Zweden

Zweden kajakreis

Trektocht

Zeven dagen kajakken door een uitgestrekt gebied van aaneengesloten meren, met uitzicht op bossen en zelfs een kleine kans om een eland te spotten, waar anders kan dat nog dan in Zweden? In het Westen van Zweden, in Dalsland, liggen meer dan duizend meren voor je klaar om ontdekt te worden per kajak. Naast kajakken kun je er ook mountainbiken, hiken of met een railfiets over een voormalige spoorlijn crossen. Een bezoek aan de idyllische plaatsjes Bengtsfors en Håverud, waar een vierlaags aquaduct te bewonderen valt, mag niet ontbreken. Reis met ons mee naar de wildernis van Zweden.

Photos

BESCHRIJVING

Kristalhelder water

De omgeving van Dalsland is ideaal voor een meerdaagse kajaktocht. Al in de ijstijd is er een natuurlijk kanaal ontstaan van 250 km lang, waar mensenhanden maar twaalf kilometer aan hebben bijgedragen. Smalle meertjes vol kristalhelder water grenzen aan elkaar en bieden een prachtig decor om het gebied over het water te verkennen. Er wonen nauwelijks mensen, des te meer kunnen we genieten van de rijke flora en fauna. Misschien kunnen we er zelfs wilde zalmen spotten. Onderweg wildkamperen we op rustige plaatsen in de natuur.

Armspieren trainen

Deze reis naar het rustige noorden is een spekkie voor het bekkie voor actieve, sportieve reizigers. Bereid je armspieren maar alvast voor, die krijgen het tijdens het kajakken flink voor de kiezen. Voor deze sportieve reis heb je een goede algemene conditie nodig, want naast kajakken gaan we ook mountainbiken en wandelen. Vissen of paardrijden behoort ook tot de mogelijkheden. We bouwen ook zeker tijd in voor rustige ontspanning: voor de cultuurminners zijn er musea over het kanaal van Dalsland in Håverud en in Bengtsfors kun je in het museum zien hoe men hier vroeger woonde en werkte. Verkwikt door de rustgevende natuur gaan we na ruim anderhalve week weer op huis aan.

REISDETAILS

Minibusjes – kajakken – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in 2-pers. tenten* en accommodatie
 • vervoer per minibusjes
 • bootovertocht op de heen- en terugreis
 • CO2-compensatie minibusjes
 • huur eenpersoons kayaks
 • maaltijden tijdens kayaktrektocht (7 dagen)
 • nature conservation card
 • professionele reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • overige maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • boekingskosten €23,-

* Toeslag 1-pers. tent (tijdens trektocht) €89,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Voor de trektocht wordt voedsel meegenomen; dit is inclusief in de prijs. Voor de andere dagen kun je met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.