Een reis naar Duitsland prikkelt je zintuigen
Duitsland Moezel christelijke vakanties 11

Waarom op vakantie naar Duitsland?

Wil jij jezelf een plezier doen? Reis dan naar Duitsland. Duitsland is typisch, eigenzinnig en.. lekker dichtbij. Voor ons reden genoeg om een reis naar onze Oosterburen niet over te slaan in ons reisprogramma. Daarnaast is het een cadeautje voor je zintuigen. Waarom? Dat lees je hier.

Tongstrelend
Lekker eten en drinken? De Duitsers lusten hier wel (brat)wurst van. Niet alleen de worsten zijn populair– ze hebben wel 1500 soorten!-, ze zijn ook grote taartfans. Ga maar niet op reis naar Duitsland om af te vallen. De stukken taart zijn groter dan in Nederland en zo’n heerlijke Schwarzwälder Kirsch is niet te versmaden. Een vakantie naar Duitsland betekent: een sensatie voor de smaakpapillen.

Oogverblindend
Leuk hoor dat vliegen naar Verweggistan, maar trakteer je ogen eens op een vakantie naar de Bondsrepubliek. Ze bestaat voor één derde uit natuur. Van hoge bergen tot uitgestrekte bossen, enorme heidevelden en hier en daar een sprookjesachtig kasteel: de kijkers van actieve Amaranters komen niets tekort. De 70.000 km aan wandelpaden en 200.000 km aan fietsroutes bieden een diversiteit aan prachtige uitzichten tijdens een reis naar Duitsland.

Huidzinderend
Geen blauwe plekken op je billen door een megalange autorit. Geen zere vingers omdat je de minishampoos uit je koffer moet peuteren op het vliegveld. Nee, Duitsland is een treat voor je huid. Je kunt gewoon een enorme fles bodylotion in je tas stoppen. Het dichte bladerdek van de bomen in het Zwarte Woud beschermt je vel tegen verbranding. Oké.. je voeten krijgen het door al dat wandelen wel wat zwaar te verduren, maar daar hebben we blarenpleisters voor.

Oorstrelend
Of je de taal nou mooi vindt of niet, het Duits heeft toch wel een aantal grappig klinkende woordjes. Wat dacht je van: ‘Es friert stein und bein’ (lees: het vriest dat het kraakt). Of dat altijd handige zinnetje om te kennen: ‘Können Sie das buchstabieren, bitte?’ Terwijl je Duitse gesprekspartner zijn zin spelt, kun jij de letters rustig in Google Translate zetten. Tja, wie niet sterk in Duits is, moet slim zijn. Ook een lekker woord: Fussbodenschleifmaschinenverleih (*). Een vakantie naar Duitsland is een ware verwennerij voor de trommelvliezen. Wil je je Duits bijhouden? Gebruik dan de Duolingo app!

Neusprikkelend
Gelukkig is de geur van bratwurst, kaffee mit kuchen, de frisse boslucht, de parfum van je bodylotion en –als ie z’n tanden heeft gepoest- de adem van je Duitse gesprekspartner niet te overtreffen. Daarmee is Duitsland dus ook absoluut een weldaad voor je neus. Ervaar het zelf tijdens een vakantie naar Duitsland!

(*vertaald: vloerschuurmachineverhuur, tja je zult het maar net nodig hebben)

Check hier al onze reizen naar Duitsland!