Marokko

Zuid-Marokko

Rondreis

Breng een bezoek aan Marokko, het land van 1001-nacht. De kleurrijke souks, de levendigheid op straat en de woestijnlandschappen, zorgen voor een sprookjesachtig decor van de reis. Hier worden je zintuigen geprikkeld. Voel het wol van de prachtige handgeknoopte kelims, proef van de zoete muntthee die je geserveerd krijgt en ruik de frisse woestijnlucht terwijl je overnacht in een schitterende palmoase. Wie een bezoek brengt aan het Arabische land, zal dat z’n hele leven blijven herinneren.

Photos

BESCHRIJVING

Palmoase

De rondreis focust zich op het zuiden van Marokko. Je start de reis met een cursus Arabisch van een dagdeel, waarbij je ook kennis maakt met verschillende facetten van de cultuur. Trekkend door het afwisselende landschap van het Hoge Atlas-gebergte, de woestijn en palmoases, bezoek je de bruisende koningsstad Marrakech en traditionele berberdorpjes. De Todhra-kloof met zijn 300 meter steil omhoogrijzende wanden maakt grote indruk. Je rijdt door de woestijn en langs het surrealistische landschap van het vulkanische Saghro-gebergte. We maken een dagwandeling met gids door de prachtige omgeving. Een geschikte reis voor elke cultuurliefhebber!

Tapijtstad

De overnachtingsplek is iedere avond een verrassing. Het varieert van een berberburcht in een woestijnstad, tot een herberg diep verscholen in de bergen. De gastvrijheid van de berbercultuur zorgt op elke accommodatie weer voor een warm welkom. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende Todhra- en Dades-kloven met in de buurt het mooi gelegen filmdorpje Ait Benhaddou. Ook breng je een bezoek aan de hoofdstad van de saffraanproductie Taliouine en de tapijtstad Taznakhte. Als afsluiter van de reis genieten we van het levendige Marrakech met het beroemde plein Jemaa El Fna. Hier overnachten we in een schitterende riad, een traditioneel Marrokkaans huis met binnentuin.

REISDETAILS

Vliegreis – minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

 • retourvlucht
 • overnachting in eenvoudige accommodaties
 • alle overnachtingen in hotels of gasthuis zijn op basis van halfpension (ontbijt + diner) excl.
  de nachten in Marrakech (dag 1, 2, 9 en 10)
 • volpension op zondag
 • basiscursus Arabisch op dag 2
 • vervoer in minibusjes met chauffeur
 • CO2-compensatie minibusjes
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Lunches
 • Avondeten in Marrakech (op dag 1, 2, 9 en 10)
 • Drankjes, excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €50,- (optioneel)
 • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor deze reis is een paspoort vereist. Het paspoort moet geldig zijn voor de duur van het verblijf.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

DAGPROGRAMMA

Let op: dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen!

Dag 1 – Maandag 4 november

Vanaf Eindhoven vliegen we naar de bruisende stad Marrakech. Vanaf het vliegveld krijgen we een transfer naar het hotel in de oude stad.

Dag 2 – Dinsdag 5 november

Vandaag staat een basiscursus Arabisch op het programma. Daarnaast zal de leraar je wat over de cultuur vertellen.

Dag 3 – Woensdag 6 november

Via de schitterende Tizi-n-Test pas komen we aan in Taliouine, de hoofdstad van de safraan productie. We bezoeken hier een coöperatie van de safranteelt.

Dag 4 – Donderdag 7 november

Via de tapijtstad Tazenakht rijden we de palmoase van de Draa vallei binnen. Deze vallei strekt zich als een 100 km lang groen lint uit door de woestijn. We overnachten in een traditionele berberburcht (Kasbah) in de woestijnstad Nkob.

Dag 5 – Vrijdag 8 november

Vandaag rijden we door de woestijn en langs het surrealistische landschap van het vulkanische Saghro gebergte. Vervolgens komen we in de schitterende palmoase van de Todhra vallei. We bezoeken de indrukwekkende Todhra kloof met zijn 300 mtr stijl omhoogrijzende wanden. Ook is een wandeling in de palmoase mogelijk. We overnachten in een hotel in de palmoase.

Dag 6 – Zaterdag 9 november

Via een desolaat berglandschap komen we aan in de Dadeskloof. Hoewel evenwijdig lopend aan de Todhra kloof is de vegetatie totaal verschillend. We overnachten in een lokale herberg in het diep in de bergen gelegen dorpje Boutharar met schitterend uitzicht over de oase. De kleuren van het groen contrasteren mooi met de rode bergen.

Dag 7 – Zondag 10 november

Rustdag. We hebben de mogelijkheid tot het maken van een wandeling onder leiding van een lokale gids.

Dag 8 – Maandag 11 november

Via de zogenaamde “route van de 1000 kasbahs” (=Berber burchten) rijden we naar het mooi gelegen dorpje Ait Benhaddou. Dit dorp is bekend van diverse filmopnamen. Onderweg hebben we uitzicht op de besneeuwde toppen van het Mgoun gebergte (4071 mtr).

Dag 9 – Dinsdag 12 november

Vandaag rijden we via de pas Tizi-n-Tichka terug naar de koningsstad Marrakech. Onderweg bezoeken we de kasbah van El Glaoui in Telouet en hebben we schitterende uitzichten. We overnachten in een schitterende traditionele Riad in de Medina (oude stad).

Dag 10 – Woensdag 13 november

We brengen een bezoek aan de koningsstad Marrakech met o.a. het Jemaa El Fna plein, de voormalige koranschool Ben Youssef, de graven van de Saadiers en niet te vergeten de bruisende souks.

Dag 11 – Donderdag 14 november

Vandaag vliegen we weer terug naar Nederland vanaf het vliegveld in Marrakech.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor…

Mijn naam is Solke. Ik ben getrouwd met Elly en samen hebben we 2 kinderen, een getrouwde dochter en zoon en inmiddels 5 kleinkinderen. We wonen sinds 2006 in Ermelo en daarvoor hebben we altijd in het westen van het land (Delft e.o.) gewoond. Ik was zelfstandig gevestigd als consultant en werkte als adviseur en dienstverlener bij verschillende gemeenten op het terrein van onderwijs- en welzijnstaken. Sinds kort ben ik officieel met pensioen.

In mijn vrije tijd beoefen ik meerdere sporten, zoals tennis, skiën, wandelen en fietsen. Ook verricht ik enkele taken binnen de kerkelijke geme

ente waar we lid van zijn en doe ik vrijwilligerswerk. Daarnaast hou ik van muziek, zingen, lezen, schilderen, tuinieren en is reizen natuurlijk ook een fantastische hobby.

Ik zie uit naar veel gezelligheid, samenwerking en ontspanning in het avontuurlijke en mooie Marokko!