Portugal

Madeira

Natuur & Actief

Op het ‘bloemeneiland’ zie je ’s ochtends de zon boven de oceaan opkomen. Het is de start van een zonnige nieuwe dag! Een groot deel van dit Portugese eiland is beschermd natuurgebied, nog nauwelijks ontdekt door toeristen. We bezoeken dus niet alleen de authentieke dorpjes en steden, maar trekken ook de binnenlanden in. Al wandelend genieten we van talloze bloemen, kanaries, oerbossen en kliffen om ons heen. ’s Avonds neem je nog een duik in de golven en geniet je met je medereizigers van een glas lokale wijn. Een niet te versmaden afsluiter van een heerlijke dag!

Photos
Portugal madeira christelijke vakanties
Portugal madeira christelijke vakanties 28
Portugal madeira christelijke vakanties 27
Portugal madeira christelijke vakanties 26
Portugal madeira christelijke vakanties 24
Portugal madeira christelijke vakanties 18
Portugal madeira christelijke vakanties 20
Portugal madeira christelijke vakanties 22
Portugal madeira christelijke vakanties 16
Portugal madeira christelijke vakanties 15
Portugal madeira christelijke vakanties 14
Portugal madeira christelijke vakanties 13
Portugal madeira christelijke vakanties 6
Portugal madeira christelijke vakanties 7
Portugal madeira christelijke vakanties 8
Portugal madeira christelijke vakanties 3
Portugal madeira christelijke vakanties 4
Portugal madeira christelijke vakanties 5
Portugal madeira christelijke vakanties 11
BESCHRIJVING

Eiland van de eeuwige lente

Het zijn de dichte oerbossen die Madeira (Portugees voor ‘hout’) haar officiële naam hebben gegeven. Maar het eiland is méér dan dat. Daarvan getuigen de vele koosnamen die Madeira van haar fans heeft gekregen. ‘Eiland van de eeuwige lente’ bijvoorbeeld, vanwege het aangename klimaat en de temperatuur die vrijwel altijd tussen 16 en 26 graden ligt. Dankzij haar bossen en bergen is Madeira bovenal een echt wandeleiland en daarom zullen we er deze reis regelmatig te voet op uit trekken. Veel wandelpaden lopen langs de levada’s, smalle irrigatiekanalen die eeuwen geleden zijn aangelegd om het water van het vochtige noorden naar het droge zuiden te leiden. De paden voeren ons door bergen en laurierbossen, over smalle paadjes, langs kliffen en watervallen, door authentieke dorpjes en uitbundige natuur. Vanaf de Pico Ruivo, de hoogste berg van het eiland, heb je een schitterend uitzicht!

Espetada

We verblijven in het rustige dorp Prazeres in een groot huis dat onderverdeeld is in meerdere appartementen. Elk appartement heeft zijn eigen keuken, badkamer, airco en een terras met uitzicht op het gezamenlijke zwembad. Bij het zwembad staan heerlijke ligstoelen om even tot rust te komen en te genieten van de najaarszon. Vanuit het huis zijn er ook verschillende mooie wandelingen te maken. Naast de wandelingen bezoeken we de sfeervolle stadjes. Op één van de vele terrasjes proeven we de beroemde Espetada, een heerlijk gekruide vleesspies. Genoeg gedaan voor vandaag? Dan verzamelen we rondom de grote eettafel buiten, met daarnaast een grote barbecue met fornuis voor een lekkere maaltijd. Onze vakantiewoning is een fijne plek om ’s avonds nog wat na te praten, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • retourvlucht
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €189,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We vliegen (mogelijk met overstap) naar het Portugese eiland Madeira. Ter plaatse maken we gebruik van huurauto’s/busjes.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden in een huurauto’s/busjes, meld ons dit dan bij boeking.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe het eiland eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Madeira (Portugal) is Portugees.

Valuta

In Portugal betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Nederland is het één uur later dan op Madeira.