Neem direct contact op

Seizoenswandelingen

Vier keer per jaar organiseren wij naast ons vakantieaanbod ook de populaire Amarant seizoenswandelingen. Voor als je niet eerder met Amarant Reizen op vakantie bent geweest en graag de sfeer wilt proeven. Of juist als je niet genoeg kan krijgen van het vakantiegevoel en nog meer nieuwe mensen wilt ontmoeten. Een natuurgids neemt je mee op pad. Trek er samen op uit, ontmoet en geniet!

Vier toppen in een laag land

Voor de vier seizoenswandelingen van 2023 hebben we vier toppen uitgekozen. Ruud Baarda en Karina Verbaan gaan in hun boekje ‘Twaalf toppen in een laag land’ op zoek naar de hoogste toppen van alle Nederlandse provincies. In hun voetsporen beklimmen wij de hoogste toppen van Utrecht, Gelderland, Overijssel en Drenthe. Het boekje van Baarda en Verbaan biedt geen uitgestippelde rondwandelingen, maar via de lange-afstand-wandelroutes van www.wandelnet.nl maken we zelf gevarieerde routes.

De data van de 4 seizoenswandelingen in 2023 staan vast en kan je alvast in je agenda zetten:

  • zaterdag 18 maart
  • zaterdag 10 juni
  • zaterdag 9 september
  • zaterdag 18 november

Er zal dit jaar nog een extra wandeling worden gedaan, in de buurt van Den Bosch, deze staat gepland op:

  • zaterdag 1 jul

De vier seizoenswandelingen worden begeleid door Kees de Heer, natuurgids en reisleider bij de christelijke natuurbeschermingsorganisatie ARocha (zie www.arocha.nl).

Vier toppen in een laag land – Lentewandeling

Nederland / Activiteit / Natuur & Actief /
De lentewandeling voert naar het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug: de Amerongse berg is maar liefst 69 meter hoog. Tussen Veenendaal en Amerongen doorkruisen we eerst heiderestanten en uitgestrekte bossen, daarna belanden we in de oude jachtbossen van kasteel Amerongen. Als we genoeg energie over hebben, maken we een rondje over landgoed Zuylestein.  
18 maart - 18 maart 2023
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Vier toppen in een laag land – Zomerwandeling

Nederland / Activiteit / Natuur & Actief /
De hoogste top van Overijssel ligt vlakbij Oldenzaal: de Tankenberg is 85,1 meter hoog. Op de top staat een bijzondere theekoepel, die hoort bij het landgoed Egheria van de textielfabrikant Ten Cate. Via het Twentepad, Noaberpad en Fabriceurspad maken we een flinke rondwandeling, waarbij we meteen de Paaschberg beklimmen.
10 juni - 10 juni 2023
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Dit jaar is er een extra wandeling in het zuiden van het land. Brabant is een provincie waar we met onze seizoenswandelingen nog niet vaak zijn geweest. Terwijl het een provincie is met volop natuurschoon en een interessante geschiedenis. Deze wandeling is in de buurt van Den Bosch. Meer informatie over de wandeling 'Struinen in De Moerputten' volgt binnenkort.
1 juli - 1 juli 2023
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Vier toppen in een laag land – Herfstwandeling

Nederland / Activiteit / Natuur & Actief /
De hoogste top van Gelderland ligt in Nationaal Park Veluwezoom: Signaal Imbosch ligt op een hoogte van 111 meter. Via het landgoed Heuven en het Herikhuizerveld belanden we op de Posbank. Vervolgens klimmen we naar de Tafelberg en daar wacht een hoge brandtoren. Via het Veluwe Zwerfpad dwalen we dan over de heidevelden richting kasteel Rozendaal.
9 september - 9 september 2023
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Vier toppen in een laag land – Winterwandeling

Nederland / Activiteit / Natuur & Actief /
Het hoogste punt van Drenthe ligt in het stuifzandgebied van de Emmerdennen: het Haantjeduin is 31,3 meter hoog. We passeren maar liefst zeven hunebedden, waaronder de op een na grootste van Nederland. Via het Drenthepad sjouwen we door de oudste bossen van Drenthe en we nemen een kijkje bij het Drents kanaal, de erfenis van de grootschalige turfwinning in deze regio.
18 november - 18 november 2023
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Filters

Ik zoek een reis in de volgende maanden

Status

Bekijk 0 resultaten