En er zijn plaatsen op de wereld, waarvan nog niemand heeft gedroomd.
32259640852 fa9963f81f c

Door: Kees van Wijk.

Als je aan mensen vraagt wat ze graag nog eens zouden willen doen in hun leven, krijg je tien tegen een het antwoord dat ze nog een keer die grote reis willen maken of die bijzondere plaats willen bezoeken. En zo gek is dat ook niet, want vakantie en reizen zijn tegenwoordig bijna een levensstijl geworden. De droomreis scoort heel hoog op onze ‘bucket list’.

Overigens is dat veel minder hip en happening dan we denken. Al in 1992 toen het woord ’trending topic’ nog moest worden uitgevonden, Google nog niet bestond, Mark Zuckerberg nog met blokken speelde en vakantie nog geen lifestyle experience werd genoemd, schreef zanger/liedjesschrijver Stef Bos er al over in zijn liedje ‘Tijd om te gaan’:

“En er zijn plaatsen op de wereld, waarvan nog niemand heeft gedroomd.
Je kunt er komen door te reizen, te reizen in je hoofd.”

Vakantie draait volgens de experts om beleving, om authentieke ervaringen, om bijzondere verhalen, om balans tussen hart, hoofd en lijf, om grenzen verkennen, en bovenal om 24/7 aan de wereld te laten weten dat jij dat allemaal aan het meemaken en aan het doen bent. Bloggen, vloggen, selfies, storytelling: het zijn de ‘buzz words’ van reizen anno 2017.

Nog veel eerder dan alle Facebookers en Instagrammers van nu deed de Engelse verpleegster en zendelinge Katherine Hankey al aan storytelling. In 1866 schreef ze de beroemde hymne “The old, old story”, het oeroude verhaal over de Heer Jezus, zijn liefde voor alle mensen, zijn werk van redding en verlossing, en zijn wederkomst en koninkrijk dat komt: “Tell me the old, old story, of Jesus and His love.”

Er is een reis die nog veel meer vervulling geeft dan de droomreis van je ‘bucketlist’. Niet de reis in je hoofd, maar de reis met je Hoofd. De reis met onze Heer over de weg van je hart. Het grote verhaal van het levende Woord waar alle storytelling op Facebook, Pinterest of Instagram bij in het niet valt. Het is tijd om te gaan!