Zwitserland

Zwitserse Alpen 2

Natuur & Actief

Wallis. Is er een mooier stukje Zwitserland denkbaar? Glooiende alpenweiden, spitse bergtoppen en grillige gletsjers vormen samen een fascinerend landschap. Het tinkelen van koeienbellen, het zachte klotsen van een beekje, de roep van de bergmarmot: het zijn de typische geluiden van het hooggebergte. Ze horen bij het echte Alpenleven, zoals dat al eeuwenlang geleefd wordt op de hellingen van de Belalp. Gelegen aan een uitloper van de machtige Aletschgletsjer is dit één van de fraaiste natuurreservaten van de Alpen. Te midden van dat natuurschoon staat ons chalet: de perfecte springplank voor tal van sportieve activiteiten.

Photos

BESCHRIJVING

Grootste gletsjer van de Alpen
De Belalp ligt op zo’n 2000 meter hoogte, waardoor je direct vanuit het chalet een aantal schitterende wandelingen kunt maken. Volg de Panoramaweg naar de Oberaletsch Hütte en geniet van het uitzicht op de grootste gletsjer van de Alpen. Of waag de oversteek van de Belalp naar de Riederalp: een 90 meter hoge hangbrug overspant de kloof tussen beide bergen. Is dat nog niet avontuurlijk genoeg, dan kun je de stijgijzers onderbinden en een gletsjertocht maken onder leiding van een gids. Doe je liever een stapje terug? Zelfs de beginnende wandelaar kan op de Belalp goed uit de voeten. Overigens is ook op ander vlak van alles te doen: van een bezoek aan het stadje Sion tot een welverdiend dagje relaxen in de thermale baden van Brig.

Per gondel naar het chalet
We verblijven in een prachtig houten chalet boven op de Belalp. In het knusse huis zijn meerdere appartementen gemaakt, elk met ruimte voor zes personen. De ligging van het huis is fenomenaal: midden op een alm, in autovrij gebied, met uitzicht op de hoogste Alpentoppen. De reis ernaartoe is een avontuur op zich, want vanuit het dal is de Belalp alleen per gondel te bereiken. Gelukkig is alles goed geregeld: van frequente afvaarten tot bagagetransport. En wat is fijner dan ’s ochtends met een kop koffie op het balkon te staan en te genieten van de stilte? Hier voel je je als Heidi en Peter op de berg. Een ongerepte Alpenervaring!

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. kamers
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
    5x retourticket gondel
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Impressievideo

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich vast aan je voor…

Wij zijn Henk (53) en Caroline (52) en we hopen dit seizoen deze mooie reis te leiden. In de loop van de jaren hebben we al heel wat Amarantreizen mee mogen maken.

In het dagelijks leven is Henk parttime werkzaam als controller/financiële man voor een vastgoedbedrijf en werkt Caroline parttime voor Stichting Present. In onze vrije tijd zijn we graag actief bezig: wandelen, fietsen en tennissen. We vinden het leuk reizen te maken waarbij we onze gaven en talenten in kunnen zetten. Daarnaast zijn we actief als vrijwilligers op diverse vlakken.

Een reis met Amarant is geslaagd wanneer de deelnemers mooie en inspirerende ervaringen opdoen. Dat zit meestal niet alleen in de natuur of materiële zaken maar vooral in relaties in de breedste zin van het woord. Samen de bijbel open, luisteren naar elkaar hoe jij dingen beleeft/voelt. Vooral van elkaar leren omdat je vaak uit verschillende tradities komt. Ook dit jaar kijken wij hier naar uit!  En ook om samen te genieten van de natuur en nieuwe ervaringen op te doen.

Ga je mee?