Zwitserland

Zwitserland Graubünden 1

Natuur & Actief

In het zuidoosten van Zwitserland ligt het schitterende kanton Graubünden. Je vindt hier witgepleisterde kloosters, vervallen burchten en een rijke cultuur. Maar al dat moois valt in het niet bij de machtige bergpassen en diepe kloven. Je raakt er niet uitgekeken! De woeste natuur daagt je uit tot flinke wandelingen in de frisse berglucht. Maar we maken ook uitstapjes naar culturele hoogtepunten. Bij alles wat we tijdens deze kampeervakantie ondernemen, zorgen de indrukwekkende bergen continu voor een prachtig decor.

Photos

BESCHRIJVING

Botsende aardlagen

Het Zwitserse Graubünden bestaat uit een wirwar van hoge bergen en diepe dalen, waar snelstromende beken hun weg doorheen banen. De natuur is overweldigend. De diep uitgesneden kloven zijn een gevolg van jonge en oude aardlagen die tegen elkaar botsen. In het Zwitserse Nationale Park kun je zomaar een bergmarmot of een gems tegen het lijf lopen. Hoewel de bergen de grootste attractie van het gebied vormen, is er ook op cultureel gebied veel te ontdekken. Bewonder de Middeleeuwse ruïnes, kloosters en kerkjes, of typisch Walliser huizen. Wie goed luistert naar de locals, kan iets opvangen van het Reto-Romaans, een bijzondere taal die alleen in dit deel van Zwitserland als officiële taal wordt erkend.

Kamperen tussen lonkende bergen

Tijdens deze vakantie kamperen we op een camping in het gebergte, waar we met busjes naartoe reizen. Wanneer je ‘s ochtends je tent uit stapt, geniet je meteen van de heerlijke natuur. We trekken er regelmatig te voet op uit. De uitdagende wandelpaden brengen ons op de mooiste plekjes. In de authentieke boerendorpjes lijkt te tijd te hebben stilgestaan. Wie zin heeft, kan zich wagen aan canyoning of raften over het wilde water. Een aanrader is een bezoek aan het vorstendom Liechtenstein, het eigenzinnige landje vol kastelen en schitterende natuur.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer met minibusjes**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een éénpersoonstent geldt een toeslag van €109,-

**Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €259,-