Nederland

Zeildag Loosdrecht

Activiteit

Hou jij van zeilen, of  wil je weten of het iets voor je is? Geef je dan op voor deze zeildag op de Loosdrechtse Plassen! Ervaren zeilers nemen je mee het water op en leren je nieuwe tips en tricks. Gewoon genieten van de wind en het water mag natuurlijk ook. Een mooie dag om nieuwe mensen te leren kennen, de Amarantsfeer te proeven en een actieve zaterdag te beleven!

Photos

BESCHRIJVING

MERENGEBIED LOOSDRECHT

De verschillende plassen van het merengebied Loosdrecht zijn van elkaar gescheiden door dijken en eilandjes. Bij een van deze eilandjes meren we aan om, uit de wind en in de zon, te genieten van een heerlijke lunch, waarbij jijzelf voor de ingrediënten zorgt. Met je handen om een warme kop koffie, voer je een goed gesprek over de wind in de zeilen of de diepere zaken van het leven.

ERVAREN SCHIPPERS

Ook dit jaar weer kunnen we een heerlijk dagje zeilen op de Loosdrechtse Plassen. Onder begeleiding van ervaren schippers kun je deze genieten van het water en misschien jezelf wat beginselen van de zeilsport laten bijbrengen: overstag gaan, aanmeren, afvaren… de wind bepaalt de weg, samen met de zeilen. We zijn geen zeilschool, dus gewoon lekker niks doen, uitwaaien en meezeilen is ook mogelijk! Een dagje op het water laat je op een actieve manier ontspannen.

OOK EEN ZEILWEEKEND

Amarant organiseert naast een zeildag ook een zeilweekend in het voorjaar. Ook een perfecte gelegenheid om echt helemaal (en nogal letterlijk) uit te waaien. Ook in geestelijk opzicht trouwens, want we nemen uiteraard de tijd om stil te staan bij het evangelie.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • een kop thee of koffie
  • zeilinstructie
  • huur valken en zwemvesten
  • schippers

NIET INBEGREPEN:

  • vervoer naar en van Loosdrecht
  • maaltijden en consumpties

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een brief van de reisleider. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de verzamellocatie en tijd en wat je niet moet vergeten mee te nemen.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Overige informatie

Amarant is géén zeilschool: de kampen worden geleid door enthousiaste, ervaren schippers die het fantastisch vinden om hun kennis op jou over te dragen. Als hier ruimte en interesse voor is, kan de reisleiding ook aandacht besteden aan de theorie van het zeilen. Kortom: tijdens dit ontspannen zeilkamp word je al doende wijs in de wereld van het zeilen.

REISLEIDING

Schippers Edwin en Mario stellen zich vast aan je voor:

Mijn naam is Edwin. Ik ben getrouwd met Geke en vader van Hadassa en Chananja. In onze gemeente zingt Geke in het praiseteam, doe ik kinderwerk en nemen we deel aan de kring in onze woonplaats.
Ik ben betrokken bij Amarant als reisleider/zeilinstructeur: van zeildagen in Loosdrecht, een zeilkamp in Friesland tot zeilzwerftochten over het IJsselmeer. De sfeer in de groep vind ik altijd fijn. Je geniet van het gezamenlijk avontuur op het water en kunt je geloof goed met elkaar delen.

Hoi, ik ben Mario, woonachtig te Vaassen gelegen op de prachtige Veluwe, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Zeilen is al jaren een passie van mij, ik vind het heerlijk om met zijn allen een dag op het water te zijn. De wind door de haren, de zeilboot op koers, samen als een team aan het werk en als het wat rustiger is even helemaal niets, lekker om je heen kijken, genieten van de zon of zomaar een onverwachts goed gesprek.