Slalommen over de weg met Amarant Variant
tamiru riet

‘Even opladen, er tussenuit zijn om fris en fruitig weer thuis te komen’, dat is volgens Tamiru Riet (29) de bedoeling van vakantie. Zo lang de bestemming een warm land is met bergen en mooie landschappen, heeft hij verder niets te wensen. Daarom was zijn vakantie naar Madeira met Amarant Variant een groot succes.

Tamiru koos ervoor om met een groepsreis van Amarant Variant weg te gaan. Hij vindt het gezellig om tijdens de reis met de groep uit eten te gaan en activiteiten te ondernemen, maar soms heeft hij er behoefte aan om even op zichzelf te zijn. Dan is het fijn dat hier tijdens een Variant-reis rekening mee wordt gehouden.

De hoogtepunten van zijn vakantie somt Tamiru moeiteloos op. De dagelijkse wandeltochten op ‘het bloemeneiland’ van Portugal waren volgens hem de moeite waard. ‘Er zijn daar bloemen en planten die ik nog nooit eerder heb gezien.’ Ook de duik die hij nam in het zwembad van Porto Moniz was een bijzondere ervaring. Dit zwembad bevindt zich op een wel heel unieke locatie: bovenin de rotsen, zwevend over de Atlantische Oceaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ‘sleeën’ in Monte. Tamiru: ‘In een houten karretje werden we de heuvels afgeduwd. Je gaat keihard naar beneden. Het is een soort bobsleeën maar dan over de openbare weg, slalommend tussen de auto’s en bussen.’ Geen reis zonder gevaar dus.

Tamiru is dagelijks vinden in het magazijn van de kringloopwinkel waar hij werkt. Hij laadt de auto’s uit, deelt de winkel in en weet zijn winkelwaar te verkopen. Hoewel hij met het tillen van al die spullen aardig wat spieren kweekt, brengt hij daarnaast ook drie keer per week een bezoek aan de sportschool. Heeft hij dan nog energie over? Dan slaat hij zijn slag op het drumstel. Met zo’n actieve levensstijl is even kunnen opladen tijdens een vakantie een welkome afwisseling.

Kijk hier voor meer informatie over Amarant Variant en het reisaanbod.