Noord-Macedonie

Rondreis Noord-Macedonië

Natuur & Cultuur

Onbekend maakt onbemind, luidt het spreekwoord. Maar dat gaat niet op voor Noord-Macedonië. Van deze nog niet door toeristen overspoelde vakantiebestemming moét je wel houden! Het land hoort bij de Balkan en ligt ingeklemd tussen Griekenland, Bulgarije, Kosovo en Albanië. In huurauto’s verkennen we het land en ontdekken we hoe veelzijdig het is. Deze rondreis is een aangename combinatie van wandel- of mountainbiketochten in de bergen van Mavrovo National Park, relaxen en watersporten bij het meer van Ohrid en historie snuiven en culinair genieten in de hoofdstad Skopje. Het is geen doorsneevakantie, en daarom juist zo leuk.

Photos
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Koepelvormige kapelletjes

Ons eerste pension ligt midden in nationaal park Mavrovo, vlak naast een oud klooster. We verblijven hier vier nachten, dus we hebben alle tijd om de bijzondere flora en fauna te ontdekken. Hier leven wolven, bruine beren en de zeldzame Balkan lynx. Noord-Macedonië is ook een land met een rijke traditie. Het overgrote deel van de bevolking behoort tot de orthodoxe christelijke kerk. Dit zie je terug in de bouwstijl als we verder reizen naar Ohrid. Overal zie je koepelvormige kapelletjes tegen de rotsen gebouwd. De gouden glans en de sprankelende kleuren spatten van de fresco’s af.

Mix van culturen

Het meer van Ohrid is gelegen op de grens met Albanië. Ook hier verblijven we vier nachten. We beklimmen het hooggelegen fort voor een adembenemend uitzicht. Voor de thrillseekers is paragliden een aanrader! En natuurlijk spreiden we ons handdoekje uit aan de oever van het meer en maken we een relaxte boottocht. Voor de laatste drie nachten betrekken we een appartement in de hoofdstad. Skopje is een gezellige en betaalbare stad met een wirwar van smalle steegjes en een grote bazaar. Het is hier volop genieten van de mix van culturen die Noord-Macedonië zo uniek maakt. Neem een lekkere fruitsalade op een terras of smul van warm brood met makolo (de Noord-Macedonische versie van aioli). Dit is genieten!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • 4x overnachting in omgeving Mavrovo (incl. ontbijt)
 • 4x overnachting in omgeving Ohrid
 • 3x overnachting in Skopje
 • Retour vliegticket
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Maaltijden en consumpties
 • Optionele excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €23,-
 • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden in 2 van de 3 accommodaties of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We verzamelen op het vliegveld in Eindhoven. Vanaf daar vliegen we naar Skopje, Noord-Macedonië.

Vluchttijden

19 september Eindhoven – Skopje 10:10 uur – 12:45 uur

30 september Skopje – Eindhoven 06:20 uur – 09:10 uur

We verzamelen op het vliegveld. Vanaf daar reizen we met het vliegtuig naar Noord-Macedonië. Tijdens de reis zullen we gebruik maken van huurauto’s.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je daar te zijner tijd een uitnodiging voor. Voor de huurauto’s/busjes is het van belang dat je als chauffeur in bezit bent van een creditcard met pincode.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Taal

De officiële taal van Noord-Macedonië is Macedonisch. 

Valuta

De munteenheid van Noord-Macedonië is de Macedonische denar.

1 euro is gelijk aan 61.78  Macedonische denar (december 2021).

Tijd

In Noord-Macedonië is er geen tijdsverschil met Nederland. 

REISLEIDING

De reisleider stelt zich voor…

Hé reiziger!

Matilda

Heerlijk aan het rondkijken op de website van Amarant? Heb jij ook alweer zin om op reis te gaan? Reizen is zo geweldig. Ik ben er in ieder geval dol op. Reizen is een ontmoeting, met andere mensen, andere culturen, andere natuur.. een verrijking! Je komt anders terug dan dat je wegging.

Reizen met elkaar in een groep versterkt dit door extra gezelligheid; “hoe meer zielen hoe meer vreugd”! Goede en fijne gesprekken met elkaar, samen genieten van de prachtige natuur en niet in de laatste plaats mogen we ons samen verdiepen in Gods woord. Juist in de vakantieperiode mogen we daar ook tijd voor vrij maken. De Bijbel wijst ons de Weg, ik hoop dat het ons kompas mag zijn in deze reis, maar ook op jouw eigen levensreis!

Het organiseren en begeleiden van reizen is een hobby van mij geworden. Als reisleidster bij Amarant hoop ik mee te werken aan een onvergetelijke reis voor jou! Ik woon samen met mijn man Marco in Waarde, een klein dorpje in Zeeland aan de Westerschelde. In het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige op de hartbewaking (CCU) in het ADRZ te Goes. Ik geniet van onze 2 poezen en 2 hondjes en ook zing ik graag in een koor.

Deze rondreis door Noord-Macedonië trekt mij aan vanwege de combinatie van steden met hun Balkancultuur, afgewisseld met de prachtige natuur. Ook de pittoreske dorpjes en de gastvrije bevolking maken een vakantie in Noord-Macedonië compleet. Ik hoop dat je zin hebt gekregen in deze reis! Ik heb er in ieder geval al superveel zin in!

Groetjes, Matilda