Marokko

Zuid-Marokko

Rondreis

Breng een bezoek aan Marokko, het land van 1001-nacht. De kleurrijke souks, de levendigheid op straat en de woestijnlandschappen, zorgen voor een sprookjesachtig decor van de reis. Hier worden je zintuigen geprikkeld. Voel het wol van de prachtige handgeknoopte kelims, proef van de zoete muntthee die je geserveerd krijgt en ruik de frisse woestijnlucht terwijl je overnacht in een schitterende palmoase. Wie een bezoek brengt aan het Arabische land, zal dat z’n hele leven blijven herinneren.

Photos

BESCHRIJVING

Palmoase

De rondreis focust zich op het zuiden van Marokko. Je start de reis met een cursus Arabisch van een dagdeel, waarbij je ook kennis maakt met verschillende facetten van de cultuur. Trekkend door het afwisselende landschap van het Hoge Atlas-gebergte, de woestijn en palmoases, bezoek je de bruisende koningsstad Marrakech en traditionele berberdorpjes. De Todhra-kloof met zijn 300 meter steil omhoogrijzende wanden maakt grote indruk. Je rijdt door de woestijn en langs het surrealistische landschap van het vulkanische Saghro-gebergte. We maken een dagwandeling met gids door de prachtige omgeving. Een geschikte reis voor elke cultuurliefhebber!

Tapijtstad

De overnachtingsplek is iedere avond een verrassing. Het varieert van een berberburcht in een woestijnstad, tot een herberg diep verscholen in de bergen. De gastvrijheid van de berbercultuur zorgt op elke accommodatie weer voor een warm welkom. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende Todhra- en Dades-kloven met in de buurt het mooi gelegen filmdorpje Ait Benhaddou. Ook breng je een bezoek aan de hoofdstad van de saffraanproductie Taliouine en de tapijtstad Taznakhte. Als afsluiter van de reis genieten we van het levendige Marrakech met het beroemde plein Jemaa El Fna. Hier overnachten we in een schitterende riad, een traditioneel Marrokkaans huis met binnentuin.

REISDETAILS

Vliegreis – jeeps – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • retourvlucht
  • overnachting in eenvoudige accommodaties
  • vervoer in jeeps met chauffeur
  • CO2-compensatie jeeps
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-