterse Thüringen! Het prachtige Thüringer Wald met zijn dichte bossen is dé omgeving voor een sportieve winterreis. Hier worden we uitgedaagd om onze sneeuwschoenen aan te binden en naar onze langlaufstokken te grijpen. Tijdens deze reis zoeken we dagelijks nieuwe gebieden met een dikke verse laag sneeuw op. We laten ons niet door kou weerhouden en trotseren met krachtige passen de gure wind. Het witte landschap om ons heen en de frisse winterlucht geven ons hernieuwde energie. Eén met de natuur bewegen we ons hele lijf om ’s avonds bij te komen in onze gezellige warme groepsaccommodatie.

Photos

BESCHRIJVING

Langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Het Thüringer Wald wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd, maar tijdens onze reis genieten wij van het landschap in een wit jasje, bedekt met een mooie laag sneeuw. We trekken eropuit met de ene keer latten en de andere keer sneeuwschoenen onder onze voeten. Tijdens de langlauflessen leren we de techniek van het beheersen van de ski’s. Na de nodige kennis opgedaan te hebben, trekken we de natuur in. Het glijden door de sneeuw wisselen we af met wandelen: dankzij onze sneeuwschoenen bereiken we plekken waar we anders niet zouden kunnen komen, omdat je zonder deze sneeuwschoenen in de diepe sneeuw wegzakt.

Grenzmuseum

De omgeving heeft ons naast sportieve activiteiten ook genoeg variatie te bieden. Wat dacht je van winterrodelen, snowtuben of een paardensleetocht over de heuvels van het Thüringer Wald? Ook biedt de omgeving cultureel gezien genoeg om ons hart aan op te halen. Maak in Eisenach kennis met Bach en Luther. Of bekijk de overblijfselen van het voormalige IJzeren Gordijn in het ‘Grenzmuseum’ – het museum aan de voormalige grens tussen de BRD en de DDR. Onze gezellige groepsaccommodatie biedt uitzicht op het bos en de kammen van de heuvels. Wie weet zien we vanachter onze eettafel wel een hert of ander wild voorbij komen…

REISDETAILS

Minibusjes – sneeuwschoenwandelen en langlaufen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes/auto’s
  • overnachtingen in groepsaccommodatie
  • huur sneeuwschoenen
  • langlaufles en -begeleiding
  • CO2-compensatie minibusjes
  • professionele reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • huur langlaufmateriaal (ca. €50 per week)
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Zwaarte

3/5; langlaufen is best sportief inspannend; een goede algemene conditie is handig, ervaring is geen vereiste. Iedereen kan sneeuwschoenwandelen; hoewel enige wandelervaring wel verstandig is. Afhankelijk van de omstandigheden is het iets of flink wat zwaarder dan ‘gewoon’ winterwandelen.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Reisleiding

Ik ben Rikko Bulten, christen, geboren Zeeuw, getogen Rotterdammer, 47 jaar, eigenaar van een B&B in Historisch Delfshaven en reiziger. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant. Sinds zeven jaar doe ik dit fulltime.