Algemene informatie

Reizen verveelt nooit! Dat merken we ieder jaar weer bij het samenstellen van ons nieuwe reisaanbod. Dromend van avontuurlijke trektochten, interessante oorden, sportieve activiteiten en ongerepte natuur, ver weg of dichtbij, vinden we altijd genoeg bestemminngen om een gevarieerd reisprogramma neer te zetten. Ook dit jaar staat de website weer vol eigenzinnige avontuurlijke en actieve reizen. Geen massatoerisme, overvolle stranden of strakke planningen, maar vakanties getypeerd door flexibiliteit, kleine groepen en verassende bestemmingen. Nét even anders en precies zoals je van Amarant reizen gewend bent. Via onderstaande koppen kom je alles te weten over onze reizen, het boeken van een reis en andere praktische zaken.

Contactgegevens en openingstijden

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Wij pauzeren van 13.00 tot 13.30 uur.

Reisleiders

Travel, it leaves you speechless then turns you into a storyteller.

Als christelijke reisorganisatie kunnen we bovenstaande quote volledig onderstrepen. Het moment dat je de top van een berg bereikt en uitkijkt over die machtige sneeuwtoppen. Die keer dat je na een actieve dag de zon met zijn oranje gloed ziet ondergaan in de zee. Of die ene avond dat je als groep bij het kampvuur God prijst voor zijn wonderlijke schepping. Wauw! Daar kan je toch alleen maar stil van worden?

Word reisleider bij Amarant Reizen

Leeftijden

Amarant Reizen hanteert verschillende leeftijdscategorieën:

 • 18-25 jaar (jongerenreis)
 • 25-35 jaar
 • 35-45 jaar
 • vanaf 45 jaar
 • alle leeftijden (in principe vanaf 18 jaar, daaronder in overleg)

De leeftijdscategorie ‘alle leeftijden’ bestaat logischerwijs uit deelnemers van zeer variabele leeftijd. Bij sommige reizen de gezamenlijke interesse voor de reisbestemming voorop staat en daar hanteren we de categorie ‘alle leeftijden’. Denk bijvoorbeeld aan fietsreizen en huttentochten. Leeftijd wordt dan van minder groot belang.
De ‘vanaf 45 jaar’ reizen hebben ook geen bovengrens. Toch ligt de gemiddelde leeftijd slechts iets voor de 50 jaar. Dat wordt mede bepaald doordat Amarant over het algemeen toch net wat sportievere deelnemers trekt dan de gemiddelde collega reisorganisatie.

Amarant Reizen werkt bewust met kleinschalige reisgezelschappen. De groepsgrootte is maximaal 16 personen, een enkele uitzondering daargelaten.

Single reizen

Bij een aantal reizen staat de vermelding ”Single”. Bij deze reizen gaan alleen singles of alleenstaanden mee.

Chauffeurs

Bij een groot aantal reizen maken we gebruik van minibusjes of huurauto’s. Dat heeft tot gevolg dat we soms een beroep doen op deelnemers met voldoende rijervaring, door hen te vragen om bij toerbeurt te rijden. Deelnemers die daar wel voor voelen, kunnen dat op het aanmeldingsformulier aangeven. Als er minibusjes worden ingezet, ontvangen zij te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur en ontvangen een erkend certificaat als ze deze training met succes hebben afgesloten. Als je het certificaat al eerder bij ons gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur. Bij fiets-, en kampeerreizen gaat er veelal een aanhangwagen mee. Het rijden daarmee vereist natuurlijk extra aandacht. Voor het rijden met aanhanger worden speciale rijtrainingen ingepland. Overigens volstaat in alle gevallen een B-rijbewijs.

Vervoer

Bij alle reizen naar het buitenland is het vervoer inbegrepen in de prijs.

