Zwitserland

Zwitserland Graubünden 1

Natuur & Actief

In het zuidoosten van Zwitserland ligt het schitterende kanton Graubünden. Je vindt hier witgepleisterde kloosters, vervallen burchten en een rijke cultuur. Maar al dat moois valt in het niet bij de machtige bergpassen en diepe kloven. Je raakt er niet uitgekeken! De woeste natuur daagt je uit tot flinke wandelingen in de frisse berglucht. Maar we maken ook uitstapjes naar culturele hoogtepunten. Bij alles wat we tijdens deze kampeervakantie ondernemen, zorgen de indrukwekkende bergen continu voor een prachtig decor.

Photos

BESCHRIJVING

Botsende aardlagen

Het Zwitserse Graubünden bestaat uit een wirwar van hoge bergen en diepe dalen, waar snelstromende beken hun weg doorheen banen. De natuur is overweldigend. De diep uitgesneden kloven zijn een gevolg van jonge en oude aardlagen die tegen elkaar botsen. In het Zwitserse Nationale Park kun je zomaar een bergmarmot of een gems tegen het lijf lopen. Hoewel de bergen de grootste attractie van het gebied vormen, is er ook op cultureel gebied veel te ontdekken. Bewonder de Middeleeuwse ruïnes, kloosters en kerkjes, of typisch Walliser huizen. Wie goed luistert naar de locals, kan iets opvangen van het Reto-Romaans, een bijzondere taal die alleen in dit deel van Zwitserland als officiële taal wordt erkend.

Kamperen tussen lonkende bergen

Tijdens deze vakantie kamperen we op een camping in het gebergte, waar we met busjes naartoe reizen. Wanneer je ‘s ochtends je tent uit stapt, geniet je meteen van de heerlijke natuur. We trekken er regelmatig te voet op uit. De uitdagende wandelpaden brengen ons op de mooiste plekjes. In de authentieke boerendorpjes lijkt te tijd te hebben stilgestaan. Wie zin heeft, kan zich wagen aan canyoning of raften over het wilde water. Een aanrader is een bezoek aan het vorstendom Liechtenstein, het eigenzinnige landje vol kastelen en schitterende natuur.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer met minibusjes**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een éénpersoonstent geldt een toeslag van €109,-

**Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €259,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleider Anneleen stelt zich aan je voor:

Hoi reisgenoten! Mijn naam is Anneleen en ik heb het al 27 keer zomer zien worden, toch wel mijn favoriete jaargetijde om op reis te gaan. Inmiddels al heel wat groepsreizen binnen en buiten Europa meegemaakt en het ik vind het altijd mooi dat in een korte tijd een fantastische groep ontstaat. Ik ga graag erop uit de natuur in, maar vind het ook boeiend om locals in hun cultuur te ontmoeten. Een reis is voor mij een gevoel van vrijheid, een ontdekkingstocht om je te laten verrassen door wat God onbeschrijflijk mooi gemaakt heeft: uitzichten, bloemenweiden, watervallen en bijzondere dieren.

Als ik niet op reis ben, sta ik meestal voor de klas op een middelbare school. Daarnaast studeer ik nog, maak ik graag muziek en is hardlopen een sport die vooral goed in m’n agenda past. Kortom, ik zit niet graag stil en kijk er naar uit om er met jullie een afwisselende en actieve reis van te maken! Wellicht tot dan!

Foto: Oversteek Stubaier Gletscher, Österreich