5x tips om af te koelen bij warm weer
image 2018 06 29 2

Heel fijn die warme zomer, maar soms is een afkoelende tegenhanger ook wel welkom. Wij geven je graag 5 heerlijke afkoel-tips.

  1. Eerst water de rest komt later

Het gebruik van water is de beste remedie om af te koelen. Door het op te drinken, een frisse duik in het water te nemen of door jezelf in te sprayen met water. Dat laatste is misschien een beetje vreemd, maar wel effectief. Zet een plantenspuit in de koelkast en vul ‘m daarna met ijsblokjes. Heerlijk!

  1. Zorg voor een koele nacht

Hoe? Neem een hete douche en ga daarna met een warmwaterkruik naar bed. Deze vul je dan natuurlijk niet met warm water, maar je doet er koud water met ijsblokjes in. Als je vervolgens onder een katoenen dekbed kruipt die je net uit de vriezer hebt gehaald, heb jij een heerlijk koele nacht.

  1. Maak je niet druk

Sowieso iets dat je niet moet doen, maar op een echt warme dag is het helemaal aan te raden stress te ontwijken. Door je druk te maken over wat dan ook, gaat je hartslag omhoog. Het gevolg: je lichaam wordt nog harder aan het werk gezet en daar krijg je het warm van.

  1. Maak je eigen airconditioning

In warme landen zijn veel huishoudens standaard uitgerust met airconditioning. In Nederland is dit echter minder vanzelfsprekend. Nu weten wij een handige manier om een airco-systeem te maken. Haal een ventilator in huis en zet er een bakje water met ijsklontjes voor. De ventilator blaast tegen het bakje en brengt in korte tijd een koele bries door de woonkamer.

  1. Haal alle stekkers uit de apparaten

Hierbij maken we even een uitzondering op de ventilator van tip 4, maar de rest van de apparaten kunnen uit. Voel maar eens hoeveel warmte er van apparaten af kan komen, dat ben je nu liever kwijt dan rijk. Onder apparaten rekenen we nu ook even de oven en het gasfornuis, want ook daar komt een hoop warmte vanaf. Maak gewoon een lekkere zomerse  salade en eet die op met een mooi boek op je schoot. Daar heb jij geen apparaten voor nodig…