Een levensveranderende christelijke wintersport reis
christelijke wintersport vakantie

Mari√ętte koos een christelijke wintersport reis

De top van de piste is bedekt met een dicht wolkendek. Mari√ętte schuift de lift uit en al snel wordt duidelijk dat ook de drie mannen geen stalen zenuwen hebben. Slechts vijf meter zicht, op circa drie kilometer hoogte, met een afdaling die zelfs voor de ervaren wintersporter een uitdaging is. Langzaam schuifelt het viertal in de richting van de gevreesde afdaling. Wat er tijdens het wintersporten door Mariettes hoofd gaat, zorgt er voor dat zij na haar vakantie een drastisch besluit neemt. Hier een verhaal van hoe een christelijke wintersport reis ruimte geeft om na te denken over waar je in je leven staat.¬†

Het is vroeg in de ochtend. Mari√ętte stapt met haar¬†ski’s de deur uit, de sneeuw in. Er staan al andere vroege vogels te trappelen bij de¬†skilift. Mari√ętte werpt een blik op een aantal van haar reisgenoten, drie mannen, die zich gereed maken voor de¬†afdaling van de zwarte piste. Vastbesloten sluit ook zij zich aan bij deze¬†groep gevorderden. Hoewel ze zichzelf aan het begin van de reis niet de zwarte piste zag afdalen,¬†was de support van reisleider en skileraar Ben Gorter het¬†doorslaggevende duwtje in de rug. ‘Je skiet op techniek en je komt altijd beneden’, een logische redenering die Mari√ętte nu in de skilift naar de zwarte piste brengt.

Samen genieten

‚Äôs Avonds zit de groep knus bij elkaar in de gezellige accommodatie in de Alpen. Hier doet Mariette uitvoerig verslag van de indrukwekkende afdaling aan de andere tien Amarantreizigers. ‘Als je door dat wolkendek heen bent en om je heen kijkt… Wauw! Met 70 kilometer per uur die berg af… En dan het moment dat je voelt dat je de ski’s onder controle hebt… Wat een vrijheid! Als je eenmaal het vertrouwen hebt dat je het beheerst, dan ga je. En snel ook!’ Ook de anderen delen hun letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van de dag. Het cre√ęert een saamhorigheid om zo samen te spreken over de nieuwe ervaringen die worden opgedaan tijdens de vakantie.

Waarom een christelijke wintersport vakantie?

Tijdens een vakantie kom je even los van de dagelijkse sleur en heb je tijd om rustig na te denken over wat voor jou belangrijk is. Elke dag staat de groep van Amarant Reizen samen stil bij de Schepper die bergen kan verplaatsen en die donkere dalen weer licht maakt. Voor Mari√ętte betekenden de dagelijkse overdenkingen een ommekeer voor haar leven thuis. ‘Tijdens de vakantie is het makkelijk om hoogtepunten te noemen aan het eind van de dag. Je geniet van al het moois en bent erg onder de indruk. Je zit letterlijk op de berg en gaat aan het eind van de vakantie weer richting het dal en naar huis. En dan komt de vraag: Zit ik thuis op de berg of meer in het dal?’ Het nadenken over deze vraag heeft bij Mari√ętte een grote verandering teweeggebracht.

De verandering

Voordat ze op vakantie ging naar de Zwitserse Belalp, werkte ze op een basisschool. Ze gaf les aan een pittige klas, had daarnaast nog een eigen praktijk en droeg veel verantwoording. Kortom: ze was hard toe aan¬†een weekje ontspanning. Aan het eind van de vakantie, toen de¬†Amarantreizigers het dal weer inreden en de weg terug naar Nederland¬†zochten, heeft Mari√ętte besloten om van baan te veranderen. Ze is gaan¬†werken bij een andere basisschool en haalt nu haar hart op bij een¬†organisatie die zich inzet voor vrouwen, buitensport en¬†geloofsontwikkeling.

Wil jij ook weleens mee met een christelijke wintersport reis? Houd onze website in de gaten, rond het najaar vertellen wij je waar wij naartoe gaan!

Zie hier onze wintersportreizen van 2021