Frankrijk

Zuid-Frankrijk Fietsen en Wandelen 2

Fietsen

Bruisende stadjes en verstilde dorpjes trekken aan je voorbij. In de verte snoeit een boer zijn lavendelveld. Het achterland van de Middellandse Zeekust is de perfecte bestemming voor een vakantie net buiten het hoogseizoen! Met temperaturen van een graad of twintig is het heerlijk fietsen en wandelen. Wat je er tegenkomt? Lieflijke heuvels, ruige canyons, een rijke historie en de beroemde burcht van Carcassonne. We overnachten in comfortabele groepshuizen in het schilderachtige Franse dorpje Cantignergues.

Photos

BESCHRIJVING

ONONTDEKT

We verblijven middenin de Minervois, een wijngebied in de Languedoc-Roussillon. Deze wijnstreek is grotendeels onontdekt gebleven bij het grote publiek. Al fietsend maken we kennis met een landschap vol tegenstellingen: glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden worden afgewisseld door grillige rotspartijen en diepe kloven. We fietsen door de vlakte van het Canal du Midi, en wandelen door glooiende heuvels. De fiets- en wandelroutes zijn met een goede conditie (en enige fietservaring) prima te doen: een minibusje brengt ons zo nodig naar het startpunt en haalt ons bij het eindpunt weer op, waardoor we verschillende gebieden kunnen aandoen.

RIDDERSTAD CARCASSONNE

We passeren al wandelend of fietsend tal van interessante bezienswaardigheden. Zo herbergt het wijnbouwgebied rondom Lézignan-Corbières diverse wijnboerderijen en wijnkelders, die uiteraard te bezoeken zijn. Een andere route voert langs de Abbaye de Fontfroide, een cisterciënzerklooster uit de 11e-eeuw. Ook een bezoek aan het plaatsje Lagrasse behoort tot de mogelijkheden, met zijn smalle middeleeuwse straatjes en oude bruggen. Cultureel hoogtepunt is ridderstad Carcassonne, een van oorsprong Kathaarse vesting. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuwse burcht in Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens deze fietsvakantie verblijven we in volledig gerenoveerde 19e-eeuwse huizen, midden in het sfeervolle vakantiedorpje Cantignergues.

REISDETAILS

Minibusjes – fietsen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-persoonskamers*
  • vervoer met minibusjes en fietstrailer**
  • overnachtingshotel op de heenreis (in 2-persoonskamers)
  • gebruik fietsen
  • reisleiding
  • CO2-compensatie minibusjes

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Voor een eigen douche geldt een toeslag van €29,
** Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €319,-