Bosnië

Montenegro, Bosnië, Servië

Trektocht

Ontdek de verborgen parel die De Balkan heet. In deze etnische lappendeken met haar fascinerende geschiedenis vinden we schitterende natuur, bijzondere steden en gastvrije mensen. We trekken door de landen Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. We komen langs plekken waar de tijd lijkt stil te staan. Het grote aantal kloosters, kerken en prehistorische opgravingen vormen boeiende bezienswaardigheden. Tel daar de groene landschappen, prachtige watervallen en rustieke dorpjes bij op en je hebt het hart van dit boeiende gebied te pakken.

Photos

BESCHRIJVING

Waterbronnen

Elk land kenmerkt zich op een eigen manier. Ontdek de Servische gastvrijheid tijdens ons verblijf in Belgrado en proef de sfeer in deze eeuwenoude stad. Op de mountainbike of tijdens een bergwandeling genieten we van oude bossen, riviertjes en waterbronnen. Rijden we richting de Adriatische Zee, dan maken we kennis met het bruisende Montenegro. De baai van Kotor is zeker een bezoekje waard. Hier, in het langste en diepste fjord van Zuid-Europa, raak je niet uitgekeken. Maar hoe mooi ook, the road is calling us, en we rijden door naar Bosnië-Herzegovina, waar de sporen van jarenlange oorlog goed zichtbaar zijn.

Muziektraditie

We trekken door de drie Balkanlanden, waarbij we onderweg kamperen in 2-persoonstenten op primitieve campings. Ook wildkamperen op het terrein van een boer behoort tot de mogelijkheden. De route staat niet vast, maar het wordt een mooie combinatie van natuur en cultuur. Trekken we in Servië de natuur in? Dan kunnen we in het Tara Nationaal Park diersoorten tegenkomen die elders in Europa allang uitgestorven zijn. In Bosnië laten vriendelijke inwoners je kennismaken met een rijke muziektraditie, traditionele volksdans – de ‘kolo’ – en lekkere streekgerechten. Een veelzijdige vakantie voor reislustige avonturiers!

REISDETAILS

vliegreis – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • vervoer met huurauto’s
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • overnachting in 2-pers. tenten
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte informatie over de reis en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.