Veelgestelde vragen

Reizen verveelt nooit! Dat merken we ieder jaar weer bij het samenstellen van ons nieuwe reisaanbod. Dromend van avontuurlijke trektochten, interessante oorden, sportieve activiteiten en ongerepte natuur, ver weg of dichtbij, vinden we altijd genoeg bestemmingen om een gevarieerd reisprogramma neer te zetten. Ook dit jaar staat de website weer vol eigenzinnige avontuurlijke en actieve reizen. Geen massatoerisme, overvolle stranden of strakke planningen, maar vakanties getypeerd door flexibiliteit, kleine groepen en verassende bestemmingen. Nét even anders en precies zoals je van Amarant reizen gewend bent. Via onderstaande koppen kom je alles te weten over onze reizen, het boeken van een reis en andere praktische zaken.

Algemeen

Wat houden de verschillende leeftijdscategorieën in per reis?

Bij Amarant Reizen hanteren we verschillende leeftijdscategorieën:

 • 18-25 jaar
 • 25-35 jaar
 • 35-45 jaar
 • vanaf 45 jaar
 • vanaf 60 jaar
 • alle leeftijden (18+)

De leeftijdscategorie ‘alle leeftijden’ bestaat logischerwijs uit deelnemers van zeer variabele leeftijd. Bij deze reizen staat de gezamenlijke interesse voor de reisbestemming voorop’.
De ‘vanaf 45 jaar’ reizen hebben geen bovengrens. Toch ligt de gemiddelde leeftijd slechts iets boven de 50 jaar. Dat wordt mede bepaald doordat Amarant over het algemeen toch net wat sportievere deelnemers trekt dan de gemiddelde collega reisorganisatie.

Amarant Reizen werkt bewust met kleinschalige reisgezelschappen. De groepsgrootte is maximaal 16 personen, een enkele uitzondering daargelaten.

Per reis geven jullie de reisintensiteit aan. Hoe moet ik deze informatie lezen?

Bij Amarant Reizen bieden we reizen aan van verschillende zwaarte. Dit heeft te maken met het soort bestemming, het verblijf, vervoer en de activiteiten tijdens de reis. Daarom zijn alle reizen gemarkeerd met een of meerdere bolletjes, ter indicatie van de vereiste fysieke inspanning:

1/5 – Het uitgangspunt is een rustige vakantie met geregeld een uitstapje, maar geen inspannende activiteiten
2/5 – Een reis met weinig inspannende activiteiten, maar wel regelmatig een dag op pad. Geen verre wandelingen bijvoorbeeld.
3/5 – Een afwisselende reis met een aantal inspannende activiteiten, zowel avonturen in de natuur als flinke stadswandeling of combinatie mogelijk. Een gemiddelde conditie minstens vereist.
4/5 – Avontuurlijke reis met meerdere lange en inspannende activiteiten of reisdagen. Bij wandelreizen is een goede conditie nodig.
5/5 – Zeer avontuurlijke reis met dagelijks lange en inspannende activiteiten. Hier is een zeer goede conditie of ervarenheid vereist, hieronder vallen bijvoorbeeld huttentochten.

Let op: deze bolletjes zijn een indicatie, omdat we niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s werken. Twijfel je of een reis voor jou geschikt is? Bel dan even naar kantoor. We kijken graag even met je mee om dat samen te beoordelen.

Kan ik me in mijn eentje opgeven?

Jazeker! De meeste mensen die meegaan met Amarant Reizen geven zich alleen op. Doordat wij in kleinschalige gezelschappen reizen, leer je snel je groepsgenoten kennen. Van ‘in je eentje’ reizen is dan geen sprake meer!

Hoe groot zijn de groepen?

Bij Amarant Reizen ga je op vakantie met een kleine groep. De grootte is minimaal zes deelnemers en de groep wordt niet groter dan 16 deelnemers – een enkele uitzondering daargelaten. In een klein gezelschap leer je elkaar beter kennen en wordt niemand over het hoofd gezien.

Hoe ver voor vertrek kan ik nog boeken voor de reis?

Tot twee weken voor vertrek kun je bij ons nog boeken voor een reis. Wel kan het zijn dat de reis dan op aanvraag staat. Dit houdt in dat er gekeken moet worden naar beschikbare ruimte in de accommodatie en in de busjes/vliegtuig. Bel dan voor de zekerheid naar ons kantoor, er zal vanuit de afdeling administratie met je worden mee worden gekeken naar de mogelijkheden. Let wel: kort voor vertrek krijg je vaak te maken met bijkomende kosten (toeslagen voor het vliegtuig of accommodatie). Ons advies is dan ook om zo vroeg mogelijk te boeken.

Wat houdt "Single" reizen in?

Bij een aantal reizen staat de vermelding “Single”. Bij deze reizen gaan alleen singles of alleenstaanden mee. Maar over het algemeen geldt dat ook bij alle andere reizen het grootste gedeelte van de reizigers single is.

Wat moet ik verwachten van een verre reis?

In het nieuwe programma biedt Amarant Reizen weer een aantal verre reizen aan. Deze reizen zijn meestal behoorlijk avontuurlijk. Een goede gezondheid en een goede lichamelijke conditie zijn dan ook noodzakelijk. Voor enkele verre bestemmingen uit ons programma zijn inentingen verplicht. De deelnemers aan onze reizen zijn verplicht hiervoor zelf zorg te dragen en actie te ondernemen indien gewenst. Informeer hiernaar bij de GGD in jouw regio of kijk op www.lcr.nl.

