Maakt vakantie vieren gelukkig?
groepsvakantie

Tientallen vakantiegangers kwamen deze zomer blij terug van een groepsreis met Amarant. Maar word je ook echt gelukkiger van vakantie vieren? Dat is onderzocht.

Uit een Nederlands onderzoek onder 1530 volwassenen blijkt dat de grootste boost komt van het vroeg boeken van een vakantie. Simpelweg vooraf bezig zijn met vakantieplannen verhoogt het geluksgevoel.

Gefocust langs een klif

En er is meer. Op een Amarantreis ben je vaak actief bezig. Het is bekend dat lichaamsbeweging je stemming positief kan beïnvloeden. Dit komt doordat de hersenen tijdens het sporten chemische stoffen afgeven die je een goed gevoel geven; endorfine, adrenaline, serotonine en dopamine. Daar komt nog bij dat bezigheden die een flinke focus vereisen, zoals raften of een wandeling langs een hoge klif, ervoor zorgen dat je al het andere even vergeet. En wat dacht je van de hele dag buiten zijn in de frisse lucht? Genieten van al het moois om je heen terwijl je actief bezig bent in de natuur of op het water.. Dat werkt onwijs ontspannend. Je voelt je levendiger, sterker en het schept verbondenheid met je reisgenoten.

Meerdere korte vakanties

Ons punt is wel duidelijk zo 😊 Het doet ons goed dat we veel mensen blij hebben kunnen maken. Misschien jou ook wel! Om nog even terug te komen bij het begin: vooral van het plannen van een vakantie word je dus gelukkig. Dan ligt het voor de hand dat meerdere korte vakanties in een jaar beter zijn voor je geluksniveau dan één lange.

Extra geluk

Komt dat even goed uit. De zomer is voorbij, maar we hebben nog een paar heerlijke reizen voor je in petto in de wintermaanden! Wat dacht je van een wandelvakantie op Sicilië, een weekje in eigen land rond Oud & Nieuw of naar Marokko in maart?

Je weet wat je te doen staat. Boek jouw plaatsje en profiteer nu alvast van wat extra geluk!