Schotland

Wandelreis Schotland

Minibusjes

Schotland, een land van woeste hoogten, groene bossen, donkere Lochs en een fjordachtige kust. Bergen die door weer en wind zijn getekend. Tegelijkertijd ook een land met groene valleien vol koolzaadbloemen, oude kastelen en Keltische muziek. Een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers! Dagelijks zullen we een wandeling maken om de waanzinnige omgeving te ontdekken. Maar dat kan ook door te kajakken, paardrijden of een rit over een fameuze spoorlijn!

 

 

 

 

Photos
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
BESCHRIJVING

Tijdens deze reis zullen we twee Schotse regio’s gaan ontdekken: het Zuid-Schots Bergland en Cairngorms National Park. Het nationaal park Cairngorms ligt in de Schotse hooglanden en wordt gekenmerkt door een massief met meerdere bergtoppen. De hoogste berg in dit gebied is de Ben Macdui, met een hoogte van 1309 meter. Maar die hoeven we niet te beklimmen om een mooi uitzicht te krijgen. De combinatie van groene hellingen, ontspringende rivieren en kale plateaus maken het hele gebied schitterend om in te wandelen. Ook het Zuid-Schots Bergland met glooiende heuvels en schilderachtige kust is een wandelgebied bij uitstek. De regio wordt ook wel ‘the borders’ genoemd, omdat er veel gevochten is tussen Engeland en Schotland. 

Tussen de twee regio’s die we bezoeken ligt Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Hier kunnen we een bezoek brengen aan het welbekende Edinburgh Castle. Vanaf daar lopen we terug over de Royal Mile richting een gezellig pub. Tijd voor een glas Schotse Whisky! 

Deze wandelreis gaan we dagelijks halve of hele dagen op pad, dus een goede conditie is onmisbaar, net als goede wandelschoenen uiteraard. We wandelen over heuvelachtig tot bergachtig terrein, dus enige ervaring op dat vlak is prettig. Gedurende de reis bouwen we op naar zwaardere en langere wandelingen, tot zo’n 15 kilometer met 800 hoogtemeters. Wil je een dag niet mee met de groep, dan is er ook de ruimte om zelf iets te ondernemen of uit te rusten.

Maximum aantal deelnemers: 11

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2 of 3 groepsaccommodaties
  • bad- en bedlinnen
  • vervoer met minibusjes 
  • vervoer en overnachting nachtveerboot
  • CO2-compensatie minibusjes
  • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 52 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.