Omdat we in alle landen van bestemming te gast zijn, willen we ons zo gedragen dat we de plaatselijke bevolking geen aanstoot geven. Daarom geldt voor een aantal verre reizen van Amarant dat alcoholgebruik en roken niet zijn toegestaan. Ook wat betreft de kleding en de omgangsvormen zullen we ons aanpassen aan de lokale bevolking. Aanwijzingen hierover van de reisleider moeten worden opgevolgd. Aan het begin van elke verre reis krijgen deelnemers informatie over de sociale, culturele en religieuze achtergronden van het land van bestemming.

Bij alle verre reizen streven we ernaar in contact te komen met de lokale bevolking. Ook zullen we, als dat mogelijk is, plaatselijke kerkdiensten en samenkomsten bezoeken. Enkele verre reizen zijn opgezet in nauwe samenwerking met ter plekke woonachtige Nederlanders.

We raden deelnemers van verre reizen ten zeerste aan om goed uitgerust aan de vakantie te beginnen. Hiermee wordt vermoeidheid en ziekte tijdens de reis voor een groot deel voorkomen!

Wanneer ontvang ik meer informatie over mijn reis?

Ongeveer zes weken voor vertrek ontvang je als deelnemer informatie over jouw reis. Deze ontvang je van ons per mail, met daarin: de algemene bagagelijst, verzamelplek en -tijd, deelnemerslijst, extra informatie over de bestemming.

Identiteit

Vanuit welke kerkelijke stroming organiseert Amarant haar reizen?

Amarant Reizen is bewust niet verbonden aan één bepaalde kerkelijke richting, we zijn dus echt interkerkelijk. Met elkaar leggen we de focus op wat (of eigenlijk: Wie) ons samenbindt.

Hoe geven jullie vorm aan het christelijk karakter van de reis?

Bij Amarant Reizen is het christelijke karakter geen bijzaak. We nemen elke dag bewust de tijd om samen te bidden, Bijbel te lezen en ons geloof te delen. Op een ongedwongen en natuurlijke manier. Geen vroom sfeertje, maar ontmoetingen van hart tot hart. De onderdelen zijn niet verplicht, maar we verwachten van de deelnemers wel dat zij deze respecteren. Lees de reisverhalen van onze reizigers om de sfeer binnen Amarant Reizen te voelen.

Reisleiding

Door wie worden de reizen geleid?

Elke reis van Amarant wordt geleid door één of meerdere vrijwillige reisleiders. De reisleider zorgt voor een goede reistechnische uitvoering van de reis en draagt zorg voor de invulling van het christelijk karakter. De reisleiders zijn vrijwilligers en geen professionele gidsen of specifiek experts. Wel zijn alle reisleiders door ons geschikt bevonden. Bij enkele bestemmingen (voornamelijk buiten Europa) maakt Amarant aanvullend gebruik van de diensten van deskundige, professionele gidsen ter plaatse. Zij werken daarbij nauw samen met de reisleider van Amarant.

Kan ik ook reisleider worden?

Jazeker! Leuk dat je interesse hebt. Stuur een mail met jouw contactgegevens naar [email protected] en wij zullen contact met je opnemen.

Vervoer

Is het vervoer inbegrepen in de prijs?

Bij alle reizen naar het buitenland is het vervoer inbegrepen in de prijs.

Het kan voorkomen dat de auto’s/busjes volgeboekt zijn als je later in het seizoen boekt. Het is dan mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden. Wij nemen dan contact met je op. Wanneer je boekt voor de reis inclusief vervoer en je op een later tijdstip dit vervoer wilt annuleren, is art. 7 van de Algemene Voorwaarden van toepassing en kun je niet meer gebruikmaken van de volledige korting.

Ben je van plan om met het openbaar vervoer naar de bestemming af te reizen, informeer dan van tevoren hoe het openbaar vervoer te plaatse geregeld is en of je met iemand kunt meerijden tijdens de excursies.

Ik wil graag chauffeur zijn, kan dat?

Bij een groot aantal reizen maken we gebruik van minibusjes of huurauto’s. Dat heeft tot gevolg dat we soms een beroep doen op deelnemers met voldoende rijervaring, door hen te vragen om bij toerbeurt te rijden. Deelnemers die daar wel voor voelen, kunnen dat op het aanmeldingsformulier aangeven. Als er minibusjes worden ingezet, ontvangen zij te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur en ontvangen een erkend certificaat als ze deze training met succes hebben afgesloten. Als je het certificaat al eerder bij ons gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur. Bij fiets-, en kampeerreizen gaat er veelal een aanhangwagen mee. Het rijden daarmee vereist natuurlijk extra aandacht. Voor het rijden met aanhanger worden special rijtrainingen ingepland. Overigens volstaat in alle gevallen een B-rijbewijs.

Financieel

Zijn de maaltijden inbegrepen in de de prijs?

Bij de meeste reizen zijn de maaltijden en consumpties niet inbegrepen. Dit houdt in dat de boodschappen voor de maaltijden samen worden gedaan en de kosten worden gedeeld. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Bij een aantal reizen gaat er een kookliefhebber mee. De maaltijden op de locatie, het ontbijt, de lunch en het diner, zijn in dat geval inbegrepen in de reissom. Drankjes en tussendoortjes buiten de maaltijden om zijn voor eigen rekening.

