Neem direct contact op

Amarant Variant

Wat is een Amarant Variant-reis?

Amarant Reizen organiseert ook Variant-reizen die in veel opzichten gelijk zijn aan de reguliere reizen. Toch is het net een beetje anders. Bij Amarant Variant is er meer persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer. Er gaat een extra reisleider mee met de groep en er wordt tijdens je vakantie structuur en duidelijkheid geboden. Onze reisbegeleiders nemen van tevoren contact met je op om met jou te bespreken wat jij nodig hebt. Zo hoef je niet op je tenen te lopen, maar kun je echt genieten van een ontspannen tijd met elkaar.

Je past bij een Variant-reis als je…

… het prettig vindt met reisleiders op pad te gaan die jou duidelijkheid en structuur kunnen bieden. Je het lastig vindt om aansluiting te vinden in een groep. Je hebt te maken met een beperking; bijvoorbeeld autisme, licht verstandelijke beperking of psychische problematiek. Je vindt het fijn om in een kleine groep te reizen.
We gaan ervan uit dat je voor jezelf kunt zorgen; in het dagelijks leven woon en werk je zelfstandig.

Lees meer

Duitsland Eifel Variant

Duitsland / Actiekorting-40 / Minibusjes / Natuur & Actief /

Gegarandeerd vertrek!

Heuvels, bossen en slingerende rivieren… Wandelend over de kronkelende weggetjes, dwars door het groen besef je: ik ben er even echt tussenuit! En dat terwijl de Eifel op nog geen vier uur rijden van Utrecht ligt. Samen genieten we niet alleen van de prachtige natuur; we kunnen ook ons hart ophalen in de omliggende stadjes met hun traditionele vakwerkhuizen, eeuwenoude stadspoorten en gezellige winkelstraten. We komen langs zogenaamde Maaren; meren die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Bij warm weer duiken we er lekker even in om af te koelen! Tijdens deze reis kan je heerlijk tot rust komen.
17 juli - 24 juli 2020
Duur: 8 dagen

Leeftijd: Vanaf 30 jaar

Reisintensiteit (2/5)

Engelse Zuidkust Variant

Groot-Brittannië / Actiekorting-40 / Minibusjes / Natuur & Actief /
Stap je op de boot bij Calais, dan is je vakantie begonnen! In een overtocht van anderhalf uur bereiken we de Engelse Zuidkust. Witte krijtrotsen komen in zicht als je East Sussex nadert. Omgeven door groene heuvels en een uitgestrekte zee, slaan we onze tenten op. We laten ons onderdompelen in het typisch Britse landleven. Het nationale park South Downs ligt om de hoek en de omgeving is bezaaid met kastelen en ruïnes. Je kunt de geschiedenis hier bijna proeven! Een ideale plek om de benen te strekken en met elkaar te genieten van dit prachtige land.
25 juli - 1 augustus 2020
Duur: 8 dagen

Leeftijd: 20-35 jaar

Reisintensiteit (2/5)

Italië Abruzzo Variant

Italië / Actiekorting-50 / co2-compensatie €10 / Natuur & Actief / Vliegreis /
Door een smalle ingang lopen we de kloof Fara San Martino in. Pas na een stukje lopen wordt het breder en dan opeens vinden we de resten van een Benedictijnse abdij uit de negende (!) eeuw. Een mooie weerspiegeling van deze reis: telkens weer word je verrast door de pracht van de Abruzzo! Ons programma is net zo divers als Abruzzo zelf. We maken een aantal wandelingen, we gaan een dagje naar het strand en we bezoeken een stadje. Bereid je voor op een adembenemende ervaring met een authentiek cultureel sausje in ‘het groene hart van Italië’.
31 juli - 7 augustus 2020
Duur: 8 dagen

Leeftijd: Vanaf 30 jaar

Reisintensiteit (3/5)

Noorwegen Jotunheimen Variant

Noorwegen / Actiekorting-50 / co2-compensatie €10 / Natuur & Actief / Vliegreis /
Met honderden pieken boven de 2000 meter behoort Jotunheimen tot één van de hoogste berggebieden van Scandinavië. Grillige, grijze bergtoppen en uitgestrekte gletsjers maken de dienst uit in dit ‘huis der reuzen’. Niet voor niets vormt Jotunheimen het decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. Deze reis heeft een actief karakter; we maken flinke wandeltochten en ondernemen van alles. Maar er is ook ruimte om je even terug te trekken en tot jezelf te komen. Een mooie balans in een prachtige Noorse omgeving!
4 augustus - 13 augustus 2020
Duur: 10 dagen

Leeftijd: 20-35 jaar

Reisintensiteit (3/5)

Frankrijk Normandië kamperen Variant

Frankrijk / Actiekorting-40 / Minibusjes / Natuur & Cultuur /
Wie aan Normandië denkt, denkt waarschijnlijk allereerst aan D-Day: de grote invasie van de geallieerden die het begin van de bevrijding van West-Europa vormde. Naast deze indrukwekkende geschiedenis heeft Normandië echt nog veel meer te bieden! Onze camping in de buurt van het strand is een mooie uitvalsbasis om Normandië te leren kennen op het gebied van natuur, cultuur én cuisine. De ene dag ontdekken we de mooie natuur in de omgeving, een volgende dag bezoeken we de stad Caen en weer een andere dag rusten we lekker uit op de camping of op het strand.
8 augustus - 15 augustus 2020
Duur: 8 dagen

Leeftijd: Vanaf 30 jaar

Reisintensiteit (2/5)

Frankrijk Normandië Variant

Frankrijk / Actiekorting-40 / Minibusjes / Natuur & Cultuur /

Gegarandeerd vertrek!

Wie aan Normandië denkt, denkt waarschijnlijk allereerst aan D-Day: de grote invasie van de geallieerden die het begin van de bevrijding van West-Europa vormde. Naast deze indrukwekkende geschiedenis heeft Normandië echt nog veel meer te bieden! We verblijven een week in een authentieke Franse accommodatie te midden van een prachtige heuvelachtige en bosrijke omgeving in de buurt van het grote Regional Natural Park. Hier kan prachtig gewandeld worden, maar we kunnen ook in de kano over de Orne varen. Samen ontdekken we wat Normandië aan natuur, cultuur én cuisine te bieden heeft!
1 augustus - 8 augustus 2020
Duur: 8 dagen

Leeftijd: 20-35 jaar

Reisintensiteit (2/5)

Spanje Andalusië Variant

Spanje / Actiekorting-50 / co2-compensatie €10 / Natuur & Actief / Vliegreis /
Wie denkt aan Zuid-Spanje, denkt al snel aan de massale stranden van de Costa del Sol. Maar trek je iets meer het binnenland in, dan stuit je op rustieke dorpjes in een prachtig berglandschap. Olijfbomen leunen loom tegen de weg aan en de zon schijnt uitbundig op de ruige siërra’s. Het is hier fantastisch wandelen! En natuurlijk slaan we mooie steden zoals Sevilla en Ronda niet over. Ontdek tijdens deze zonnige reis het échte Andalusië.
3 oktober - 10 oktober 2020
Duur: 8 dagen

Reisintensiteit (3/5)

Filters

Ik zoek een reis in de volgende maanden

Leeftijd

Zwaarteclassificering

Reisstatus

Reistype

Landen

Reisduur

Bekijk 0 resultaten