Zweden

Zweden Outdoor

Natuur & Actief

Zweden: het land van elanden, houthakkers en Pippi Langkous. Maar ook één van de favoriete landen van menig natuurliefhebber! Heb jij zin in een echte outdoor-vakantie middenin een ongerepte wildernis? Laten we dan samen Zweden gaan ontdekken! We kamperen pal naast het Undenmeer op een sfeervolle camping. We kunnen zo het meer op kanoën en daar zelfs overnachten op één van de eilandjes! Het Tiveden National Park kunnen we naar hartenlust verkennen. Een leuk extraatje aan deze reis is dat een ervaren bushcraftinstructeur ons één ochtend mee op pad neemt. Hij leert ons de beginselen van het (over)leven in de natuur.

Photos

Zweden Outdoor Christelijke Vakanties
Zweden Outdoor Christelijke Vakanties 28
Zweden Outdoor Christelijke Vakanties 3
Zweden Outdoor Christelijke Vakanties 25

BESCHRIJVING

Wildernisgevoel

Onze basis is een sfeervolle camping aan het Undenmeer, pal naast het Nationaal Park Tiveden. De eigenaars zijn hartelijke christenen die ons graag wegwijs maken in het ‘laid-back’ Zweedse leven. Op en in het meer in onze voortuin kunnen we heerlijk kanoën, zwemmen en zelfs vissen. Temperaturen van rond de twintig graden nodigen uit om lekker actief eropuit te trekken. Loop je de camping af, dan sta je direct in de ongerepte natuur. Park Tiveden staat bekend om zijn diepe breukdalen, enorme rotsblokken en een grote verscheidenheid aan vegetatie. Het geeft een wildernisgevoel aan dit Zuid-Zweedse stukje natuur. We kunnen diverse wandelingen maken over verschillende routes die door het park heen lopen of we kunnen een keertje een mountainbike huren om de omgeving op de fiets te verkennen. Ook paardrijden behoort tot de opties.

Bushcraft

Wist je al dat Zweden ook een Big Five heeft? Met een beetje geluk wordt er tijdens de reis één van de vijf gespot: de beer, de wolf, de veelvraat, de lynx en de eland. Daarnaast komen er nog meer verschillende dieren voor. Bevers, marters, wezels en maar liefst meer dan 300 vogelsoorten. Ook zitten de rivieren en meren vol met vis. Ook gaan we een keer op pad met een ervaren bushcraftinstructeur. Tijdens een korte excursie van drie uur met het thema ‘bruikbare natuur’ zal hij alles vertellen over wat we tegenkomen. Zo leer je over paddenstoelen, mos, materiaal om vuur van te maken tot tracking van dieren. Vanuit Nederland rijden we met busjes naar Zweden en overnachten op de heen- en terugreis op een camping in Denemarken.

REISDETAILS

Miinibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-persoonstenten
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • 1 excursie o.l.v. een bushcraftinstructeur
  • overnachtingscamping op de heen- en terugreis
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.