Wat houdt halfpension en volpension in?

Een aantal reizen zijn op basis van halfpension, hierbij wordt het ontbijt en het diner verzorgd. Bij volpension krijg je een ontbijt, lunch en een diner. Snacks en drankjes zijn bij zowel halfpension als volpension niet inbegrepen.

Moet ik een verzekering afsluiten?

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed te verzekeren. Direct bij het boeken van jouw vakantie kan je aangeven of je al een reis- en/of annuleringsverzekering hebt, of dat je deze via Amarant Reizen wilt afsluiten. Als agent voor Allianz Global Assistance kunnen wij bij jouw boeking ook een reis- en/of annuleringsverzekering in orde maken. Voorwaarde is wel dat je inwoner ben van Nederland.

Lees voor je een verzekering afsluit altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden via https://www.allianz-assistance.nl/ hier vind je de uitgebreide en up-to-date dekkingsoverzichten en verzekeringsvoorwaarden.

Wat betekent "SGR dekking" op mijn factuur?

Amarant Reizen is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden. De in deze reisgids gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

www.sgr.nl

Waarom zijn de excursies niet bij de reissom inbegrepen?

Op iedere reisbestemming zijn er verschillende mogelijkheden voor excursies, met elk hun eigen prijs. In overleg met de reisleider en je reisgenoten worden de excursies afgestemd.
De verwachte excursiekosten verschilt per reisbestemming. De bedragen liggen tussen de €100,- en de €150,-.

Wat zijn de voorwaarden en voordelen van de actieprijs?

Bij alle reizen op de website staat een vanaf prijs vermeld.  Dit zijn de kosten van de reis, inclusief een actiekorting waar je gebruik van kunt maken. Met deze korting maken wij het voor jou nog aantrekkelijker om met Amarant Reizen op vakantie te gaan.

Voorwaarden voor het ontvangen van deze korting zijn:
(1) Je hebt geboekt voor 1 maart 2023 en
(2) Wanneer je de factuur hebt ontvangen verwachten wij dat de gehele reissom binnen 14 dagen aan ons is betaald.

Je kunt alleen gebruik maken van de actiekorting als je voldoet aan deze voorwaarden.

Wil je gebruik maken van onze actieprijs? Geef dit dan bij je boeking.

Kies je ervoor om geen gebruik te maken van de actieprijs, dan betaal je een hoger bedrag. Je krijgt dan de mogelijkheid om de factuur in twee termijnen te voldoen, zoals beschreven in onze algemene voorwaarden.

Naast de vastgestelde reissom zijn er extra kosten. Vaste kosten zijn bijvoorbeeld de boekingskosten van €30,00 en excursiekosten die per reis verschillend zijn. Soms zijn er extra services die je bij jouw reis kunt boeken.

Verzekeringen

Wat houdt een annuleringsverzekering in?

Je reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Daarom adviseren wij je om direct bij je boeking een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij sluiten dan de annuleringsverzekering Dubbel-Zeker voor je af bij Allianz Global Assistance. Zij bieden je de beste dekking en hebben goede voorwaarden. De kosten voor deze verzekering bedragen +/- 6,5% van de reissom excl. poliskosten en 21% assurantiebelasting, berekend over de verzekeringspremie (€5,45).

Lees voor je een verzekering afsluit altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden via https://www.allianz-assistance.nl/ hier vind je de uitgebreide en up-to-date dekkingsoverzichten en verzekeringsvoorwaarden.

Wat houdt een kortlopende reisverzekering in?

Hoe goed je alles ook regelt, er kan tijden jouw vakantie altijd iets gebeuren waardoor je bijvoorbeeld eerder terug moet komen dan verwacht, of je reis moet afbreken na diefstal van bagage. Voor dergelijke situaties is er de Allianz Global Assistance Reisverzekering. Wij sluiten standaar de reisverzekering combinatie B (incl. medische kosten) voor je af.

Lees voor je een verzekering afsluit altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden via https://www.allianz-assistance.nl/ hier vind je de uitgebreide en up-to-date dekkingsoverzichten en verzekeringsvoorwaarden.

Duurzaamheid

Hoe draagt Amarant Reizen bij aan een duurzame wereld?

God heeft ons een prachtige wereld gegeven waar we zuinig op moeten zijn. Dat beseffen we bij Amarant Reizen maar al te goed. Daarom kiezen we bewust voor reizen waarbij extra aandacht en respect is voor de natuur en treffen we maatregelen om onze CO2-uitstoot te compenseren. Maar Amarant Reizen doet nog meer. Zo werken we samen met A Rocha, een beweging van christenen die geboeid zijn door Gods schepping en zich inzetten voor haar behoud. Een initiatief dat Amarant Reizen van harte ondersteunt.

Natuurlijk bewust

Natuurbewust bezig zijn is iets wat Amarant Reizen eigenlijk altijd al deed. Vanuit onze christelijke identiteit beschouwen we de hele schepping als een prachtig geschenk waar we volop van mogen genieten, maar ook zorg voor hebben te dragen. Niet voor niets bestaat het reisprogramma van Amarant Reizen voor een groot deel uit natuurreizen, wandelvakanties, fietsvakanties en kampeervakanties waarbij zoveel mogelijk van de natuur genoten wordt, met zo min mogelijk vervuiling. Bij verblijf in een accommodatie kiezen we bewust voor kleinschaligheid en een natuurlijke ligging. Op deze manier wil Amarant Reizen een steentje bijdrage aan een beter leefklimaat voor iedereen.

