Neem direct contact op

Een dagje uit?

Een dag het water op, een heerlijk lange fietstocht of een middag creatief bezig zijn: het kan allemaal.  Het hele jaar door organiseren we twee keer per maand toffe activiteiten. Voor als je een vakantiereis nog niet ziet zitten, maar er wel even tussenuit wilt. Of juist voor als je niet genoeg kan krijgen van het vakantiegevoel en nieuwe mensen wilt ontmoeten. Trek er samen op uit, ontmoet, geniet en verleg je grenzen! Welke weekenden blokkeer jij hiervoor in je agenda??

Buitenbioscoop

Nederland / Activiteit /
Om alvast een beetje in de Valentijnsferen te komen, organiseren wij in het meest romantische weekend van het jaar een bioscoopavond.. in de buitenlucht! Gezellig met een fleecedekentje op je schoot en een schaal popcorn binnen handbereik, kijken we onder het licht van de maan naar de sterren op het doek. Wil jij weten welke film wij draaien? Boek dan deze activiteit!
13 februari - 13 februari 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Workshop Coiling

Nederland / Activiteit /
Het maken van manden is misschien wel één van de oudste en meest wijd verspreidde craft in de geschiedenis van de mens. Van een grote verscheidenheid aan natuurlijke materialen zoals gras, binnenbast, bladeren, schors en dennennaalden, werden en worden nog steeds manden of andere voorwerpen met de hand gemaakt door middel van vlechten, matten, twijnen of coilen. In deze workshop zullen we door middel van de coiltechniek een mandje maken van dennennaalden.
26 februari - 26 februari 2021
Duur: dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Reisintensiteit (1/5)

Workshop Spoon carving

Nederland / Activiteit /
Niets geeft meer tevredenheid dan zelf iets creeren met materiaal uit de natuur. Zeker als dat een bruikbaar voorwerp is, dat je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken. Ook dit jaar trouw is de spoon carving workshop weer terug. Deze workshop is vooral bedoeld om veilig te leren omgaan met een mes en zaag.
4 maart - 4 maart 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Reisintensiteit (1/5)
Houd je van fietsen en ben je op zoek naar een actieve invulling van je zaterdag? Ga met ons mee fietsen door het heuvelachtige rijk van Nijmegen. Onderweg passeren we heidevelden, uiterwaarden en zelfs wijngaarden. Ook zullen we op ons stalen ros heel wat hoogtemeters maken vandaag. Ga je met ons mee fietsen door deze afwisselende omgeving met regelmatig een pittige klim?
20 maart - 20 maart 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Reisintensiteit (2/5)

Fotografie Natuur – Betuwe

Nederland / Activiteit /
“Heb jij die gemaakt?”. Hoe leuk zou het zijn als dat gevraagd wordt bij een foto die je inderdaad zelf gemaakt hebt! Fotograferen doen we allemaal. Of het nou is met onze smartphone of een spiegelreflexcamera met alles-erop-en-eraan, we leggen vast wat ons raakt. En zeker op reis liggen de mooiste foto's vaak zo voor het oprapen. Maar dan moet je ze wel herkennen en weten hoe ze het beste en mooiste vastgelegd kunnen worden. Ga je mee op ontdekkingstocht?
17 april - 17 april 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Koningsspelen

Nederland / Activiteit /
Voor het achtste jaar op rij worden de koningsspelen weer gehouden met als motto gezond eten en actief bewegen. Actief bezig zijn daar weten wij alles van bij Amarant! Houd je van competitie en uitdagende spellen? Welkom bij de koningsspelen à la Amarant. Ga jij de strijd aan en word jij gekroond tot koning of koningin?
24 april - 24 april 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: 20-35 jaar

Bushcraft High Tea

Nederland / Activiteit /
Ja je ziet het goed… een high tea bushcraft style! Onwijs gezellig en leerzaam. Met een groep enthousiaste dames in de buitenlucht allerlei heerlijke recepten bereiden op een kampvuur. En natuurlijk mag het kitscherige niet ontbreken in de vorm van gebloemde theepotten en kopjes met schoteltjes. De high tea is ONLY FOR LADIES!
27 april - 27 april 2021
Duur: dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Wandelen door de Bollenstreek

Nederland / Activiteit /
Ga mee en geniet van het voorjaar! Tijdens deze wandeling worden we getrakteerd op bloeiende akkers, bezaaid met de kleuren van de regenboog. Kijk je ogen uit! Lopend van Hillegom in de richting van Voorhout genieten we volop van de voorjaarsbloeiers. We komen langs de welbekende Keukenhof, maar wist je dat er naast het bloemenpark een prachtig kasteel staat met een landgoed dat het bezoeken waard is?
1 mei - 1 mei 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Wadlopen

Nederland / Activiteit /
De wind waait door je haren en je voelt het natte zand aan je schoenzolen zuigen. Soms staat het water tot aan je knieën en probeer je je voeten uit het slik te trekken. Het uitzicht is niet meer dan de zee en wat zandplaten. Op het perfecte moment dat alle natuurelementen het toelaten om een gaan wij een paar uur wadlopen. Intens genieten van ons eigen werelderfgoed, de Waddenzee! Echt een unieke en actieve ervaring die je eens moet meemaken!
15 mei - 15 mei 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Reisintensiteit (2/5)

Buiten koken

Nederland / Activiteit /
Deze workshop richt zich volledig op het koken op een kampvuur met of zonder de Dutch Oven (gietijzeren pan). We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de Dutch Oven, op de camping of in het wild. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag in kleine groepjes aan de hand van een receptuur.
8 juli - 8 juli 2021
Duur: dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Workshop eetbare en medicinale planten

Nederland / Activiteit / Bushcraft /
Er groeit zoveel eetbaars en geneeskrachtig in de natuur waar wij eigenlijk de kennis over verloren zijn. In deze workshop leren we op een laagdrempelige manier een aantal veelvoorkomende eetbare planten te determineren en bereiden. Ook bespreken wij kort wat de medicinale werking is van vele planten en hoe je die kunt toepassen. Dit alles onder de leiding van bushcraftinstructeur Siegurd.
12 augustus - 12 augustus 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Paddenstoelenwandeling

Nederland / Activiteit /
Ontdek de wondere wereld van bos en bodem tijdens deze bijzondere paddenstoelenwandeling onder leiding van bushcraftinstructeur Siegurd! Van explosieve stuifzwam tot onverwoestbaar elfenbankje: vooral halverwege de zomer en in het najaar komt de verborgen, ondergrondse schoonheid van zwamvlokken en schimmeldraden aan het licht.
28 oktober - 28 oktober 2021
Duur: 1 dagen

Leeftijd: Alle leeftijden

Filters

Ik zoek een reis in de volgende maanden

Status

Bekijk 0 resultaten