5x De gekste verjaardagstradities ter wereld
birthday Amarant

Er is er één jarig’ zingen en kaarsjes uitblazen? Het is maar een saaie manier om je verjaardag te vieren… het kan namelijk veel gekker! Wij hebben de vijf raarste verjaardagstradities ter wereld voor jou op een rijtje gezet. Zou jij je verjaardag in één van deze landen willen vieren?

 

  1. Jamaica: een witte verrassing

In Jamaica kun je op je verjaardag verrast worden met… bloem. De jarige wordt compleet gebombardeerd met het witte poeder. Om het nog een grotere kliederboel te maken, wordt de jarige bij voorkeur eerst natgemaakt – dan blijft het zo lekker plakken.

  1. Hongarije: lelletje trekken

Oorlelletje trekken. Ja, het bestaat. In Hongarije opent de jarige het cadeau en daarna trekken alle gasten even aan het oorlelletje van de jarige. De traditie is compleet als ze daarbij een lied zingen dat, vrij vertaald, betekent: ‘God zegent je, mag je zo lang leven dat je oorlellen je enkels raken.’

  1. Vietnam: dat kun je wel zien, dat ben jij en jij en jij en jij en jij…

In Vietnam viert iedereen zijn verjaardag gewoon op hetzelfde moment. Lekker makkelijk! Namelijk tijdens het driedaagse feest ‘Tet’, waar de lente en het nieuwe leven worden gevierd. Met z’n allen je verjaardag vieren heeft een groot voordeel: je kunt het giga-groot aanpakken. Er is vuurwerk, er zijn drakendansen en kinderen krijgen zakjes met ‘geluksgeld’. Iedereen mag daarna een jaar aan zijn leeftijd toevoegen.

  1. Duitsland: vegen maar

In sommige delen van Duitsland bestaat er een oude traditie voor vrijgezelle mannen. Wordt een ongetrouwde man 30 jaar, dan wordt hij door zijn vrienden naar de kerk of het stadhuis gebracht. Daar moet hij de trappen vegen, om te laten zien hoe goed hij kan schoonmaken. Hij mag pas stoppen als een vrouw hem kust.

  1. Venezuela: gefelicitaart, in your face 

Je moet het toch één keer in je leven gedaan hebben… het gezicht van een jarige in de taart duwen. In Venezuela vinden ze dat ook, en daar brengt het zelfs geluk! Je wenst de jarige daarmee liefde en plezier voor het nieuwe jaar. Het feestvarken mag jou dus dankbaar zijn voor je superaardige actie!