Help, ik heb inpakstress! Tips om je koffer te pakken
onze nieuwsbrief

Help, ik heb inpakstress! Tips om je koffer te pakken

backpack inpakken

Als je op reis gaat ontkom je er niet in aan: je tas, koffer of backpack inpakken… Of je nu een weekendje weggaat of op wereldreis gaat. Iedereen heeft hier zijn eigen ‘maniertje’ voor. De een begint al ruim een week van te voren met spullen verzamelen, klaarleggen en kopen. De ander denkt de avond van te voren: “Oh ja, wat zal ik eens meenemen?” De een maakt een lijstje en gaat heel gestructureerd te werk, de ander trekt links en rechts wat uit een la of kast en stopt het in een tas.

Ik probeer het zelf altijd zo simpel mogelijk te houden en vooral niet te stressen bij het inpakken. Dit is niet altijd zo geweest. ‘Vroeger’ nam ik standaard te veel mee, zeker toen ik nog met paps en mams mee ging met de caravan. Die had namelijk zoveel bergruimte dat vijf paar schoenen en mijn halve kledingkast prima mee kon. Dus waarom niet? Uiteindelijk liep ik iedere dag op slippers en had ik twee verschillende kledingcombi’s aan. Ook qua douchespullen dacht ik: iedere dag dezelfde geur douchegel is zo saai, dus hup, twee geuren mee, shampoo en conditioner, bodylotion en aftersun… Om vervolgens op de camping de helft niet aan te raken. Daarna ging ik zelfstandig op reis onder het motto: hoe meer hoe beter. Maar een backpack werkt toch niet hetzelfde als een caravan, en bij vliegreizen zit er toch echt een limiet aan de kilo’s die je mee mag slepen. Dus begon ik met lijstjes maken: wat is echt nodig? Van te voren inkopen, afstrepen, klaarleggen, toch weer wegleggen en omruilen voor iets anders… Dit gaf mij behoorlijk wat stress! Wat als ik iets vergeet? Ondertussen heb ik zo vaak gereisd en op zo veel verschillende manieren dat ik een voor mij werkende tactiek heb bedacht. Hier volgen vier tips:
backpakken

  1. Het enige wat je echt echt echt NODIG hebt is je paspoort (en je ticket bij vliegreizen) en de rest kun je in de meeste landen wel kopen. Die basis geeft mij rust.
  2. Ik bedenk: wat gebruik ik iedere dag? En dat leg ik klaar, of stop ik de avond van te voren in mijn tas.
  3. Doucheproducten giet ik van te voren in kleine reisflesjes; dit scheelt ruimte en als er iets gaat lekken is de rommel beperkt.
  4. Qua kleding denk ik in complete setjes, en laagjes is de tip: een hemdje waar je een t-shirtje over kan doen en daarover een vest en jas (die bij elkaar passen natuurlijk). Dat scheelt ook weer ruimte en je bent op meerdere temperaturen voorbereid. Less is more… Niet te moeilijk denken en doen.

Mijn tip aan iedereen: bedenk en ontdek een manier die bij jou past. Hou je van structuur en wil je je tas een week van te voren al klaar hebben staan? Doe dat dan vooral! Vakantie is bedoeld om te genieten en te ontspannen, laat dat niet ‘verpesten’ door inpakstress.

Comments

Geef een reactie