Nederland

Zeilweekend Slotermeer

Zeilen

De wind bolt het zeil, dat wit afsteekt tegen de blauwe lucht. Je voelt de druk op het roer, zet de zeilen nóg iets strakker, kruipt nóg iets scherper aan de wind en gaat nog een tikkeltje schuiner… Zet je schrap voor een heerlijk weekend in Friesland! Ook als je weinig of geen zeilervaring hebt, ben je van harte welkom om de Amarant zeilsfeer te proeven. 

Photos

BESCHRIJVING

Balk

Het historische en gezellige dorpje Balk is een watersportcentrum bij uitstek. Van hieruit maken we, uiteraard afhankelijk van de wind, een aantal fraaie tochten over het Slotermeer. Ook het Heegermeer en de Fluessen zijn met een dagtocht prima bereikbaar. Onderweg kunnen we aanleggen bij één van de drie eilandjes, om een lekkere lunch te nuttigen of om gewoon even te relaxen. Of we pakken een terrasje in één van de gezellige watersportplaatsen zoals Heeg of Woudsend. En natuurlijk is er tijd om Balk zelf te bekijken. Leuke winkeltjes, terrasjes en passerende bootjes over het riviertje De Luts maken het tot een levendig plaatsje.

Uitzicht

Tijdens dit weekend slapen we in een knusse groepsaccommodatie met een mooi uitzicht op de boten in de Luts. Zo kom je meteen in de stemming! De accommodatie beschikt over een gezellige zithoek, eethoek en open keuken. Voor dit weekend is zeilervaring prima, maar beslist niet noodzakelijk. Ervaren instructeurs vinden het leuk om je vertrouwd te maken met de grondbeginselen van het zeilen: overstag gaan, aanlanden en afvaren. De vakantie is geen zeilcursus, maar wie wil, heeft het zeilen na een weekend behoorlijk onder de knie. En als je al kunt zeilen, is dit een mooie kans om je techniek te verbeteren.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 4-pers. kamers
  • huur valken en zwemvesten
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar en van Balk
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Overige informatie

Amarant is géén zeilschool: de kampen worden geleid door enthousiaste, ervaren schippers die het fantastisch vinden om hun kennis op jou over te dragen. Als hier ruimte en interesse voor is, kan de reisleiding ook aandacht besteden aan de theorie van het zeilen. Kortom: tijdens dit ontspannen zeilkamp word je al doende wijs in de wereld van het zeilen.

REISLEIDING

Schippers Edwin en Mario stellen zich vast aan je voor:

Mijn naam is Edwin Smal. Ik ben getrouwd met Geke en vader van Hadassa en Chananja. In onze gemeente zingt Geke in het praiseteam, doe ik kinderwerk en nemen we deel aan de kring in onze woonplaats.
Ik ben betrokken bij Amarant als reisleider/zeilinstructeur: van zeildagen in Loosdrecht, een zeilkamp in Friesland tot zeilzwerftochten over het IJsselmeer. De sfeer in de groep vind ik altijd fijn. Je geniet van het gezamenlijk avontuur op het water en kunt je geloof goed met elkaar delen.

Hoi, ik ben Mario, woonachtig te Vaassen gelegen op de prachtige Veluwe, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Zeilen is al jaren een passie van mij, ik vind het heerlijk om met zijn allen een dag op het water te zijn. De wind door de haren, de zeilboot op koers, samen als een team aan het werk en als het wat rustiger is even helemaal niets, lekker om je heen kijken, genieten van de zon of zomaar een onverwachts goed gesprek.