Samenwerking met A Rocha

Amarant Reizen is niet de enige christelijke organisatie met een groen karakter. Over de hele wereld worden christenen zich meer en meer bewust dat belangrijke natuurgebieden en de daar voorkomende flora en fauna met spoed bescherming nodig hebben. Daarom werkt Amarant Reizen sinds 2012 samen met A Rocha, een internationale christelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in binnen- en buitenland. A Rocha wordt, net als Amarant Reizen, geïnspireerd door het besef dat God de aarde heeft geschapen en de mens verantwoordelijk is voor het beheer ervan. De visie van A Rocha is dat natuurbescherming alleen duurzaam effect heeft als het wordt gedragen door de lokale gemeenschap. Plaatselijk zetten werkgroepen zich in voor natuurbehoud in de eigen omgeving. Zij adopteren (natuur)gebieden om er in samenwerking met de eigenaar zorg voor te dragen. Ook hebben ze kleinschalige projecten die zich richten op wetenschappelijk onderzoek en natuur- en milieueducatie. De naam A Rocha – ‘de rots’ – is Portugees en verwijst naar de eerste locatie waar A Rocha een veldstudiecentrum startte, aan de rotsachtige kust van de Portugese Algarve. De naam verwijst ook naar Jezus Christus, het fundament van de organisatie.
De samenwerking tussen Amarant Reizen en A Rocha komt op verschillende gebieden naar voren. De natuurliefhebbers van A Rocha weten als geen ander hoe mooi de schepping is en hoeveel er te zien is voor een oplettend oog. Daarom gaan zij als reisleiders mee met enkele van onze natuurreizen en leiden ze een heel aantal wandeldagen gedurende het jaar. Tijdens de reizen en wandeldagen voeren ze ons niet alleen naar de mooiste plekjes, maar delen ze ook graag hun kennis, zodat we onder de indruk raken van de schoonheid van de schepping. Wie de natuur beter leert kennen, zal ook meer en meer gaan begrijpen hoe belangrijk het is om haar te beschermen en in stand te houden. Meer weten over A Rocha? Kijk op www.arocha.nl of www.arocha.org

Wat betekent CO2-compensatie?

CO2- compensatie

Wie op reis gaat, kan niet voorkomen dat er CO2 uitgestoten wordt. Wel kunnen we helpen om het broeikaseffect te verminderen. Amarant Reizen heeft besloten om de CO2-uitstoot van een groot deel van haar reizen te compenseren door voor elke kilometer naar de reisbestemming een bedrag te doneren aan A Rocha. Voor de vliegreizen is het compenseren van de CO2-uitstoot van de vluchten optioneel.

Verminder wat je kunt, compenseer de rest

Verminder wat je kunt, compenseer de rest. Dat is de slogan van Climate Stewards, het klimaatprogramma van A Rocha. Zij moedigen individuen, kerken en organisaties aan hun CO2-voetafdruk te berekenen, te verminderen en de onvermijdelijke uitstoot te compenseren via hun projecten. Op de website www.climatestewards.nl vind je een calculator waarmee je als individu je voetafdruk kan berekenen, en ook kerken kunnen via een online calculator hun voetafdruk berekenen. Inspiratie om je uitstoot te verminderen vind je in hun blog, waar ze elke maand een nieuwe artikel plaatsen.
Zij ondersteunen projecten in Ghana, Kenia, Nepal, Peru, Tanzania en Uganda die CO2 besparen of vastleggen. Ze kiezen bewust projecten die niet alleen CO2 besparen/vastleggen, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit, de gezondheid van de gemeenschappen en het levensonderhoud. Zo ondersteunen ze in Nepal en Peru de bouw van fornuizen die de hoeveelheid hout en houtskool verminderen die nodig is om eten te koken. Daardoor worden er minder bomen gekapt. Tegelijk is er minder roet in huis, waardoor de gezinnen minder ziek worden, en wordt er geld bespaard op het kopen van houtskool, waardoor gezinnen geld en tijd overhouden.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op,

via [email protected] of +31 (0)346-445011. 

Neem direct contact op

Veelgestelde vragen

Reizen verveelt nooit! Dat merken we ieder jaar weer bij het samenstellen van ons nieuwe reisaanbod. Dromend van avontuurlijke trektochten, interessante oorden, sportieve activiteiten en ongerepte natuur, ver weg of dichtbij, vinden we altijd genoeg bestemmingen om een gevarieerd reisprogramma neer te zetten. Ook dit jaar staat de website weer vol eigenzinnige avontuurlijke en actieve reizen. Geen massatoerisme, overvolle stranden of strakke planningen, maar vakanties getypeerd door flexibiliteit, kleine groepen en verassende bestemmingen. Nét even anders en precies zoals je van Amarant reizen gewend bent. Via onderstaande koppen kom je alles te weten over onze reizen, het boeken van een reis en andere praktische zaken.

Vanuit welke kerkelijke stroming organiseert Amarant haar reizen?

Amarant Reizen is bewust niet verbonden aan één bepaalde kerkelijke richting, we zijn dus echt interkerkelijk. Met elkaar leggen we de focus op wat (of eigenlijk: Wie) ons samenbindt.

Hoe geven jullie vorm aan het christelijk karakter van de reis?

