Een roadtrip door de USA is onvergetelijk!
One,Of,The,Most,Known,And,Beautiful,Curves,Of,Colorado

Verre reis naar West-Amerika

Het westen van Amerika biedt een prachtige combinatie van ongekend mooie natuur en grote steden. Van de besneeuwde toppen van de bergen in Colorado tot de rode rotswoestijnen van Utah, en van de indrukwekkende canyons in Arizona tot de betoverende stranden van Californië – elke dag brengt nieuwe wonderen en avonturen. Je waant je in een film, want je bent dan ook in het land waar vele films gemaakt worden. De Verenigde Staten heeft vele gezichten, van natuur tot fastfood ketens en van Trump vs. Biden tot wereldsteden. Een trip naar de USA zal je onmogelijk vervelen! 

Grand Canyon

Een roadtrip door West-Amerika kent uiteraard een stop bij de Grand Canyon in Arizona, en dat is groter dan groots. Hier valt niks mee te vergelijken! Deze kilometers lange kloof met rode rotsen laat zien wat de kracht van de natuur is. Dit is zo indrukwekkend, deze ervaring vergeet je nooit. Ook zonder een afdaling te maken is het hier spectaculair! 

Nationale parken in de VS

In de Verenigde Staten kennen ze wel 63 nationale parken! Die bezoek je niet even tijdens één vakantie, maar de mooiste parken vind je in West-Amerika. Denk aan Arches National Park met natuurlijke rotsbruggen in verschillende kleuren. Ook bijzonder is Zion National Park, hier kan je wandelen door de uitgesleten kloof en je verbazen over hoe dit ontstaan is. Heb je meer tijd dan is Joshua Tree park meer richting het zuiden of juist Yellowstone ver richting het noorden ook een aanrader… eigenlijk alle parken. Van mega bomen tot de meest bijzondere wildlife, elk park is bijzonder!

Las Vegas, Los Angeles

Een bezoek naar het westen van Amerika is niet compleet zonder de drie grootste steden te hebben gezien! Las Vegas is uiteraard bekend van zijn Casino’s en een plek waar men vooral ’s avonds tot leven komt. Als je toch in de buurt bent is een bezoek aan de Hoover Dam ook indrukwekkend. Op zo’n vier uur rijden van woestijnplaats Las Vegas vind je Los Angeles met zijn palmbomen, stranden en celebrities! Stap in een Hop-on-Hop-off bus en ontdek de stad op je gemak, een foto bij de Walk of Fame en de Hollywood Sign mag natuurlijk niet ontbreken! 

San Francisco

Hier in de staat Californië wachten ze op ’the big one’, want dit gebied is gevoelig voor aardbevingen. De laatste grote beving is lang geleden gelukkig, maar je zit de impact ervan vooral goed in San Francisco. En nog iets wat opvalt: wat is het hier ontzettend zwaar om een stadswandeling te maken! De heuvels kennen een stijgingspercentage van wel 30%, niet voor niks hebben ze cable cars uitgevonden om mensen de berg op te vervoeren. Na een ritje vanuit downtown komen we de ‘bergen’ over richting Fisherman’s Wharf, deze toeristische trekpleister langs de kust trekt vele zeeleeuwen en dus toeristen. Het heeft dan ook een prachtig zicht op de stad en Golden Gate Bridge. 

Typisch Amerikaans

Wanneer je in Amerika bent kan je natuurlijk niet het land uit zonder friet en burgers te eten, wil je er nog een milkshake bij? Tijd voor een sportwedstrijd, nog iets waar Amerikanen enorm van houden, of het nou honkbal, American football of ijshockey is… er is altijd wel iets te bezoeken. Een bezoek aan een mega shopping mall mag eigenlijk ook niet ontbreken, tijd te kort!

Wil jij een reis maken waar je deze highlights in Amerika gaat bezoeken? Deze droom kan in augustus 2024 werkelijkheid worden! Reserveer jouw plekje voor de Roadtrip USA hier.