Frisse berglucht en onbetaalbare panorama’s
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant

Waarom je nodig weer naar de bergen moet..

 

Fysieke inspanning. Berglucht. Uitzicht.
Doorzettingsvermogen en saamhorigheid.
Het zijn elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met een huttentocht in de bergen. Het vaste ritme van lopen, eten en slapen is verslavend. Alles wat je nodig hebt, draag je bij je. Terwijl je de onbetaalbare panorama’s in je opneemt, heb je niets anders aan je hoofd dan: waar zet ik mijn volgende stap? 

 

Berglucht in blik

Wist je dat dat frisse tintelende gevoel in je longen niet alleen gezond voélt, maar het ook echt is? Zo gezond zelfs, dat er bedrijven zijn geweest die berglucht ‘verpakken’ in blik.  Vraag ons niet hoe ze dat deden, maar het verhaal gaat dat Canadese berglucht gretig aftrek vond in China.

Hoe zit het precies? Hoog in de bergen is de lucht ijler. Dat zorgt ervoor dat je sneller buiten adem bent. Om het zuurstoftekort te compenseren gaat je lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken. Die vervoeren zuurstof van je longen naar je spieren. Hoe meer rode bloedlichaampjes, hoe meer je lichaam aankan. Wielrenners maken hier handig gebruik van door hoog in de bergen te trainen.

Daarnaast is berglucht schoner dan de lucht in Nederland. Longpatiënten gaan nog steeds naar kuuroorden hoog in de bergen. Het is er minder dichtbevolkt en dat betekent minder uitlaatgassen. Ook zitten er hoog in de bergen minder vocht, stof en pollen in de lucht. Dat zorgt ervoor dat je vrijer kan ademen.

 

Volle focus

Dat je in de bergen niet alleen opgelucht ademhaalt, maar ook helemaal tot rust komt, daar zijn bergliefhebbers het wereldwijd over eens. De stilte doet wat met je. Tussen de imposante bergreuzen voel je je nietig en ervaar je Gods grootheid. De handen die deze bergwereld maakten, houden ook jouw leven omsloten. Het sterkt je vertrouwen.

Met de blik strak op het smalle paadje voor je, balancerend op de rotsige ondergrond, losse stenen ontwijkend, heb je volle focus nodig. Voor een moment zit je even helemaal in je eigen cocon. Maar dan: een weids uitzicht vol besneeuwde bergtoppen. Wauw. De wereld opent zich voor je. Met bonzend hart en nog nahijgend van de klim, sta je stil. Je weet weer precies waarom je dit doet.

 

Wordt het niet eens tijd?

Wordt het niet eens tijd voor een echt avontuur? Het gewone leven achter je te laten? Zonder stress te genieten van een heel nieuwe wereld van bergschoenen en backpacks? En te genieten… Bovenal te genieten van spectaculaire uitzichten: de ultieme beloning van wandelen in de bergen. Bij Amarant Reizen zijn wandelvakanties niet weg te denken uit het aanbod. Dit jaar hebben we drie huttentochten van verschillend niveau en lengte. Ook voor de minder fanatieke berggeiten hebben we heerlijke wandelbestemmingen uitgekozen.

Huttentrektocht Tannheimer Runde
Een korte huttentrektocht voor mensen die kennis willen  maken met het fenomeen huttentrektocht, is de Tannheimer Runde. Typerend aan het landschap zijn de grillige bergtoppen en lieflijke alpenweides. De meer ervaren bergwandelaar pakt in de omgeving van de hut een extra top mee.

Huttentrektocht Drei Zinnen
De scherpe, karakteristieke pieken van de Drei Zinnen torenen hoog uit boven het berggebied van de Dolomieten. Elf dagen lang trekken we door dit berggebied in Italië. De ruige natuurpracht maakt dat je voelt hoe nietig en klein je bent. Een technisch uitdagende en adembenemend mooie tocht!

Huttentrektocht Schladminger Tauern
Een huttentrektocht met vooraf een aantal inloopdagen vanuit een vaste accommodatie; bij Amarant Reizen noemen we dat een ‘Halve Huttentocht’. Dit jaar bieden we dit concept aan voor ervaren hikers. Deze prachtige, waterrijke tocht in de Oostenrijkse bergen is korter dan een hele huttentocht, maar niet minder intensief.

Wandelreis Wallis
Vanuit een vakantiehuis in de omgeving van de Matterhorn verkennen we de Zwitserse bergen. We maken ook tijd voor culturele uitstapjes. Een actieve groep, verbindende gesprekken en het comfort van een vaste stek om naar terug te keren na een dag in de buitenlucht: jij kan er na deze reis weer tegenaan!

Wandeltrektocht Neckarsteig
Zoek je het liever iets minder hoog op? Denk dan eens aan de Neckarsteig, een meerdaagse tocht in het middelgebergte van Duitsland met overnachtingen in hotels en pensions. De route werd in 2018 uitgeroepen tot mooiste van Duitsland. In 9 dagetappes stap je langs de lieflijke rivier de Neckar van het historische Heidelberg naar kuuroord Bad Wimpfen.

 

Klaar voor een gezondheidsboost? We zien je graag op één van onze wandelreizen.