Bij Amarant Reizen is het christelijke karakter geen bijzaak. We nemen elke dag bewust de tijd om samen te bidden, Bijbel te lezen en ons geloof te delen. Op een ongedwongen en natuurlijke manier. Geen vroom sfeertje, maar ontmoetingen van hart tot hart. De onderdelen zijn niet verplicht, maar we verwachten van de deelnemers wel dat zij deze respecteren. Lees de reisverhalen van onze reizigers om de sfeer binnen Amarant Reizen te voelen.

Wat houden de verschillende leeftijdscategorieën in per reis?

Bij Amarant Reizen hanteren we verschillende leeftijdscategorieën:

 • 15-19 jaar (jongerenreis)
 • 18-25 jaar (jongerenreis)
 • 20-35 jaar
 • 30-45 jaar
 • vanaf 40 jaar
 • alle leeftijden (in principe vanaf 18 jaar, daaronder in overleg)

De leeftijdscategorie ‘alle leeftijden’ bestaat logischerwijs uit deelnemers van zeer variabele leeftijd. Bij sommige reizen de gezamenlijke interesse voor de reisbestemming voorop staat en daar hanteren we de categorie ‘alle leeftijden’. Denk bijvoorbeeld aan fietsreizen en huttentochten. Leeftijd wordt dan van minder groot belang.
De ‘vanaf 40 jaar’ reizen hebben ook geen bovengrens. Toch ligt de gemiddelde leeftijd slechts iets voor de 50 jaar. Dat wordt mede bepaald doordat Amarant over het algemeen toch net wat sportievere deelnemers trekt dan de gemiddelde collega reisorganisatie.

Amarant Reizen werkt bewust met kleinschalige reisgezelschappen. De groepsgrootte is maximaal 16 personen, een enkele uitzondering daargelaten.

Hoe ver voor vertrek kan ik nog boeken voor de reis?

Tot twee weken voor vertrek kun je bij ons nog boeken voor een reis. Wel kan het zijn dat de reis dan op aanvraag staat. Dit houdt in dat er gekeken moet worden naar beschikbare ruimte in de accommodatie en in de busjes/vliegtuig. Bel voor de zekerheid naar ons kantoor, dan zal er vanuit de afdeling administratie met je mee worden gekeken naar de mogelijkheden. Let wel: kort voor vertrek krijg je vaak te maken met bijkomende kosten (toeslagen voor het vliegtuig of accommodatie). Ons advies is dan ook om zo vroeg mogelijk te boeken.

Per reis geven jullie de reisintensiteit aan. Hoe moet ik deze informatie lezen?

Bij Amarant Reizen bieden we reizen aan van verschillende zwaarte. Dit heeft te maken met het soort bestemming, het verblijf, vervoer en de activiteiten tijdens de reis. Daarom zijn alle reizen gemarkeerd met een of meerdere bolletjes, ter indicatie van de vereiste fysieke inspanning:

1/5 – Zeer lichte reis met weinig inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
2/5 – Lichte reis met enkele inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
3/5 – Licht avontuurlijke reis met een aantal lange en/of inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
4/5 – Avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
5/5 – Zeer avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende meerdaagse wandelingen/fietstochten/activiteiten

Let op: deze bolletjes zijn een indicatie. Omdat we niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s werken, kun je als groep vaak zelf bepalen welke activiteiten je onderneemt en dus hoe intensief de reis wordt. De reisintensiteit geeft dus slechts een globale inschatting van de reis. Twijfel je of een reis voor jou geschikt is? Bel dan even naar kantoor. Laura kijkt graag even met je mee om dat samen te beoordelen.

Hoe groot zijn de groepen?

Bij Amarant Reizen ga je op vakantie met een kleine groep. De grootte is minimaal zes deelnemers en de groep wordt niet groter dan 15 deelnemers – een enkele uitzondering daargelaten. Door te reizen met een klein gezelschap leer je elkaar beter kennen en wordt niemand over het hoofd gezien. Ook ben je in een kleine groep flexibeler onderweg en kunnen we rekening houden met eenieders wensen.

Kan ik me in mijn eentje opgeven?

Jazeker! De meeste mensen die meegaan met Amarant Reizen geven zich alleen op. Doordat wij in kleinschalige gezelschappen reizen, leer je snel je groepsgenoten kennen. Van ‘in je eentje’ reizen is dan geen sprake meer!

Door wie worden de reizen geleid?

Elke reis van Amarant wordt geleid door één of meerdere reisleiders. De reisleider zorgt voor een goede reistechnische uitvoering van de reis en draagt zorg voor de invulling van het christelijk karakter. De reisleiders zijn vrijwilligers en geen professionele gidsen of specifiek experts. Wel zijn alle reisleiders door ons geschikt bevonden en getraind. Bij enkele bestemmingen (voornamelijk buiten Europa) maakt Amarant aanvullend gebruik van de diensten van deskundige, professionele gidsen ter plaatse. Zij werken daarbij nauw samen met de reisleider van Amarant.

Kan ik ook reisleider worden?

Jazeker! Leuk dat je interesse hebt. Bel even naar ons kantoor en vraag naar Anja. Je kunt ook contact met haar opnemen via reisleiders [at] amarantreizen.com. Zij zal met jou een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand daarvan bepaalt zij of we jou bij een reis kunnen indelen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op,

via info [at] amarantreizen.com of +31 (0)346-445011. 

Contactgegevens en openingstijden

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Wij pauzeren van 13.00 tot 13.30 uur.

