Neem direct contact op

Seizoenswandelingen

Vier keer per jaar organiseren wij naast ons vakantieaanbod ook de populaire Amarant seizoenswandelingen. Voor als je niet eerder met Amarant Reizen op vakantie bent geweest en graag de sfeer wilt proeven. Of juist als je niet genoeg kan krijgen van het vakantiegevoel en nog meer nieuwe mensen wilt ontmoeten. Een natuurgids neemt je mee op pad. Trek er samen op uit, ontmoet en geniet!

Vier toppen in een laag land

Voor de vier seizoenswandelingen van 2023 hebben we vier toppen uitgekozen. Ruud Baarda en Karina Verbaan gaan in hun boekje ‘Twaalf toppen in een laag land’ op zoek naar de hoogste toppen van alle Nederlandse provincies. In hun voetsporen beklimmen wij de hoogste toppen van Utrecht, Gelderland, Overijssel en Drenthe. Het boekje van Baarda en Verbaan biedt geen uitgestippelde rondwandelingen, maar via de lange-afstand-wandelroutes van www.wandelnet.nl maken we zelf gevarieerde routes.

De data van de 4 seizoenswandelingen in 2023 staan vast en kan je alvast in je agenda zetten:

  • zaterdag 18 maart
  • zaterdag 10 juni
  • zaterdag 9 september
  • zaterdag 18 november

De vier seizoenswandelingen worden begeleid door Kees de Heer, natuurgids en reisleider bij de christelijke natuurbeschermingsorganisatie ARocha (zie www.arocha.nl).

Vier toppen in een laag land – Winterwandeling

Nederland / Activiteit / Natuur & Actief /
Het hoogste punt van Drenthe ligt in het stuifzandgebied van de Emmerdennen: het Haantjeduin is 31,3 meter hoog. We passeren maar liefst zeven hunebedden, waaronder de op een na grootste van Nederland. Via het Drenthepad sjouwen we door de oudste bossen van Drenthe en we nemen een kijkje bij het Drents kanaal, de erfenis van de grootschalige turfwinning in deze regio.
18 november - 18 november 2023
Duur: 1 dagen

Filters

Ik zoek een reis in de volgende maanden

Status

Bekijk 0 resultaten