Zwitserland

Zwitserland Wallis

Natuur & Actief

We reizen naar het beboste Saastal, dat omringd is door indrukwekkende bergtoppen. Hier wil je maar één ding: eropuit! Heb je eenmaal de bergtop van de Matterhorn aanschouwd, dan vergeet je ‘m nooit weer. Al wandelend door de bergen of het plaatsje Brig denk je prompt niet meer aan het hectische Nederlandse leven. Onderweg kom je een groot aantal karakteristieke kapelletjes tegen en wie geluk heeft spot ook steenbokken, bergmarmotten of zelfs edelweiss. Frisse berglucht, een actieve groep, mooie dagsluitingen: jij kan er na deze reis weer tegenaan!

Photos

BESCHRIJVING

Alpenmetro

Saas-Grund ligt in het beboste Saastal. Dit deel van Wallis, waar de Rhône nog maar een onbeduidend stroompje is, is het ruigste stuk van Zwitserland. En ook het hoogste. Het Saastal wordt omringd door bergtoppen, de meeste met eeuwige sneeuw. Met een unieke Alpenmetro passeer je met een snelheid van 10 meter per seconde de bergwanden van het hooggebergte. Op 3.500 meter hoogte kun je een bezoek brengen aan een panoramarestaurant en gletsjergrot. We maken een schitterende dagtocht in de buurt van de Matterhorn en brengen een bezoek aan het gezellige plaatsje Zermatt. Zelfs een lange tocht in de bergen met overnachting in een hut is mogelijk, bijvoorbeeld in het beschermde natuurgebied van de Grundberg.

Uitrusten

Omdat we voornamelijk in de bergen wandelen, zijn goed ingelopen bergschoenen en een redelijke conditie noodzakelijk. Mochten de spieren na alle inspanning afkoeling nodig hebben, dan kan er een lekkere duik genomen worden in het zwembad van Brigerbad. Uitrusten doen we in het mooie huis dat we tot onze beschikking hebben. Er is een gezellige groepsruimte en een keuken waar we zelf de maaltijden kunnen klaarmaken. ’s Avonds drinken we een wijntje op het balkon en mijmeren we nog even over de activiteiten van de dag of dromen weg in een heerlijk boek. Saas-Grund combineert de indrukwekkende schoonheid van de Alpen met de zonnige sfeer van het zuiden. Een ideaal gebied voor liefhebbers van bergwandelingen.

REISDETAILS

minibusjes – wandelen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes*
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van 259,- euro.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

PROGRAMMA

Hier volgt een idee van hoe het dagprogramma eruit zou kunnen zien (let op: dit is een voorbeeldprogramma)

Dag 1
Vandaag een reisdag. Na het inpakken, kennismaken, korte uitleg en samen bidden rijden we naar onze bestemming.

Dag 2
We zijn in Saas-Grund en hebben vandaag even de tijd om de omgeving te verkennen. Sommige deelnemers maken een wandeling, anderen maken verder kennis met elkaar. Je hebt tijd om naar de Tourist Office te gaan om te oriënteren op de omgeving.

Dag 3
We lopen een kennismakingsroute  naar de Triftalp (+500m), daarna lopen we door naar Kreuzboden (+350m). Hebben we zin om wat rustiger aan te doen, dan kunnen we deze route ook per gondel over de bergbahn nemen.

Dag 4
Vandaag lopen we naar Mattmarksee (+650m) in ongeveer drie uur tijd. Het pad is steil, maar goed begaanbaar.  Bergschoenen zijn voor deze route wel een aanrader. We kunnen er ook voor kiezen om per Postauto naar Mattmarksee te gaan. Daar kunnen we kiezen voor een route rond de see of, aanvullend, een pad in de richting van de Monte Morropass. Dit is vrij steil maar voor een ervaren bergwandelaar goed te doen. De route rond de see is grotendeels vlak.

Dag 5
Vandaag kunnen we naar Air Zermatt. Hier maken we een wandeling of gaan heerlijk genieten van een terrasje in de zon met prachtig uitzicht op de Matterhorn.

Dag 6
Of we wandelen vandaag door de bergen richting Gspon tot aan Heimischgartu (+500m) of we maken een stadswandeling in Brig.

Dag 7
Op zondag kunnen ervoor kiezen om ’s ochtends een kerkdienst in Saas Fee te bezoeken. Verder houden we een dagje rust waar een ieder lekker tijd heeft om bij te komen.

Dag 8
Vandaag en morgen staat de huttentocht op de planning voor wie daar zin in heeft. Wie daar geen zin in heeft, blijft ‘thuis’ en kan mooie wandelingen maken in de omgeving of ervoor kiezen om stadjes in de buurt te bezoeken.

Dag 9
Zie dag 8.

Dag 10
Vandaag gaan we naar Allalinhorn, een 4027 meter hoge berg in de Walliser Alpen. We genieten van een mooie trip naar boven per kabelbaan. Als we willen bezoeken we het Eispavillon en genieten we van een kopje koffie bij het panoramarestaurant. Per kabelbaan gaan we weer naar beneden. De omgeving is majestueus!

Dag 11
We gaan vandaag naar kabelbaanstation Hannig. Zijn we boven dan lopen we daar wat rond en genieten we van prachtige uitzichten. Weer terug in Hannig gaan we met een omweg langs beekjes via Spissen, Trift, en Leeboden terug naar Saas Fee.

Dag 12
De terugreis naar Nederland.

 

 

Reisleiding

Mijn naam is Marleen Hol en woon op de Veluwe met een achtertuin vol bos en hei waar ik dagelijks van geniet. Ik ben ook gek op de bergen en kom daar al van jongs af aan. Eerst in de rugzak, later op eigen benen. 

Genieten van Gods prachtige schepping, mooie uitdagende wandelingen en goede gesprekken zijn voor mij dé ingrediënten voor een mooie reis. Ik zie er naar uit om samen met jullie Wallis te ontdekken en verwonderd te raken door indrukwekkende uitzichten, zwevende adelaars, klaterende beekjes, goede gesprekken, verstilde kapelletjes en nieuwe ontmoetingen.