4x de mooiste plekjes in Italië
Aosta Italië Christelijke groepsreis Amarant

Italië spreekt tot de verbeelding. Het land van de Romeinen en van pasta met verse ingrediënten. Iedereen kent wel de foto’s van Toscane, met haar glooiende heuvels en statige cipressen. Rome en Pisa zijn bekend, en ook de bijzondere opgravingen bij Pompeï. Maar het land is zo groot; er is veel meer te zien! Juist omdat het zo groot is, is het soms lastig kiezen. Wij zetten een aantal van de mooiste streken en meest bijzondere plaatsen voor je op een rij.

 

 

Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen

Perugia, het land van Franciscus van Assisi

In het hart van Italië liggen de groene heuvels van Umbrië. De zon, de rijke grond en de aanwezigheid van beekjes en riviertjes maken deze streek zeer geschikt voor de wijnbouw. En voor een bezoek van nieuwsgierige reizigers! Een groot deel van de heuvels is nog bijna onaangetast en begroeid met dichte bossen. En daar waar de mens het landschap heeft gecultiveerd, zijn de heuvels bezaaid met olijfbomen, zonnebloemvelden en dromerige heuvelstadjes met smalle straatjes en oude vestingmuren. Denk aan Perugia en Assisi: fotogenieker kan je het bijna niet

16-23 juli / 20-35 jaar  &  12-19 augustus / 40 plus

 

Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen

De scherpe pieken van bergmassief de Dolomieten

De Dolomieten zijn een pittig maar ontzettend mooi bergmassief. Ze vallen onder UNESCO Werelderfgoed. Het schouwspel van de natuur lijkt hier alles uit de kast te trekken. Van een wild romantisch landschap, ingeklemd tussen steile rotswanden tot de beroemde Drei Zinnen. De drie scherpe pieken van deze bergtoppen torenen hoog uit boven de lichtgekleurde, door verwering ontstane puinmassa’s aan hun voet. Bij zoveel ruige natuurpracht voel je je klein en nietig.

18-30 juli / huttentrektocht voor gevorderden / alle  leeftijden 

 

Comomeer Italië Christelijke groepsreis Amarant

Blauw meer en imposante bergen – Lago di Como

Als je je handdoekje neerlegt aan het Comomeer, dan heb je een uitzicht om van te watertanden. Imposante bergen vormen het decor van dit diepblauwe meer. Hier aan het diepste meer in het noorden van Italië is het goed toeven! Want hoewel de temperatuur al vanaf het voorjaar zeer aangenaam aanvoelt, is de eeuwige sneeuw op de bergtoppen van de Alpen altijd dichtbij. Dat maakt het tot een bijzondere bestemming. Zin om van de handdoek af te komen? Leuke stadjes en mooie wandel- of fietsroutes genoeg!

25 juli-4 augustus / 18-25 jaar  &  4-13 augustus / 20-35 jaar 

 

itria valley gadefe

Het onbekende Puglia – trulli, dolfijnen en diepe ravijnen

Puglia, in de hak van de laars, is een streek met twee kanten. Zo is er de blauwe zee met dolfijnen en kleine kustplaatsjes, terwijl het landschap van Valle d’ Itria in het binnenland juist groen en heuvelachtig is. Het landschap staat vol  met trulli, de typische kalkstenen huisjes met kegelvormig dak. In het hooggelegen Martina Franca kijk je je ogen uit naar de paleisachtige woningen, prachtige kerken en marmeren tegels. En dan hebben we het nog niet eens over de diepe ravijnen, dennenbossen en cactussen die je bijna laten vergeten dat je de vorige dag nog aan het strand lag.

9-16 september / 20-35 jaar  &  21-28 oktober / 30-45 jaar 

 

Een plekje gevonden dat je graag verder wilt gaan ontdekken? Ga mee op een van onze avontuurlijke, actieve en christelijke groepsreizen. Meer informatie vind je via de links bij de streek.

Als je boekt vóór 1 april 2022, profiteer je van onze vroegboekkorting. Benvenuti in Italia!