Zwitserland

Zwitserland Wallis 1

Natuur & Actief

We reizen naar het Goms met haar weides en alpengras, dat omringd is door prachtige gehuchten en ongerepte natuur. Hier wil je maar één ding: eropuit! In het natuurpark Binntal met haar verborgen schatten, heb je genoeg wandelplezier.  Al wandelend door de natuur en de kleine dorpjes denk je prompt niet meer aan het hectische Nederlandse leven. Onderweg kom je een groot aantal karakteristieke kapelletjes tegen. Frisse berglucht, een actieve groep, mooie dagsluitingen: jij kan er na deze reis weer tegenaan!

Photos

BESCHRIJVING

Alpenmetro

De omgeving leent zich prima voor sportieve uitjes, zoals raften op de Rotten, of fietsen langs sfeervolle boerendorpjes in het dal. Maar ook een dagje relaxen op de camping behoort tot de mogelijkheden. De moeite waard is een bezoek aan het plaatsje Brig. Hier vind je het beroemde Stockalper kasteel, dat stamt uit de zeventiende eeuw. De markante torens zijn vernoemd naar de drie koningen uit het kerstverhaal. Cultuurliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan het militaire fort in de buurt van Naters. Hier kom je alles te weten over de Zwitserse garde, het best bewaarde geheim van het Vaticaan. Voor het échte alpengevoel neem je een kijkje bij de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van Zwitserland. Te midden van al het ijs en sneeuw verrijst de top van de Jungfrau als een statige ijskoningin. Omhoog met de bergbaan, een lekkere kop koffie in een berghut, klettersteigen of een gletsjertocht maken onder begeleiding van een gids; het kan hier allemaal.

Uitrusten

We verblijven op een ruim opgezette camping in het hooggelegen dal van Goms, in het oostelijke deel van Wallis. De schaduwrijke kampeerplaatsen bevinden zich tussen groene naaldbomen aan het slingerende riviertje de Rotten. Vanaf de camping starten tal van wandelingen door de omringende bergen. Een aanrader voor wandelliefhebbers is de Gommer Höhenweg. Deze route voert door een afwisselend landschap van alpenweiden en naald- en loofbossen en biedt prachtige doorkijkjes op verschillende vierduizenders. ’s Avonds koken we met elkaar op de camping. Wie wil, gaat een keer tafelen bij een lokaal restaurant en proeft typisch Zwitserse gerechten als rösti en raclette. Als de avond valt, geniet je zittend voor je tentje na van de dag. Zwitserland: een feest voor de zintuigen!

REISDETAILS

minibusjes – wandelen – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • overnachting in 2-persoonstenten*
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €  115 ,- p.p.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.