Nederland

Zeilweekend Slotermeer

Zeilen

 

De wind bolt het zeil, dat wit afsteekt tegen de blauwe lucht. Je voelt de druk op het roer, zet de zeilen nóg iets strakker, kruipt nóg iets scherper aan de wind en gaat nog een tikkeltje schuiner… Zet je schrap voor een heerlijk weekend in Friesland! Ook als je weinig of geen zeilervaring hebt, ben je van harte welkom om de Amarant zeilsfeer te proeven. 

Photos

BESCHRIJVING

BALK
Het historische en gezellige dorpje Balk is een watersportcentrum bij uitstek. Van hieruit maken we, uiteraard afhankelijk van de wind, een aantal fraaie tochten over het Slotermeer. Ook het Heegermeer en de Fluessen zijn met een dagtocht prima bereikbaar. Onderweg kunnen we aanleggen bij één van de drie eilandjes, om een lekkere lunch te nuttigen of om gewoon even te relaxen. Of we pakken een terrasje in één van de gezellige watersportplaatsen zoals Heeg of Woudsend. En natuurlijk is er tijd om Balk zelf te bekijken. Leuke winkeltjes, terrasjes en passerende bootjes over het riviertje De Luts maken het tot een levendig plaatsje.

UITZICHT

Tijdens dit weekend slapen we in een knusse groepsaccommodatie met een mooi uitzicht op de boten in de Luts. Zo kom je meteen in de stemming! De accommodatie beschikt over een gezellige zithoek, eethoek en open keuken. Voor dit weekend is zeilervaring prima, maar beslist niet noodzakelijk. Ervaren instructeurs vinden het leuk om je vertrouwd te maken met de grondbeginselen van het zeilen: overstag gaan, aanlanden en afvaren. De vakantie is geen zeilcursus, maar wie wil, heeft het zeilen na een weekend behoorlijk onder de knie. En als je al kunt zeilen, is dit een mooie kans om je techniek te verbeteren.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 4-pers. kamers
  • huur valken en zwemvesten
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar en van Balk
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-