Travel: it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.

Als christelijke reisorganisatie kunnen we bovenstaande quote volledig onderschrijven. Het moment dat je de top van een berg bereikt en uitkijkt over die machtige sneeuwtoppen. Die keer dat je na een actieve dag de zon met zijn oranje gloed ziet ondergaan in de zee. Of die ene avond dat je als groep bij het kampvuur God prijst voor zijn wonderlijke schepping. Wauw! Daar kan je toch alleen maar stil van worden?

Afgelopen jaren hebben ruim 100 reisleiders onze reizen mogelijk gemaakt. Allemaal vrijwilligers die zich inzetten om de deelnemers en zichzelf een onvergetelijke reis te geven. Ook dit jaar zijn we weer hard op zoek naar reisleiders, zeilers en/of kookliefhebbers die enthousiast worden van avontuurlijke, christelijke en actieve reizen.
Een reis leiden betekent dienstbaar zijn en dat vinden we belangrijk! Een reis leiden betekent ook extra genieten en ervaringen opdoen die uniek zijn. Ervaringen die je sprakeloos maken en die je thuis veranderen in een verhalenverteller.

Wie is de reisleider?

Als reisleider houd je je bezig met van alles en nog wat. Zo bedenk je voor de reis het inhoudelijke programma. Kies je voor een Bijbels thema dat jou de afgelopen tijd heeft aangesproken of bereid je een thema voor dat verbinding heeft met de reis? Je hebt alle ruimte om je eigen invulling hieraan te geven. Daarnaast duik je het draaiboek in en het internet op om activiteiten te bedenken die jullie tijdens de reis kunnen gaan doen. Natuurlijk blijft er altijd ruimte over voor de interesses en voorkeuren van de deelnemers, maar het voorbereiden van een goed programma is jouw taak.  Gelukkig hoef je dit niet altijd alleen te doen, want als het even kan, leid je de reis samen met een collega-reisleider. Je begint al ver voor de vertrekdatum met het plannen en organiseren van de reis. Eén van de voordelen van reisleider zijn 🙂

De goede sfeer tijdens onze reizen staat bij ons hoog in het vaandel. Je hoeft geen professionele gids of reisexpert te zijn; je geeft als reisleider vooral aandacht aan de deelnemers en hun wensen zonder daarbij te vervallen in persoonlijke begeleiding. Tenslotte heb je aan het regelen, een goede sfeer neerzetten en zorgdragen voor de grote lijnen, je handen al vol! En niet te vergeten: ook jij bent op reis en mag genieten van een vakantie! Juist omdat we met kleine groepen reizen.

Naast reisleiders zoeken we ook mensen die kunnen zeilen of die als kookliefhebber mee willen gaan bij reizen waar de maaltijden inbegrepen zijn. Ben jij zo iemand? Dan horen we graag van je!

Wat bieden wij?

 • De kans om deel uit te maken van een fantastisch leuk team van vrijwilligers
 • Een supergezellige trainingsdag waarin je inspiratie opdoet door ontmoetingen met andere reisleiders, en waarin je je reis (deels) kunt voorbereiden
 • Begeleiding vanuit kantoor
 • Op verzoek gratis verzekering voor de duur van je reis/reizen
 • Een hoge korting op je reissom van minimaal 50%, oplopend tot 100%!

Wij worden enorm blij van jou als je…..

 • Houdt van reizen
 • Een persoonlijk geloof hebt in Jezus Christus en actief lid bent bij een gemeente;
 • Vanuit je geloof gedreven bent om een reis te gaan leiden waarin je samen je geloof mag delen;
 • Respect hebt voor deelnemers uit allerlei verschillende kerkelijke stromingen;
 • Je voor meer dan 100% wilt inzetten om de reis te laten slagen;
 • Je leidinggevende vaardigheden wilt inzetten voor de reis;
 • Graag wilt en goed kan samenwerken met een collega-reisleider;
 • De quote; “I haven’t seen everything yet, but it’s on my list” kan onderschrijven.

Ben je enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovenstaande punten? Dan ontvangen we graag een aanmelding van je. Dit kan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Onze coördinator reisleiding Anja stuurt jou dan meer informatie en een aanmeldingsformulier. Aan de hand van het aanmeldingsformulier en een kennismakingsgesprek, en na het ontvangen van je VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag), kijken we of we je kunnen indelen en welke reis bij jou aansluit.
Heb je eerst nog een aantal vragen, neem dan zeker contact op met Anja. Haar e-mailadres is [email protected] of bel met 0346-445011, optie 2.

Reisverhalen

In de loop van de jaren hebben verschillende reisleiders iets geschreven over hun reiservaring of een mooie overdenking die we graag met je willen delen. Lees bijvoorbeeld de ervaringen van Judith en Leon of bekijk hier nog meer reiservaringen.

Neem direct contact op

Word reisleider: