Een avontuurlijke reis naar Kaapverdië
Kaapverdie 1

Een relaxte en avontuurlijke reis, ga mee eilandhoppen in Kaapverdie

Kom tot rust op de wondermooie eilanden van Kaapverdië in de Atlantische Oceaan. Elk eiland heeft hier zijn eigen karakter, landschap en cultuur. Tijdens deze avontuurlijke vakantie doen we verschillende Kaapverdische eilanden aan die we elk op een unieke manier zullen leren kennen. We maken stevige wandelingen door de ruige bergen en slenteren door dromerige dorpjes. Daarnaast maken we onderweg tijdens deze avontuurlijke reis kennis met de gastvrije bevolking en verdiepen we ons in de boeiende geschiedenis van het slavernijverleden. De relaxte instelling van de eilandbewoners is aanstekelijk. En voor je het weet vergeet je alle gevoel van tijd. Een heerlijk klimaat, uitgestrekte witte stranden, palmbomen en lokale lekkernijen maken de vakantiebeleving compleet. Kaapverdië is dé perfecte bestemming voor relaxte en avontuurlijke reis!

Afrikaans relaxen
“No stress” is de lijfspreuk van de inwoners van de Kaapverdische eilanden. En die ontspannenheid voel je meteen zodra je geland bent. Het eerste eiland Santiago doet Afrikaans aan met haar bananenplantages en eenvoudige dorpjes. De hoofdstad Praia is een gezellige stad vol vriendelijke mensen in kleurrijke kleding. Op de lokale markt zal men je graag van de lokale gerechten laten proeven. Zo kleurrijk en gezellig is het niet altijd geweest. Bijvoorbeeld, de nederzetting Cidade Velha getuigt van een beladen verleden. In de 15e eeuw werd dit stadje door de zeevaarders gebouwd om slaven te verhandelen. Tussen de oude stenen huisjes gaat deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis voor je leven.

Azuurblauwe oceaan
Hierna vliegen we voor de mooiste wandelingen naar het tweede eiland, Santo Antão. Dit is één van de grootste Kaapverdische eilanden, vol met puntige bergen, duizelingwekkende ravijnen en schilderachtige valleien. We gaan op avontuur! In de traditionele dorpjes lijkt te tijd te hebben stilgestaan. Heel anders is het derde eiland São Vicente, dat eruit ziet als een bijzonder maanlandschap in de azuurblauwe oceaan. Hier in de gezellige havenstad Mindelo klinkt altijd muziek. Is het niet uit één van de vele kroegen, dan is er wel ergens een straatmuzikant die Afrikaanse en Portugese klanken ten gehore brengt. Het wordt een gevarieerde reis waarbij we in alle ontspannenheid de vele facetten van het prachtige Kaapverdië zullen ontdekken. Wacht niet te lang met het boeken voor deze avontuurlijke bestemming! Check hier al onze reizen!