Het kan voorkomen dat de auto’s/busjes volgeboekt zijn als je later in het seizoen boekt. Het is dan mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden. Wij nemen dan contact met je op. Wanneer je boekt voor de reis inclusief vervoer en je op een later tijdstip dit vervoer wilt annuleren, is art. 7 van de Algemene Voorwaarden van toepassing en kun je niet meer gebruikmaken van de volledige korting.
Ben je van plan om met het openbaar vervoer naar de bestemming af te reizen, informeer dan van tevoren hoe het openbaar vervoer ter plaatse geregeld is en of je met iemand kunt meerijden tijdens de excursies.

Maaltijden

Bij de meeste reizen zijn de maaltijden en consumpties niet inbegrepen. Dit houdt in dat de boodschappen voor de maaltijden samen worden gedaan en de kosten worden gedeeld. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Een aantal reizen zijn op basis van halfpension, hierbij wordt het ontbijt en het diner verzorgd. Bij volpension krijg je een ontbijt, lunch en een diner. Snacks en drankjes zijn bij zowel halfpension als volpension niet inbegrepen.

Bij een aantal reizen gaat er een kookliefhebber mee. De maaltijden op de locatie, het ontbijt, de lunch en het diner, zijn in dat geval inbegrepen in de reissom. Drankjes en tussendoortjes buiten de maaltijden om zijn voor eigen rekening.

Zwaarte van de reis

Bij Amarant Reizen bieden we reizen aan van verschillende zwaarte. Dit heeft te maken met het soort bestemming, het verblijf, vervoer en de activiteiten tijdens de reis. Daarom zijn alle reizen gemarkeerd met een of meerdere bolletjes, ter indicatie van de vereiste fysieke inspanning:

1/5 – Het uitgangspunt is een rustige vakantie met geregeld een uitstapje, maar geen inspannende activiteiten
2/5 – Een reis met weinig inspannende activiteiten, maar wel regelmatig een dag op pad. Geen verre wandelingen bijvoorbeeld.
3/5 – Een afwisselende reis met een aantal inspannende activiteiten, zowel avonturen in de natuur als flinke stadswandeling of combinatie mogelijk. Een gemiddelde conditie minstens vereist.
4/5 – Avontuurlijke reis met meerdere lange en inspannende activiteiten of reisdagen. Bij wandelreizen is een goede conditie nodig.
5/5 – Zeer avontuurlijke reis met dagelijks lange en inspannende activiteiten. Hier is een zeer goede conditie of ervarenheid vereist, hieronder vallen bijvoorbeeld huttentochten.

Let op: deze bolletjes zijn een indicatie, omdat we niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s werken. Twijfel je of een reis voor jou geschikt is? Bel dan even naar kantoor. We kijken graag even met je mee om dat samen te beoordelen.

 

Verre reizen

In het nieuwe programma biedt Amarant Reizen weer een aantal verre reizen aan. Deze reizen zijn meestal behoorlijk avontuurlijk. Een goede gezondheid en een goede lichamelijke conditie zijn dan ook noodzakelijk. Voor enkele verre bestemmingen uit ons programma zijn inentingen verplicht. De deelnemers aan onze reizen zijn verplicht hiervoor zelf zorg te dragen en actie te ondernemen indien gewenst. Informeer hiernaar bij de GGD in jouw regio of kijk op www.lcr.nl.

Omdat we in alle landen van bestemming te gast zijn, willen we ons zo gedragen dat we de plaatselijke bevolking geen aanstoot geven. Daarom geldt voor een aantal verre reizen van Amarant dat alcoholgebruik en roken niet zijn toegestaan. Ook wat betreft de kleding en de omgangsvormen zullen we ons aanpassen aan de lokale bevolking. Aanwijzingen hierover van de reisleider moeten worden opgevolgd. Aan het begin van elke verre reis krijgen deelnemers informatie over de sociale, culturele en religieuze achtergronden van het land van bestemming.

Bij alle verre reizen streven we ernaar in contact te komen met de lokale bevolking. Ook zullen we, als dat mogelijk is, plaatselijke kerkdiensten en samenkomsten bezoeken. Enkele verre reizen zijn opgezet in nauwe samenwerking met ter plekke woonachtige Nederlanders.

