Maak van je weekend een mini-vakantie!
mok scaled

De dagen worden korter. Het is wat aan de vroege kant voor een kerstgevoel, maar de herinneringen aan de zomer zijn wel wat het vervagen. Maar geen reden om in een sleur terecht te raken! Maak met deze ideeën van je eerst komende vrije dag een mini-vakantie!

  1. Maak van elke maaltijd een feestje!

Begin de dag met lekkere afbakbroodjes en een glas versgeperste sinaasappelsap. Het is geen gek idee om in de ochtend vast het schort tevoorschijn te toveren en bananenbrood te bakken. Je huis ruikt de rest van de dag heerlijk, dus zit jij gebakken!
Maak je middagboterham net een beetje extra speciaal door een ‘sandwich gezond’ te maken met kaas, tomaat, komkommer, sla en hummus.

  1. Een heerlijk ontspannen ochtendje

Maar bij de lunch zijn we nog helemaal niet! Na het ontbijt zet je een lekker bakje koffie of thee en nestel je je bij het raam met een weekendeditie van de krant, een spannende detective of dat ene boek dat je afgelopen zomer nét niet uitgekregen hebt.
O ja, die telefoon, laptop en tablet liggen opgeborgen, want daar heb je tijdens je ontspannen mini-vakantie natuurlijk geen tijd voor.

  1. Op stap!

Na een lekkere lunch is het tijd om op stap te gaan. Ben je een cultuurmens of is het slecht weer? Ga dan eens op zoek naar een museum bij jou in de buurt. Meer een buitenmens? Waar je ook woont in Nederland, er is altijd wel een leuke wandeling in de buurt. Probeer er bijvoorbeeld via wandelnet.nl één te vinden.

  1. Een heerlijk diner met je beste vrienden

 Tijd om je vakantie af te sluiten. Nodig je twee beste vrienden uit voor een dinertje. Kook samen de sterren van de hemel of kies voor een simpel, maar lekker gerecht (sommige mensen schijnen niet te houden van koken op vakantie immers!). Je hebt de hele avond om na te tafelen, dus eet op je gemak, steek een paar kaarsjes aan en laat de goede gesprekken maar komen.