Het langgerekte Noorwegen spreekt tot de verbeelding van de reiziger.
Amarant Reizen Header Noorwegen 1 1

Het langgerekte Noorwegen spreekt tot de verbeelding van de reiziger.

Rotswanden die honderden meters loodrecht uit de zee oprijzen, imposante bergtoppen, het noorderlicht en de middernachtszon. De Noorse natuur is overweldigend. Niet voor niets bestempelde National Geographic de Noorse fjorden tot ‘de mooiste ongerepte reisbestemming ter wereld’.

Wildkamperen is (bijna) overal toegestaan…

Fjorden zijn natuurlijke kunstwerken, uitgeslepen door gletsjers die zich terugtrokken tijdens opeenvolgende ijstijden. Bijzonder mooi is de Geirangerfjord, vanwege zijn prachtige watervallen. Ook de moeite waard zijn de Folgefonnagletsjer, het hooggebergte van Jotunheimen en Nationaal Park Hardangervidda. De Noorse regelgeving maakt het mogelijk om van dit alles optimaal te genieten: wildkamperen is (bijna) overal toegestaan!

Wie Midden-Noorwegen nog niet koud genoeg vindt, brengt een bezoek aan de Finnmarksvidda. Hier leven de oorspronkelijke bewoners van Noorwegen: de Sámi, ook wel Lappen genoemd. Zij vestigden zich meer dan tienduizend jaar geleden in Scandinavië.

Ook bijzonder is het Iglo Hotel in Alta

De Finnmarksvidda is een uitgestrekte, onherbergzame hoogvlakte waar ontelbare kuddes rendieren rondtrekken. In de herfst- en wintermaanden kun je een spectaculair natuurfenomeen waarnemen: het noorderlicht. Ook bijzonder is het Iglo Hotel in Alta: een toeristisch onderkomen opgetrokken uit sneeuw en ijs. Het hotel opent elk jaar zijn deuren in januari en smelt tijdens het voorjaar weer weg.