We raden deelnemers van verre reizen ten zeerste aan om goed uitgerust aan de vakantie te beginnen. Hiermee wordt vermoeidheid en ziekte tijdens de reis voor een groot deel voorkomen!

SGR

Amarant Reizen is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden. De in deze reisgids gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

www.sgr.nl

Belangrijk om te weten bij boeking

Geef direct bij boeking aan wanneer je gebruik wilt maken van één van onze aanvullende diensten, bijvoorbeeld het reserveren van een éénpersoonstent of een éénpersoonskamer (tegen betaling van een toeslag en indien beschikbaar) of wanneer je met eigen vervoer wilt reizen (indien mogelijk). Voor zover mogelijk wordt er in de prijsinformatie een indicatie gegeven van de hoogte van de kosten die niet bij de prijs zijn inbegrepen, maar die soms wel verplicht zijn, zoals de kosten voor het aanschaffen van een visum of het betalen van fooien aan een plaatselijke gids. Op het moment van boeking, kan het zijn dat de reis nog niet op gegarandeerd vertrek staat. Toch is je boeking bindend en kun je niet, zonder annuleringskosten kwijt te zijn, meer wisselen van reis.

Vliegreizen

Met name voor vliegreizen is het verstandig vroeg te boeken. Voor de vliegtickets maakt Amarant prijsafspraken met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Deze prijsafspraken zijn vaak maar geldig tot 2 à 3 maanden voor vertrek en afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap. Na een bepaald aantal maanden voor vertrek zijn sommige vliegreizen daarom alleen nog op aanvraag te boeken. Dat heeft ermee te maken dat we de reissom voor bepaalde bestemmingen alleen kunnen hanteren tot een bepaalde datum voor vertrek. Daarna kan de reis duurder worden doordat andere tarieven moeten worden gehanteerd. Verhogingen en eventuele toeslagen die de luchtvaartmaatschappij dan in rekening kan brengen, zullen wij, in overleg aan de klant doorberekenen.
De verplichte luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslag zijn standaard inbegrepen in onze reissom. Het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen een verhoging doorvoeren. Mocht het voorkomen dat er een bedrag gewijzigd wordt, dan ontvang je hierover tijdig bericht.

Natuurlijk anders!

God heeft ons een prachtige wereld gegeven waar we zuinig op moeten zijn. Dat beseffen we bij Amarant Reizen maar al te goed. Daarom kiezen we bewust voor reizen waarbij extra aandacht en respect is voor de natuur en treffen we maatregelen om onze CO2-uitstoot te compenseren. Maar Amarant Reizen doet nog meer. Zo werken we samen met A Rocha, een beweging van christenen die geboeid zijn door Gods schepping en zich inzetten voor haar behoud. Een initiatief dat Amarant Reizen van harte ondersteunt.

Natuurlijk bewust

Natuurbewust bezig zijn is iets wat Amarant Reizen eigenlijk altijd al deed. Vanuit onze christelijke identiteit beschouwen we de hele schepping als een prachtig geschenk waar we volop van mogen genieten, maar ook zorg voor hebben te dragen. Niet voor niets bestaat het reisprogramma van Amarant Reizen voor een groot deel uit natuurreizen, wandelvakanties, fietsvakanties en kampeervakanties waarbij zoveel mogelijk van de natuur genoten wordt, met zo min mogelijk vervuiling. Bij verblijf in een accommodatie kiezen we bewust voor kleinschaligheid en een natuurlijke ligging. Op deze manier wil Amarant Reizen een steentje bijdrage aan een beter leefklimaat voor iedereen.

