Seizoenswandelingen Werelderfgoed
blog kees de heer

Vier keer per jaar een seizoenswandeling

Kees de Heer leidt al jaren bij Amarant Reizen vier keer per jaar een wandeling in de vier verschillende seizoenen. Hij vertelt je graag over het thema van de seizoenswandelingen in 2020!

Tijdens mijn seizoenswandelingen doorkruisen we een eeuwenlange geschiedenis en dat levert eigenlijk altijd en overal leuke verrassingen op.

Ik ben bioloog en natuurgids bij A Rocha, een christelijke natuurbeschermingsorganisatie. Ik verzorg voor Amarant reizen elk jaar een serie van vier seizoenswandelingen, in de vier seizoenen en door vier verschillende landschappen, zodat we vier totaal verschillende wandelroutes krijgen.

In het jaar 2018 liepen we tijdens de wandelingen viermaal in het voetspoor van de Romeinen dwars door ons kikkerlandje, langs een aquaduct, via forten en kampementen. Nabij het Romeinse kamp bij Ermelo kwam een passant met een leuke verrassing op de proppen. Hij had zojuist op de hei een pijlpunt gevonden, die misschien wel drie- of vierduizend jaar oud was. Apetrots liet hij de driehoekige steen aan iedereen zien…

Ik vertelde tijdens onze seizoenswandeling tussen twee Romeinse forten over de prijsvraag waarmee de provincie Utrecht nieuwe toeristische trekpleisters probeert te krijgen, onder het motto ‘Zet Utrecht op de werelderfgoedlijst’ (zie www.utrechtwereldberoemd.nl). Een van de deelneemsters kwam ter plekke op het idee om een Romeins badhuis te herbouwen en die als sauna in gebruik te nemen. Haar inzending bleek een schot in de roos. De jury koos haar idee uit als een van de tien prijswinnaars. Helaas won ze op 5 oktober jongstleden tijdens de finale niet de hoofdprijs, maar ze mag wel met de tien andere finalisten een ballonvaart maken.

Zo zie je maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit… Wandel mee met één van de seizoenswandelingen, het geluk zit in een klein hoekje.

Kees de Heer

 

Wil je ook mee met een seizoenswandeling? Check ze hier