Amarant stelletje
Moskou 1

Ze leerden elkaar kennen tijdens de Amarant reis naar Rusland in 2008. Jan en Judith. De reis voerde hen naar Moskou en Sint Petersburg en naar elkaar. Jan -toen net 50 geworden- , en Judith – toen 45- vertellen hoe de vonk oversloeg.

Voorafgaand aan de reis was een meeting gepland met de groep. Jan was daar niet bij. Tijdens het inchecken voor de vlucht zag Judith hem in de rij staan en dacht: ‘hé, die man heeft iets… maar hij hoort vast niet bij deze Amarantreis’. Maar dat bleek wel degelijk zo te zijn. Op een dag in Moskou wandelde Jan naast haar. Ze keek naar zijn schoenen: ‘Omdat z’n zool er bijna af viel, had hij een veter om de schoen heen gebonden. Ik vond het maar apart. En hij had niet eens andere schoenen bij zich!’ ‘In Moskou schoenen kopen dat wordt niks, dat is hier allemaal peperduur’ motiveerde Jan. Judith vond het wel grappig. Pas na de vakantie dacht Jan: Ik neem toch maar eens contact op met die kleurrijke Judith.’ Het heeft daarna nog even geduurd, maar de vonk sloeg over. Ze zijn God dankbaar dat Hij hun wegen naar elkaar toe heeft geleid. Inmiddels zijn Jan en Judith bijna zeven jaar getrouwd en reizen ze nog steeds graag!

Deze Ruslandreis was niet hun eerste Amarant-ervaring. Jan ging voor het eerst op pad met Amarant naar Marokko in 1997 en zijn Amarantavonturen gingen verder nog langs de Himalaya en Ecuador, Nieuw Zeeland, Corsica en Madrid! Judith heeft ook heel wat Amarant-reizen meegemaakt, zoals naar Frankrijk en Noorwegen en naar Salzburg en Spa. Deze reizen hebben haar vriend(inn)en opgeleverd die ze nog steeds ziet!

Jan: ‘De combinatie van flexibiliteit, avontuur en het christelijke karakter zijn datgene wat me aantrok in het reizen met Amarant’. Judith vult aan: ‘Tijdens de reis werden altijd wel korte Bijbelstudies gehouden, soms in groepjes maar ook met tijd om stil te zijn’. De avondsluiting heeft ze ook als heel fijn ervaren, ‘het bracht je terug bij de basis dichtbij de Schepper en de Schepping en daardoor in verbinding met elkaar’. Beiden ervaarden het als positief om met andere christenen op vakantie te gaan.