Samenwerking met A Rocha

Amarant Reizen is niet de enige christelijke organisatie met een groen karakter. Over de hele wereld worden christenen zich meer en meer bewust dat belangrijke natuurgebieden en de daar voorkomende flora en fauna met spoed bescherming nodig hebben. Daarom werkt Amarant Reizen sinds 2012 samen met A Rocha, een internationale christelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in binnen- en buitenland. A Rocha wordt, net als Amarant Reizen, geïnspireerd door het besef dat God de aarde heeft geschapen en de mens verantwoordelijk is voor het beheer ervan. De visie van A Rocha is dat natuurbescherming alleen duurzaam effect heeft als het wordt gedragen door de lokale gemeenschap. Plaatselijk zetten werkgroepen zich in voor natuurbehoud in de eigen omgeving. Zij adopteren (natuur)gebieden om er in samenwerking met de eigenaar zorg voor te dragen. Ook hebben ze kleinschalige projecten die zich richten op wetenschappelijk onderzoek en natuur- en milieueducatie. De naam A Rocha – ‘de rots’ – is Portugees en verwijst naar de eerste locatie waar A Rocha een veldstudiecentrum startte, aan de rotsachtige kust van de Portugese Algarve. De naam verwijst ook naar Jezus Christus, het fundament van de organisatie.
De samenwerking tussen Amarant Reizen en A Rocha komt op verschillende gebieden naar voren. De natuurliefhebbers van A Rocha weten als geen ander hoe mooi de schepping is en hoeveel er te zien is voor een oplettend oog. Daarom gaan zij als reisleiders mee met enkele van onze natuurreizen en leiden ze een heel aantal wandeldagen gedurende het jaar. Tijdens de reizen en wandeldagen voeren ze ons niet alleen naar de mooiste plekjes, maar delen ze ook graag hun kennis, zodat we onder de indruk raken van de schoonheid van de schepping. Wie de natuur beter leert kennen, zal ook meer en meer gaan begrijpen hoe belangrijk het is om haar te beschermen en in stand te houden. Meer weten over A Rocha? Kijk op www.arocha.nl of www.arocha.org

CO2- compensatie

Wie op reis gaat, kan niet voorkomen dat er CO2 uitgestoten wordt. Wel kunnen we helpen om het broeikaseffect te verminderen. Amarant Reizen heeft besloten om de CO2-uitstoot van een groot deel van haar reizen te compenseren door voor elke kilometer naar de reisbestemming een bedrag te doneren aan A Rocha. Voor de vliegreizen is het compenseren van de CO2-uitstoot van de vluchten optioneel.

Verminder wat je kunt, compenseer de rest

Verminder wat je kunt, compenseer de rest. Dat is de slogan van Climate Stewards, het klimaatprogramma van A Rocha. Zij moedigen individuen, kerken en organisaties aan hun CO2-voetafdruk te berekenen, te verminderen en de onvermijdelijke uitstoot te compenseren via hun projecten. Op de website www.climatestewards.nl vind je een calculator waarmee je als individu je voetafdruk kan berekenen, en ook kerken kunnen via een online calculator hun voetafdruk berekenen. Inspiratie om je uitstoot te verminderen vind je in hun blog, waar ze elke maand een nieuwe artikel plaatsen.
Zij ondersteunen projecten in Ghana, Kenia, Nepal, Peru, Tanzania en Uganda die CO2 besparen of vastleggen. Ze kiezen bewust projecten die niet alleen CO2 besparen/vastleggen, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit, de gezondheid van de gemeenschappen en het levensonderhoud. Zo ondersteunen ze in Nepal en Peru de bouw van fornuizen die de hoeveelheid hout en houtskool verminderen die nodig is om eten te koken. Daardoor worden er minder bomen gekapt. Tegelijk is er minder roet in huis, waardoor de gezinnen minder ziek worden, en wordt er geld bespaard op het kopen van houtskool, waardoor gezinnen geld en tijd overhouden.

Bankgegevens

Rabobank
IBAN: NL 51 RABO 0325031975
T.n.v: Amarant Reizen
BIC (SWIFT): RABONL2U

K.v.K. nr: 30129955 t.n.v. Outline Travel
BTW nr: NL004102721B01

Neem direct contact op

  Contactformulier

  Naam*

  Emailadres*

  Telefoonnummer

  Stel hier je vraag*