We gaan weer op reis!

Je wilt met een groep op vakantie, mensen ontmoeten en nieuwe plekken ontdekken maar hoe gaat dat tegenwoordig?
Er is alweer veel mogelijk! Natuurlijk houden wij ons aan de maatregelen die de overheid stelt. Bij Amarant Reizen vinden wij het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten. Door anderen te ontmoeten en met ze in gesprek te gaan, kun je gelijkgestemden vinden of juist mensen die heel anders over een onderwerp denken dan jij. Dat verbreedt je horizon. Hoe waardevol is dat! We vinden het jammer als dat door het COVID-19-virus verloren zou gaan.

De reiswereld gaat gelukkig steeds verder open en we kunnen onze horizon weer gaan verbreden. Toch gelden er voor de meeste landen nog (reis)beperkingen.

Het is goed om te weten dat wij de geldende reisbeperkingen en ook de maatregelen ter plekke voor jou in de gaten blijven houden. Dit doen wij o.a. aan de hand de website van Nederland Wereldwijd. Bij iedere reis op onze website vind je onder het kopje ‘Reisdocumenten’ de link naar de reisbeperkingen voor de betreffende bestemming. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Het wijzigen van een test- of vaccinatieplicht op jouw bestemming is geen geldige reden om te annuleren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen. Daarom raden we je aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zo kun jij gerust en verantwoord mee met een groepsreis.

Wat dekt mijn reis-annuleringsverzekering?

Sluit je via ons een reis- of annuleringsverzekering af, dan ben je verzekerd bij Allianz Global Assistance. Wanneer je voorafgaand aan de reis moet annuleren omdat je zelf corona hebt, dan dekt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de kosten van de annulering.

Het uitbreken van het coronavirus op jouw bestemming is bij Allianz Global Assistance geen geldige reden om te annuleren. Je krijgt de annuleringskosten dan dus niet vergoed.

Mocht het zo zijn dat je tijdens de reis vanwege corona extra reis- en verblijfkosten moet maken dan dekt de reisverzekering deze kosten aan de hand van de quarantainedekking.

Heb je ergens anders een reis- of annuleringsverzekering afgesloten? Raadpleeg dan jouw verzekeraar hierover.

Heb je nog vragen? Mail ons gerust via [email protected] of bel ons op 0346-445011.