Tsjechië

Tsjechië Lipnomeer

Natuur & Actief

Wil je er even tussenuit? Het avontuur aangaan maar ook lekker relaxen? Deze reis naar Tsjechië is de ideale combinatie van een gezellige vakantie aan het water en een flinke dosis actie. Tsjechië is een land met een bijzondere geschiedenis en een land waar we in Nederland niet zoveel over weten. Wist jij bijvoorbeeld dat het suikerklontje is verzonnen door een Tsjech? Tijdens deze reis krijg je de kans nieuwe vrienden te maken en lekker sportief bezig te zijn in een totaal andere omgeving.

Photos
Lipno meer christelijke reisorganisatie 2
Lipno mee christelijke reisorganisatie
Lipno mee christelijke reisorganisatie 12
Lipno mee christelijke reisorganisatie 14
Lipno mee christelijke reisorganisatie 11
Lipno mee christelijke reisorganisatie 9
Lipno mee christelijke reisorganisatie 10
BESCHRIJVING

Fenomenaal uitzicht
Het Lipnomeer ligt in het zuidwesten van Tsjechië, tegen de grens met Oostenrijk. Het 40 kilometer lange meer is ontstaan door een stuwdam in de Vltava rivier. Omringd door de heuvels van het Boheemse woud is dit één van de populairste vakantiegebieden van Tsjechië. Dat is niet voor niets, want rondom het meer is van alles te doen. Neem een duik in het heldere water of ga een middagje kanoën. En o ja, vergeet ondertussen niet te genieten van het fenomenale uitzicht! Op een camping vlak aan het meer zetten we onze tenten op. Zo is alles binnen handbereik. Na een toffe dag met allerlei activiteiten koken we hier samen ons eten. Terwijl het langzaam donker wordt, danken we de Schepper die dit allemaal zo mooi heeft gemaakt.

Afwisselend weekje vakantie

Natuurlijk trekken we er ook op uit om de omgeving te verkennen. Niet te missen is het middeleeuwse plaatsje Český Krumlov.’s Avonds zie je de stadsburcht prachtig verlicht op de heuvel liggen. Ook een aanrader is het klooster Vyšší Brod met een eeuwenoude kerk en een bijzondere bibliotheek. Houd je van wat meer actie, dan kun je de wandeltoren op de berg Kramolín beklimmen. Bovenop heb je een weids uitzicht over het Lipnomeer. Wie wil, kan met de 52 meter lange glijbaan naar beneden. Nee, dat is niet alleen voor kleine kinderen! Al stappen echte gangmakers natuurlijk liever in de bobslee aan de voet van de berg. Wandelen, mountainbiken en soms ook even lekker luieren aan het strand: het Lipnomeer staat garant voor een afwisselende vakantie!

We reizen zowel de heen- als terugreis in twee dagen, maar ook deze reisdagen zullen onvergetelijk worden met een paar leuke tussenstops onderweg!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tenten
  • Overnachtingscamping op de heen- en terugreis
  • Vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Eten en drinken, samen koken
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Optionele excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

Wanneer je boekt voor deze reis kom je op een wachtlijst terecht in verband met het vervoer.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar de maaltijden bereiden. Deze maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes in twee dagen naar onze bestemming.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Tsjechië is Tsjechisch

Valuta

De munteenheid van Tsjechië is de Tsjechische kroon.

1 euro is gelijk aan 25,36 Tsjechische kroon (december 2021).

Tijd

In Tsjechië is er geen tijdsverschil met Nederland.