Zwitserland

Zwitserland Belalp 2

Natuur & Actief

Wallis. Is er een mooier stukje Zwitserland denkbaar? Glooiende alpenweiden, spitse bergtoppen en grillige gletsjers vormen samen een fascinerend landschap. Het tinkelen van koeienbellen, het zachte klotsen van een beekje, de roep van de bergmarmot: het zijn de typische geluiden van het hooggebergte. Ze horen bij het echte Alpenleven, zoals dat al eeuwenlang geleefd wordt op de hellingen van de Belalp. Gelegen aan een uitloper van de machtige Aletschgletsjer is dit één van de fraaiste natuurreservaten van de Alpen. Te midden van dat natuurschoon staat ons chalet: de perfecte springplank voor tal van sportieve activiteiten.

Photos

BESCHRIJVING

Grootste gletsjer van de Alpen

De Belalp ligt op zo’n 2000 meter hoogte, waardoor je direct vanuit het chalet een aantal schitterende wandelingen kunt maken. Volg de Panoramaweg naar de Oberaletsch Hütte en geniet van het uitzicht op de grootste gletsjer van de Alpen. Of waag de oversteek van de Belalp naar de Riederalp: een 90 meter hoge hangbrug overspant de kloof tussen beide bergen. Is dat nog niet avontuurlijk genoeg, dan kun je de stijgijzers onderbinden en een gletsjertocht maken onder leiding van een gids. Doe je liever een stapje terug? Zelfs de beginnende wandelaar kan op de Belalp goed uit de voeten. Overigens is ook op ander vlak van alles te doen: van een bezoek aan het stadje Sion tot een welverdiend dagje relaxen in de thermale baden van Brig.

Per gondel naar het chalet

We verblijven in een prachtig houten chalet boven op de Belalp. In het knusse huis zijn meerdere appartementen gemaakt, elk met ruimte voor zes personen. De ligging van het huis is fenomenaal: midden op een alm, in autovrij gebied, met uitzicht op de hoogste Alpentoppen. De reis ernaartoe is een avontuur op zich, want vanuit het dal is de Belalp alleen per gondel te bereiken. Gelukkig is alles goed geregeld: van frequente afvaarten tot bagagetransport. En wat is fijner dan ’s ochtends met een kop koffie op het balkon te staan en te genieten van de stilte? Hier voel je je als Heidi en Peter op de berg. Een ongerepte Alpenervaring!

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. kamers
  • vervoer per minibusjes*
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €239,-