Zweden

Zweden Tiveden

Natuur & Actief

Zweden: het land van elanden, houthakkers en Pippi Langkous. Maar ook één van de meest favoriete landen van elke natuurliefhebber! We kamperen pal naast het Undenmeer op een sfeervolle camping. We kunnen zo het meer op kanoën en daar zelfs overnachten op één van de eilandjes! Het Tiveden National Park ligt om de hoek, waar we naar hartenlust kunnen wandelen. Een leuk extraatje aan deze reis is dat een ervaren bushcraftinstructeur ons twee ochtenden mee op pad neemt. Hij leert ons de beginselen van het (over)leven in de natuur. Zo krijgen we een fascinerend inkijkje in dit bijzondere land.

Photos

BESCHRIJVING

Wildernisgevoel

Onze basis is een sfeervolle camping aan het Undenmeer, pal naast het Nationaal Park Tiveden. De eigenaars zijn hartelijke christenen die ons graag wegwijs maken in het ‘laid-back’ Zweedse leven. De ontspanning begint al bij het meer in onze voortuin. Hier kunnen we heerlijk kanoën, zwemmen en zelfs vissen. Temperaturen van rond de twintig graden nodigen ons uit om lekker actief eropuit te trekken. Loop je de camping af, dan sta je direct in de ongerepte natuur. Park Tiveden staat bekend om zijn diepe breukdalen, enorme rotsblokken en een grote verscheidenheid aan vegetatie. Het geeft een wildernisgevoel aan dit Zuid-Zweedse stukje natuur. We kunnen diverse wandelingen maken over verschillende routes die door het park heen lopen.

Bushcraft

Jullie gaan twee keer op pad met een ervaren bushcraft instructeur. Een korte excursie van twee uur met het thema ‘bruikbare natuur’ waar hij van alles zal vertellen over wat we tegenkomen tijdens een korte wandeling. Van paddenstoelen tot mos, van materiaal om vuur te maken tot tracking van dieren. Ook gaan jullie een prachtige kanotocht houden waar de instructeur de basis kanotechnieken gaat uitleggen en onderweg van alles vertelt over de verborgen schatten van de natuur!

Curiosa en handwerk

We genieten niet alleen van Gods schepping, maar leren ook de Zweedse cultuur beter kennen. Het gezellige plaatsje Askersund ligt sfeervol in een inham van het meer Vättern. Je vindt er diverse galerietjes en winkels met curiosa en handwerk. Ook het openluchtmuseum in Örebro is een bezoekje waard. Het leven uit de 17e en 18e eeuw is hier nagebouwd. Je ziet hoe kinderen in die tijd naar school gingen en in de typisch Zweedse stuga’s worden oude amachten nagebootst. Het wordt een ontspannen week in het prachtige Scandinavië. We rijden met busjes vanuit Nederland en overnachten op de heen- en terugreis op een camping in Denemarken.

REISDETAILS

Minibusjes – bushcraft – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • 2 excursies o.l.v. een bushcraftinstructeur
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Toeslag 1-pers. tent €109,- p.p.