Reisleiders

Travel, it leaves you speechless then turns you into a storyteller.

Als christelijke reisorganisatie kunnen we bovenstaande quote volledig onderstrepen. Het moment dat je de top van een berg bereikt en uitkijkt over die machtige sneeuwtoppen. Die keer dat je na een actieve dag de zon met zijn oranje gloed ziet ondergaan in de zee. Of die ene avond dat je als groep bij het kampvuur God prijst voor zijn wonderlijke schepping. Wauw! Daar kan je toch alleen maar stil van worden?

Word reisleider bij Amarant Reizen

Leeftijden

Amarant Reizen hanteert verschillende leeftijdscategorieën:

 • 12-15 jaar (jongerenreis)
 • 15-19 jaar (jongerenreis)
 • 18-25 jaar (jongerenreis)
 • 20-35 jaar
 • 30-45 jaar
 • vanaf 40 jaar
 • alle leeftijden (in principe vanaf 18 jaar, daaronder in overleg)

De leeftijdscategorie ‘alle leeftijden’ bestaat logischerwijs uit deelnemers van zeer variabele leeftijd. Bij sommige reizen de gezamenlijke interesse voor de reisbestemming voorop staat en daar hanteren we de categorie ‘alle leeftijden’. Denk bijvoorbeeld aan fietsreizen en huttentochten. Leeftijd wordt dan van minder groot belang.
De ‘vanaf 40 jaar’ reizen hebben ook geen bovengrens. Toch ligt de gemiddelde leeftijd slechts iets voor de 50 jaar. Dat wordt mede bepaald doordat Amarant over het algemeen toch net wat sportievere deelnemers trekt dan de gemiddelde collega reisorganisatie.

Amarant Reizen werkt bewust met kleinschalige reisgezelschappen. De groepsgrootte is maximaal 16 personen, een enkele uitzondering daargelaten.

Single reizen

Bij een aantal reizen staat de vermelding ”Single”. Bij deze reizen gaan alleen singles of alleenstaanden mee.

Chauffeurs

Bij een groot aantal reizen maken we gebruik van minibusjes of huurauto’s. Dat heeft tot gevolg dat we soms een beroep doen op deelnemers met voldoende rijervaring, door hen te vragen om bij toerbeurt te rijden. Deelnemers die daar wel voor voelen, kunnen dat op het aanmeldingsformulier aangeven. Als er minibusjes worden ingezet, ontvangen zij te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur en ontvangen een erkend certificaat als ze deze training met succes hebben afgesloten. Als je het certificaat al eerder bij ons gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur. Bij fiets-, en kampeerreizen gaat er veelal een aanhangwagen mee. Het rijden daarmee vereist natuurlijk extra aandacht. Voor het rijden met aanhanger worden speciale rijtrainingen ingepland. Overigens volstaat in alle gevallen een B-rijbewijs.

Vervoer

Bij alle reizen naar het buitenland is het vervoer inbegrepen in de prijs.  Je kan er ook voor kiezen om met eigen vervoer naar de plaats van bestemming te gaan. Voor de reizen naar Frankrijk, Duitsland en België ontvang je in dat geval een vergoeding. Je ontvangt een vergoeding van €50,- voor een reis naar België, een vergoeding van €60, voor een reis naar Duitsland en €80,- voor een reis naar Frankrijk. Voor het meerijden met het busje geldt het principe van vol = vol. Er kunnen 7 deelnemers per busje meerijden, dus daarom is het verstandig om niet te lang te wachten met aanmelden. Op het moment dat een busje vol is, wordt dit niet aangegeven op de website, maar nemen we na je boeking contact met je op over alternatieve mogelijkheden. Zo is het soms mogelijk om op een wachtlijst te worden geplaatst, of kunnen we kijken of je kunt carpoolen met deelnemers die met eigen vervoer naar de bestemming reizen. Wanneer je boekt voor de reis inclusief vervoer en je op een later tijdstip dit vervoer wilt annuleren, is art. 7 van de Algemene Voorwaarden van toepassing en kun je niet meer gebruikmaken van de volledige korting.
Ben je van plan om met het openbaar vervoer naar de bestemming af te reizen, informeer dan van tevoren hoe het openbaar vervoer ter plaatse geregeld is en of je met iemand kunt meerijden tijdens de excursies.

Maaltijden

Bij de meeste reizen zijn de maaltijden en consumpties niet inbegrepen. Dit houdt in dat de boodschappen voor de maaltijden samen worden gedaan en de kosten worden gedeeld. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Een aantal reizen zijn op basis van halfpension, hierbij wordt het ontbijt en de lunch verzorgd. Bij volpension krijg je een zowel een ontbijt, lunch en een diner. Snacks en drankjes zijn bij zowel halfpension als volpension niet inbegrepen.

Bij Deluxe reizen zijn de kosten voor het ontbijt, lunch en avondeten in de prijs inbegrepen. Drankjes en tussendoortjes buiten de maaltijden om zijn voor eigen rekening.

