Frankrijk

Zuid-Frankrijk Fietsen en Wandelen 1

Fietsen

Bruisende stadjes en verstilde dorpjes trekken aan je voorbij. In de verte snoeit een boer zijn lavendelveld. Het achterland van de Middellandse Zeekust is de perfecte bestemming voor een vakantie net buiten het hoogseizoen! Met temperaturen van een graad of twintig is het heerlijk fietsen en wandelen. Wat je er tegenkomt? Lieflijke heuvels, ruige canyons, een rijke historie en de beroemde burcht van Carcassonne. We overnachten in comfortabele groepshuizen in het schilderachtige Franse dorpje Cantignergues.

Photos

BESCHRIJVING

ONONTDEKT

We verblijven middenin de Minervois, een wijngebied in de Languedoc-Roussillon. Deze wijnstreek is grotendeels onontdekt gebleven bij het grote publiek. Al fietsend maken we kennis met een landschap vol tegenstellingen: glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden worden afgewisseld door grillige rotspartijen en diepe kloven. We fietsen door de vlakte van het Canal du Midi, en wandelen door glooiende heuvels. De fiets- en wandelroutes zijn met een goede conditie (en enige fietservaring) prima te doen: een minibusje brengt ons zo nodig naar het startpunt en haalt ons bij het eindpunt weer op, waardoor we verschillende gebieden kunnen aandoen.

RIDDERSTAD CARCASSONNE

We passeren al wandelend of fietsend tal van interessante bezienswaardigheden. Zo herbergt het wijnbouwgebied rondom Lézignan-Corbières diverse wijnboerderijen en wijnkelders, die uiteraard te bezoeken zijn. Een andere route voert langs de Abbaye de Fontfroide, een cisterciënzerklooster uit de 11e-eeuw. Ook een bezoek aan het plaatsje Lagrasse behoort tot de mogelijkheden, met zijn smalle middeleeuwse straatjes en oude bruggen. Cultureel hoogtepunt is ridderstad Carcassonne, een van oorsprong Kathaarse vesting. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuwse burcht in Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens deze fietsvakantie verblijven we in volledig gerenoveerde 19e-eeuwse huizen, midden in het sfeervolle vakantiedorpje Cantignergues.

REISDETAILS

Minibusjes – fietsen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-persoonskamers*
  • vervoer met minibusjes en fietstrailer**
  • overnachtingshotel op de heenreis (in 2-persoonskamers)
  • gebruik fietsen
  • reisleiding
  • CO2-compensatie minibusjes

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Voor een eigen douche geldt een toeslag van €29,
** Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €319,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.