Maak kennis met de reisleider naar Zuid-Afrika
marijke

Ze heeft een prachtige reis in het verschiet! Met wilde dieren, projectbezoeken en overnachtingen op bijzondere plekken. Marijke Versteeg leidt dit jaar de reis naar Zuid-Afrika.

Als reislustige is Marijke al in veel landen op verschillende continenten geweest en het liefst verkent ze een land al trekkend van hot naar her. Ze vindt het een fijne manier om een land echt te ontdekken. ‘Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt; de kaart op tafel en beslissen waar je de volgende dag heen wilt’, motiveert Marijke. Tijdens de reis naar Zuid-Afrika zal de groep de Gardenroute gaan volgen en samen met Marijke beslissen hoe ze hun dag gaan invullen. De mogelijkheden zijn te over: walvis spotten, bungeejumping en natuurlijk gewoon prachtige wandelingen maken.

Als ze niet op reis is werkt Marijke in de hulpverlening en gaat ze regelmatig hardlopen en koffiedrinken met haar buurvrouw. Het ‘zorgen voor’, actief bezig zijn en relaxed slurpen aan een cappuccino ziet Marijke zichzelf ook wel doen tijdens haar reis naar Zuid-Afrika. Ze houdt van mensen ontmoeten en actief bezig zijn en past daarom heel goed binnen Amarant Reizen.

Marijke vindt het een meerwaarde om met een groep een land te doorkruisen. ‘Wat een groepsreis voor mij bijzonder maakt is het ‘samen op reis zijn’. Iedereen is even los van zijn normale dagelijkse leven, iedereen hoort erbij en iedereen wil een mooie tijd beleven; dat leidt tot een ontspannen sfeer en tot ‘het samen goed hebben’.’

Door met een groepsreis mee te gaan ontdek je niet alleen samen een land, maar ontdek je vaak ook veel van jezelf of anderen. Met name tijdens momenten waarbij de Bijbel open gaat, zijn gesprekken met groepsgenoten verrijkend. Een vakantie biedt hiervoor een ongedwongen sfeer. Bij een vakantie met Amarant horen volgens Marijke: ‘spelletjes doen en ruimte om eens van gedachten te wisselen over ons geloof en de (andere) dingen die je bezig houden’.