Fietsreizen

Een flink aantal fietsreizen bij Amarant betreffen fietstrektochten, waarbij we regelmatig van locatie veranderen omdat we van punt A naar punt B fietsen. Het spreekt voor zich dat hier het aangegeven dagprogramma dient te worden gevolgd. Bij alle fietsreizen is het gebruik van een fiets met ten minste 18 versnellingen bij de prijs inbegrepen. De zwaarte van de fietsreis wordt beschreven in de gidstekst. Fietsen in het buitenland is een aparte ervaring. Niet elk land is zoals Nederland voorzien van keurig aangelegde fietspaden en dat maakt het fietsen tot een uitdaging. We bieden reizen aan voor verschillende niveaus, met verschillende dagafstanden. Afhankelijk van het niveau van de reis is voor alle reizen een redelijke conditie nodig en voor de sportievere reizen door bergachtig gebied een goede conditie en uithoudingsvermogen.

Zwaarte van de reis

Wij bieden reizen aan van verschillende zwaarte. Dit heeft te maken met de soort bestemming, het verblijf, vervoer en programma van de reis. Daarom zijn alle reizen gemarkeerd met een of meerdere sterretjes, ter indicatie van de vereiste fysieke inspanning:

1/5 – Zeer lichte reis met weinig inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
2/5 – Lichte reis met een aantal inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
3/5 – Licht avontuurlijke reis met enkele lange en/of inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
4/5 – Avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende wandelingen/fietstochten/activiteiten
5/5 – Zeer avontuurlijk reis met meerdere lange en inspannende meerdaagse wandelingen/fietstochten/activiteiten

Verre reizen

In het nieuwe programma biedt Amarant Reizen weer een aantal verre reizen aan. Deze reizen zijn meestal behoorlijk avontuurlijk. Een goede gezondheid en een goede lichamelijke conditie zijn dan ook noodzakelijk. Voor enkele verre bestemmingen uit ons programma zijn inentingen verplicht. De deelnemers aan onze reizen zijn verplicht hiervoor zelf zorg te dragen en actie te ondernemen indien gewenst. Informeer hiernaar bij de GGD in jouw regio of kijk op www.lcr.nl.

Omdat we in alle landen van bestemming te gast zijn, willen we ons zo gedragen dat we de plaatselijke bevolking geen aanstoot geven. Daarom geldt voor een aantal verre reizen van Amarant dat alcoholgebruik en roken niet zijn toegestaan. Ook wat betreft de kleding en de omgangsvormen zullen we ons aanpassen aan de lokale bevolking. Aanwijzingen hierover van de reisleider moeten worden opgevolgd. Aan het begin van elke verre reis krijgen deelnemers informatie over de sociale, culturele en religieuze achtergronden van het land van bestemming.

Bij alle verre reizen streven we ernaar in contact te komen met de lokale bevolking. Ook zullen we, als dat mogelijk is, plaatselijke kerkdiensten en samenkomsten bezoeken. Enkele verre reizen zijn opgezet in nauwe samenwerking met ter plekke woonachtige Nederlanders.

We raden deelnemers van verre reizen ten zeerste aan om goed uitgerust aan de vakantie te beginnen. Hiermee wordt vermoeidheid en ziekte tijdens de reis voor een groot deel voorkomen!

Promotie

Zin om promotie te maken? Dat kan ook zonder van baan te veranderen. Natuurlijk wil iedereen stiekem wel hogerop. Amarant Reizen vormt daarop geen uitzondering! De laatste jaren is gebleken dat we voornamelijk door goede mond-tot-mond reclame meer bekendheid hebben gekregen. Een betere reclame kunnen we ons natuurlijk niet wensen. Toch komt het ook regelmatig voor dat potentiële deelnemers nog nooit van Amarant hebben gehoord. Om die kans zo klein mogelijk te doen zijn werken we er hard aan om onze naamsbekendheid te vergroten. Dat doen we o.a. door op bepaalde evenementen, concerten en andere locaties zoals boekwinkels/ boekentafels in de kerk en dergelijke aanwezig te zijn. We zouden daarom graag geïnformeerd worden over de mogelijkheden op dit gebied. Natuurlijk kunnen we daarbij ook enthousiaste vrijwilligers gebruiken die ons daarbij zouden willen helpen, of die informatie willen verspreiden. Dus, zin om promotie te maken? Bel ons: 0346-445011. Kies in het hoofdmenu optie 5. Je hoeft niet te wachten met je keuze. Of mail naar [email protected].
Hartelijk welkom!

SGR

Amarant Reizen is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden. De in deze reisgids gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

www.sgr.nl

Belangrijk om te weten bij boeking

Geef direct bij boeking aan wanneer je gebruik wilt maken van één van onze aanvullende diensten, bijvoorbeeld het reserveren van een éénpersoonstent of een éénpersoonskamer (tegen betaling van een toeslag en indien beschikbaar) of wanneer je met eigen vervoer wilt reizen (indien mogelijk). Voor zover mogelijk wordt er in de prijsinformatie een indicatie gegeven van de hoogte van de kosten die niet bij de prijs zijn inbegrepen, maar die soms wel verplicht zijn, zoals de kosten voor het aanschaffen van een visum of het betalen van fooien aan een plaatselijke gids. Op het moment van boeking, kan het zijn dat de reis nog niet op gegarandeerd vertrek staat. Toch is je boeking bindend en kun je niet, zonder annuleringskosten kwijt te zijn, meer wisselen van reis.

