Afzien in Gods prachtige schepping…
Peter Jan en Aleida3

Peter Jan en Aleida leiden al jaren huttentrektochten voor Amarant. Tijd om eens kennis te maken met deze twee bergliefhebbers!

Aleida en Peter Jan, jullie zijn twee fervente ‘huttentrektochters’. Hoe is dit zo gekomen?

Aleida: “Voor mij begon het leiden van huttentochten járen geleden. Samen met een vriendin had ik verschillende huttentochten gemaakt en bergsportcursussen gedaan, toen we tegen een oproepje aanliepen om huttentochtleider te worden. We dachten direct: dat proberen we eens een keer. Het jaar erna wilden we eigenlijk een verre reis maken, maar dit beviel ons allebei zo goed dat we die volgende zomer weer een huttentocht leidden! En dat zijn we jaren blijven doen. Eerst deed ik dat bij een andere reisorganisatie, maar sinds tien jaar zet ik tochten uit voor Amarant.”

Peter Jan vult aan: “En dat is ook hoe we elkaar leerden kennen. Ik was deelnemer bij een huttentrektocht door Gran Paradiso in Italië. Aleida was reisleider bij die tocht. We kregen een relatie, trouwden, en begonnen samen huttentrektochten te leiden. Dat doen we nu sinds 2010.”

Aleida: “Overigens zijn die verre tochten ook gemaakt hoor, naast de huttentrektochten die we leiden.”

Hoeveel huttentrektochten hebben jullie inmiddels achter de rug?

Peter Jan: “Veel! Aleida heeft er meer dan twintig gemaakt…”

Aleida: “… en Peter Jan zeven. Samen hebben we er vijf geleid. Daarnaast hebben we een aantal tententrekkings gedaan door de bergen, binnen en buiten Europa.”

Peter Jan: “Er staat ook nog aardig wat op onze ‘wishlist’. Mooie verre bestemmingen met bergen: Mongolië, Patagonië, Nieuw Zeeland, Azië… Maar ook huttentochten in de Alpen blijven trekken!”

Wat trekt jullie zo aan in huttentrektochten?

Aleida: “Het is voor ons de ideale vakantie. Heerlijk wandelen, klauteren, klimmen en afzien in Gods prachtige schepping. De hoge bergen die het ene moment schijnbaar onbedwingbaar boven je uit torenen… En waar je een ander moment bovenop staat te genieten van het schitterende uitzicht en de prestatie die je geleverd hebt.”

Peter Jan: “Toen we voor het eerst samen op een vierduizender stonden… Dat moment vergeten we nooit meer!”

Jullie leiden al een aantal jaar huttentrektochten voor Amarant Reizen. Waarom houden jullie ervan om met een groep Amaranters op stap te gaan?

Peter Jan en Aleida: “De gezelligheid van een groep, goede gesprekken en het delen van het geloof. Dat maakt voor ons dat we ieder jaar weer enthousiast een nieuwe huttentocht uitzetten en leiden.”