Soms gestelde vragen

Reizen verveelt nooit! Dat merken we ieder jaar weer bij het samenstellen van ons nieuwe reisaanbod. Dromend van avontuurlijke trektochten, interessante oorden, sportieve activiteiten en ongerepte natuur, ver weg of dichtbij, vinden we altijd genoeg bestemmingen om een gevarieerd reisprogramma neer te zetten. Ook dit jaar staat de website weer vol eigenzinnige avontuurlijke en actieve reizen. Geen massatoerisme, overvolle stranden of strakke planningen, maar vakanties getypeerd door flexibiliteit, kleine groepen en verassende bestemmingen. Nét even anders en precies zoals je van Amarant reizen gewend bent. Via onderstaande koppen kom je alles te weten over onze reizen, het boeken van een reis en andere praktische zaken.

Vanuit welke kerkelijke stroming organiseert Amarant haar reizen?

Amarant Reizen is bewust niet verbonden aan één bepaalde kerkelijke richting, we zijn dus echt interkerkelijk. Met elkaar leggen we de focus op wat (of eigenlijk: Wie) ons samenbindt.

Hoe geven jullie vorm aan het christelijk karakter van de reis?

Bij Amarant Reizen is het christelijke karakter geen bijzaak. We nemen elke dag bewust de tijd om samen te bidden, Bijbel te lezen en ons geloof te delen. Op een ongedwongen en natuurlijke manier. Geen vroom sfeertje, maar ontmoetingen van hart tot hart. De onderdelen zijn niet verplicht, maar we verwachten van de deelnemers wel dat zij deze respecteren. Lees de reisverhalen van onze reizigers om de sfeer binnen Amarant Reizen te voelen.

Ik wil met een reis mee die niet binnen mijn leeftijdscategorie valt, kan dat?

Bij Amarant Reizen hanteren we verschillende leeftijdscategorieën. Bij elke reis geeft dit een indicatie voor wie de reis geschikt is en hoe de groep er – qua leeftijd – uit gaat zien. Hierin zijn we niet heel strikt. Mocht jij net wat jonger of ouder zijn dan de aangegeven leeftijdsspanne, bel dan even naar ons kantoor. Collega Laura overlegt graag samen met je of de reis voor jou geschikt is.

Hoe ver voor vertrek kan ik nog boeken voor de reis?

Tot twee weken voor vertrek kun je bij ons nog boeken voor een reis. Wel kan het zijn dat de reis dan op aanvraag staat. Dit houdt in dat er gekeken moet worden naar beschikbare ruimte in de accommodatie en in de busjes/vliegtuig. Bel even naar ons kantoor, Laura kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden. Let wel: kort voor vertrek krijg je vaak te maken met bijkomende kosten (toeslagen voor het vliegtuig of accommodatie). Ons advies is dan ook om zo vroeg mogelijk te boeken.

Per reis geven jullie de reisintensiteit aan. Hoe moet ik deze informatie lezen?

Bij Amarant Reizen bieden we reizen aan van verschillende zwaarte. Dit heeft te maken met het soort bestemming, het verblijf, vervoer en de activiteiten tijdens de reis. Daarom zijn alle reizen gemarkeerd met een of meerdere bolletjes, ter indicatie van de vereiste fysieke inspanning:

1/5 – Zeer lichte reis met weinig inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
2/5 – Lichte reis met enkele inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
3/5 – Licht avontuurlijke reis met een aantal lange en/of inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
4/5 – Avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
5/5 – Zeer avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende meerdaagse wandelingen/fietstochten/activiteiten

Let op: deze bolletjes zijn een indicatie. Omdat we niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s werken, kun je als groep vaak zelf bepalen welke activiteiten je onderneemt en dus hoe intensief de reis wordt. De reisintensiteit geeft dus slechts een globale inschatting van de reis. Twijfel je of een reis voor jou geschikt is? Bel dan even naar kantoor. Laura kijkt graag even met je mee om dat samen te beoordelen.

Hoe groot zijn de groepen?

Bij Amarant Reizen ga je op vakantie met een kleine groep. De grootte is minimaal zes deelnemers en de groep wordt niet groter dan 15 deelnemers – een enkele uitzondering daargelaten. Door te reizen met een klein gezelschap leer je elkaar beter kennen en wordt niemand over het hoofd gezien. Ook ben je in een kleine groep flexibeler onderweg en kunnen we rekening houden met eenieders wensen.

Kan ik me in mijn eentje opgeven?

Jazeker! De meeste mensen die meegaan met Amarant Reizen geven zich alleen op. Doordat wij in kleinschalige gezelschappen reizen, leer je snel je groepsgenoten kennen. Van ‘in je eentje’ reizen is dan geen sprake meer!

Door wie worden de reizen geleid?

Elke reis van Amarant wordt geleid door één of meerdere reisleiders. De reisleider zorgt voor een goede reistechnische uitvoering van de reis en draagt zorg voor de invulling van het christelijk karakter. De reisleiders zijn vrijwilligers en geen professionele gidsen of specifiek experts. Wel zijn alle reisleiders door ons geschikt bevonden en getraind. Bij enkele bestemmingen (voornamelijk buiten Europa) maakt Amarant aanvullend gebruik van de diensten van deskundige, professionele gidsen ter plaatse. Zij werken daarbij nauw samen met de reisleider van Amarant.

Kan ik ook reisleider worden?

Jazeker! Leuk dat je interesse hebt. Bel even naar ons kantoor en vraag naar Anja. Je kunt ook contact met haar opnemen via reisleiders [at] amarantreizen.com. Zij zal met jou een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand daarvan bepaalt zij of we jou bij een reis kunnen indelen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op,

via info [at] amarantreizen.com of +31 (0)346-445011. 

Neem direct contact op