Vliegreizen

Met name voor vliegreizen is het verstandig vroeg te boeken. Voor de vliegtickets maakt Amarant prijsafspraken met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Deze prijsafspraken zijn vaak maar geldig tot 2 à 3 maanden voor vertrek en afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap. Na een bepaald aantal maanden voor vertrek zijn sommige vliegreizen daarom alleen nog op aanvraag te boeken. Dat heeft ermee te maken dat we de reissom voor bepaalde bestemmingen alleen kunnen hanteren tot een bepaalde datum voor vertrek. Daarna kan de reis duurder worden doordat andere tarieven moeten worden gehanteerd. Verhogingen en eventuele toeslagen die de luchtvaartmaatschappij dan in rekening kan brengen, zullen wij, in overleg aan de klant doorberekenen.
De verplichte luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslag zijn standaard inbegrepen in onze reissom. Het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen een verhoging doorvoeren. Mocht het voorkomen dat er een bedrag gewijzigd wordt, dan ontvang je hierover tijdig bericht.

Natuurlijk anders!

God heeft ons een prachtige wereld gegeven waar we zuinig op moeten zijn. Dat beseffen we bij Amarant Reizen maar al te goed. Daarom kiezen we bewust voor reizen waarbij extra aandacht en respect is voor de natuur en treffen we maatregelen om onze CO2-uitstoot te compenseren. Maar Amarant Reizen doet nog meer. Zo werken we samen met A Rocha, een beweging van christenen die geboeid zijn door Gods schepping en zich inzetten voor haar behoud. Een initiatief dat Amarant Reizen van harte ondersteunt.

Natuurlijk bewust

Natuurbewust bezig zijn is iets wat Amarant Reizen eigenlijk altijd al deed. Vanuit onze christelijke identiteit beschouwen we de hele schepping als een prachtig geschenk waar we volop van mogen genieten, maar ook zorg voor hebben te dragen. Niet voor niets bestaat het reisprogramma van Amarant Reizen voor een groot deel uit natuurreizen, wandelvakanties, fietsvakanties en kampeervakanties waarbij zoveel mogelijk van de natuur genoten wordt, met zo min mogelijk vervuiling. Bij verblijf in een accommodatie kiezen we bewust voor kleinschaligheid en een natuurlijke ligging. Op deze manier wil Amarant Reizen een steentje bijdrage aan een beter leefklimaat voor iedereen.

Samenwerking met A Rocha

Amarant Reizen is niet de enige christelijke organisatie met een groen karakter. Over de hele wereld worden christenen zich meer en meer bewust dat belangrijke natuurgebieden en de daar voorkomende flora en fauna met spoed bescherming nodig hebben. Daarom werkt Amarant Reizen sinds 2012 samen met A Rocha, een internationale christelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in binnen- en buitenland. A Rocha wordt, net als Amarant Reizen, geïnspireerd door het besef dat God de aarde heeft geschapen en de mens verantwoordelijk is voor het beheer ervan. De visie van A Rocha is dat natuurbescherming alleen duurzaam effect heeft als het wordt gedragen door de lokale gemeenschap. Plaatselijk zetten werkgroepen zich in voor natuurbehoud in de eigen omgeving. Zij adopteren (natuur)gebieden om er in samenwerking met de eigenaar zorg voor te dragen. Ook hebben ze kleinschalige projecten die zich richten op wetenschappelijk onderzoek en natuur- en milieueducatie. De naam A Rocha – ‘de rots’ – is Portugees en verwijst naar de eerste locatie waar A Rocha een veldstudiecentrum startte, aan de rotsachtige kust van de Portugese Algarve. De naam verwijst ook naar Jezus Christus, het fundament van de organisatie.
De samenwerking tussen Amarant Reizen en A Rocha komt op verschillende gebieden naar voren. De natuurliefhebbers van A Rocha weten als geen ander hoe mooi de schepping is en hoeveel er te zien is voor een oplettend oog. Daarom gaan zij als reisleiders mee met enkele van onze natuurreizen en leiden ze een heel aantal wandeldagen gedurende het jaar. Tijdens de reizen en wandeldagen voeren ze ons niet alleen naar de mooiste plekjes, maar delen ze ook graag hun kennis, zodat we onder de indruk raken van de schoonheid van de schepping. Wie de natuur beter leert kennen, zal ook meer en meer gaan begrijpen hoe belangrijk het is om haar te beschermen en in stand te houden. Meer weten over A Rocha? Kijk op www.arocha.nl of www.arocha.org

CO2-compensatie

Wie op reis gaat, kan niet voorkomen dat er CO2 uitgestoten wordt. Wel kunnen we helpen om het broeikaseffect te verminderen. Amarant Reizen heeft besloten om de CO2-uitstoot van een groot deel van haar reizen te compenseren door voor elke kilometer naar de reisbestemming een bedrag te doneren aan A Rocha. Voor de vliegreizen is het compenseren van de CO2-uitstoot van de vluchten optioneel. Door middel van het programma Climate Stewards werkt A Rocha hiermee aan een klimaatbewuste levensstijl en het compenseren van CO2 door bosaanplant. Reis je naar de bestemming met eigen vervoer? Dan kun je zelf je kilometers compenseren. Op de website www.climatestewards.nl staat een calculator die uitrekent met welk bedrag je de CO2-uitstoot kunt vereffenen. Ook is hier meer informatie te vinden over Climate Stewards en hoe zij het geld gebruiken om de natuur te beschermen.

Bankgegevens

Rabobank
IBAN: NL 51 RABO 0325031975
T.n.v: Amarant Reizen
BIC (SWIFT): RABONL2U

K.v.K. nr: 30129955 t.n.v. Outline Travel
BTW nr: NL004102721B01