Zorg voor jezelf én de wereld!
zonnebrand

Het zonnetje schijnt. Je smeert je huid in met heerlijk geurende zonnebrandcrème. Om lekker af te koelen neem je een verfrissende duik in het heldere zeewater. Niets mis mee. Tenzij in jouw zonnebrandcrème –zoals in de meeste crèmes- schadelijke stoffen voor het zeeleven zit.

Duurzaam op reis hoeft niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk kun je beter niet in het vliegtuig stappen, kun je zelfs beter de auto laten staan, maar genieten van de prachtige natuur die ons gegeven is willen we ook wel wat verder van huis. Wij Nederlanders zoeken in de zomer graag een zonnige bestemming op.
Het belang van je goed insmeren met zonnebrandcrème wordt je dan ook regelmatig om de oren geworpen. Dat de keuze voor de zonnebrand die je gebruikt bepalend kan zijn voor jouw ecologische voetafdruk, dát is een gegeven waarmee je minder vaak wordt geconfronteerd. Maar als jij in de zee duikt met een laagje bescherming op je huid, komen daarmee schadelijke stoffen als oxybenzon en zink oxide in het zeewater. Daar zijn de vissen en koralen wat minder blij mee.

Kies daarom voor een eco-vriendelijke zonnebrandcrème. Zo is onnodig leed gemakkelijk voorkomen. Ga eens langs bij de Tuinen, Ekoplaza en de Gezondheidswinkel. Je vindt hier merken als Lovea, Earth Line, etc. Ook kun je online het een en ander kopen. Kijk eens op de website www.biggreensmile.nl, keuze genoeg! Zo zorg je voor jezelf én voor de wereld om je heen.