Over Amarant Reizen

We zijn een christelijke organisatie in hart en nieren. Samen geloven, ook tijdens je vakantie, dat is de kracht van Amarant Reizen. Onze reizen zijn avontuurlijk, flexibel en vooral onvergetelijk! Daarbij willen we de natuur behandelen met groot respect, op een manier die zich duidelijk onderscheid van wat doorsnee wordt aangeboden.Wat maakt Amarant Reizen bijzonder?

Avontuurlijke groepsreizen – Een avontuurlijke inslag, enige sportiviteit en een flexibele houding zijn belangrijk voor al onze groepsreizen. Bij Amarant Reizen vind je geen luxe resorts, massatoerisme of bussen vol deelnemers. We zoeken het avontuur op. Dat betekent dat we relatief veel kampeervakanties, sportieve huttentrektochten, fietsreizen en wandelvakanties aanbieden. Maar ook de deelnemer die iets meer comfort wil, kan bij ons terecht: we hebben ook dit jaar weer een ruim aanbod aan reizen naar prachtig gelegen accommodaties.

Christelijke identiteit – Bij Amarant Reizen is het christelijke karakter geen bijzaak. We nemen elke dag bewust de tijd om samen te bidden, Bijbel te lezen en ons geloof te delen. Op een ongedwongen en natuurlijke manier. Geen vroom sfeertje, maar ontmoetingen van hart tot hart. De onderdelen zijn niet verplicht, maar we verwachten van de deelnemers wel dat zij deze respecteren. Amarant Reizen is bewust niet verbonden aan één bepaalde kerkelijke richting. Met elkaar leggen we de focus op wat (of eigenlijk: Wie) ons samenbindt.

Kleine groepen – We gaan op reis met kleinschalige reisgezelschappen. De groepsgrootte is maximaal 16 personen – een enkele uitzondering daargelaten. Want met kleine groepen leer je elkaar echt kennen en ben je flexibeler tijdens de reis. Oog voor de individuele deelnemer is daarbij van groot belang. Elke reis wordt begeleid door één of twee vrijwillige reisleiders. Zij worden zorgvuldig geselecteerd en getraind. De reisleiding zorgt voor een goede reistechnische uitvoering van de reis en een inhoudelijk programma.

Individuele vrijheid – We werken niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s. Tijdens de vakantie kunnen we samen kijken hoe we de dagen indelen. En wil je het wat rustiger aandoen, dan kun je zelf bepalen aan welke activiteiten je wilt deelnemen. Het spreekt voor zich dat je bij de huttentrektochten en fietstrektochten wel meer gebonden bent aan het gezamenlijke programma.

Aandacht voor de natuur – De wereld is een plek om zuinig op te zijn. Daarom is er bij onze reizen extra aandacht en respect voor de natuur. Hoe? Door het compenseren van onze CO2-uitstoot. Maar ook door veel natuurreizen en kampeervakanties aan te bieden. Door te kiezen voor kleinschalige accommodaties met een natuurlijke ligging. Door samen te werken met A Rocha, die zich inzet voor het behoud van de natuur. En door ons er tijdens de reis samen bewust van te zijn dat we zorg dragen voor Gods schepping.

Van 18 jaar tot volwassen – We bieden reizen aan in verschillende leeftijdscategorieën. Zowel de avontuurlijke student als de sportieve veertiger kan bij Amarant Reizen terecht! Onze leeftijdscategorieën:

  • 18-25 jaar
  • 25-35 jaar
  • 35-45 jaar
  • vanaf 45 jaar
  • vanaf 60 jaar
  • alle leeftijden (18+)

Levensveranderend?! – Met Amarant Reizen ga je een grensverleggende ervaring tegemoet. Een reis met mooie ontmoetingen, fysieke en geestelijke uitdagingen, gezellige momenten en indrukwekkende natuur. Een reis die misschien wel levensveranderend is!

Wie zijn wij? Ontmoet het team van Amarant Reizen.